Hello, October!

Khamis, Oktober 01, 2020

 

Hello, October! • Alhamdulillah untuk September kali ini berlalu dengan smoothies.  Ha Ha Laju je kan ingat makan. Tak ada kenangan pahit untuk kali ni. Thanks my dear husband la kan. 

Dan semestinya oktober datang pun semangat sebab birthday husband around corner jugak. Yeay! Haa, so plan nak buat apa ye? He he jeng jeng jeng..  

Oktober ini banyak je best seperti: 

- 1 Okt : Moon cakes Festival. 
- soon will be halloween, semestinya cerita hantu banyak sangat. 

Ada la lagi kan..

Tak ketinggalan satu pesta dorang suka sambut tu. Harap tahun ni tak kecoh la lagi kan. Ingat! Mabuk itu bahaya. 

Moh ler kita recap what happen in September: 




- Mak ayah exciden. Paling seram untuk bulan ni. Masya Allah. Moga kau panjangkan umur mereka untuk aku bertemu dengannya. Moga aku diberikan kelapangan untuk bertemu dengan mereka. 






-Pertama kali Aien buat segmen, alhamdulillah sangat supporting rakan-rakan semua. :) in shaa Allah one day nak buat giveaway pulak. Doakan. 





- review makanan sushi tekak melayu



- Husband bawak jalan! Yeay! Short Gateaway ke Kota Tinggi

Last but no least 

celebrating my birthday. 



Alhmadulillah berlalu dengan penuh kebahagian. Benda baik macam ni selalu kena up supaya bila sendiri baca sendiri akan selalu ingat kebaikan orang pada diri sendiri. 

Macamana nak positif kalau diri sendiri yang tak reti nak positif, ye dok? 

Circle boleh tahan jugak dah positif, alhamdulillah.. tinggal diri sendiri je nak tak nak keluar dari comfy zone tu. 

Kisah lain yang Aien tak official make an entry is: 

- Aien dah jadi a part of team #jdtblogger. Thanks for Cik Sun jugak yang bawak masuk. Oh ya, pray for Sis Lin and Cik Sun untuk kembali sehat. Orang kuat JDT Blogger ni. :) 

Tapi untuk sebarang kerja luar belum lagi bertemu dorang. Halah halah shy shy kita nanti. Segannya. Tengah cari masa sesuai untuk join event. Sekarang asyik clashed date je. 

- Mak ayah tak jadi datang sini. Hurm.. Sob sob je disebabkan kes cobid ni yang pasang surut. 

Haila korang yang balik dari mengundi ke cuti-cuti Sabah tu kan, mohon jugak la kan.. Stay at home untuk keselamatan sejagat. Kami ini ndak mau jugak lagi di kenakan PKP bah. Mau juga ni kerja balik elok-elok. 

Over all, anak-anak sangat behave untuk September ni. Alhamdulillah. Sangat memberi kerjasama untuk Ibu keep positif lepas beberapa bulan kemurungan. Ha Ha Ha 

Untuk readers, semoga kamu semua juga menjalani hari yang mendatang dengan penuh positif. Moga Allah lapangkan segala kesulitan buat kamu, dilimpahkan rezeki berlipat ganda. Moga kamu semua sentiasa dalam rahmat Allah SWT.  #staysafe :) 



13 ulasan

  1. Hihih , apa plan surprise for encik hubby for his birhtday ? hehe...
    Welcome to October and hopefully indahhhh buat Aien :)

    BalasPadam
  2. moga october memberi keceriaan

    BalasPadam
  3. Hello Oktober.
    Happy belated birthday sama bulan dengan emak Mrs. A

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeke? Boleh la wish Happy Belated birthday untuk mak Mrs. A jugak. :)

      Padam
  4. Alhamdulillah.. Dah bulan Oktober..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, pejam celik dah bulan 10 kan. :)

      Padam
  5. semoga oktober tak nakala, walau dah start dengan jumlah kes covid yang tinggi huhuhu

    BalasPadam
  6. semoga Allah menggantikan yang lebih baik.. :)

    BalasPadam
  7. semoga kes covid makin menurun bulan october ni

    BalasPadam
  8. September yang penuh suka duka. Semoga Oktober penuh dengan cerita gembira.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.