The Vampire Diaries Series

Sabtu, Jun 13, 2015




The Vampire Diaries | The best part bila kau cuti semester dan kau tak ada idea sama ada nak cari kerja atau nak berbuat apa yang mendatangkan faedah. Akan tetapi bila kau dah cari kerja semua tengah musim tak mau amek pekerja sambilan. Maka ini kerjanya. 

Menonton drama series dari USA ini dari musim yang pertama sampai musim yang terakhir. 

Lakonan dari Nina Debrov, Ian Somerholder dan Paul Whesley sebagai watak utama dalam cerita ni disamping beberapa lagi watak yang lain. 

Biasanya, drama yang bergenre begini menjadi pilihan hati. Tak tahu kenapa berminat betul dengan cerita aneh, dan pelik begini. Heran kan? 

Jadi, moh la kita habiskan menonton sebelum cuti tamat. Bai uolls~



The Collector of Studio Ghibli Movie

Rabu, Jun 10, 2015

Long time favourite ever. 
Alkisahnya keboringan tak tahu nak buat apa. Godek-godek ler Encik Lappy ni tadi. Bukak Spirited Away. Ngadap la sebab dah boring kan. 

Sekali, tersangkut. Terus la mencari  studio ghibli movie. Mak aih~ 21 movie keseluruhan sampai yang latest punya. Menghadap la semuanya. Daripada Laputa: Castle in the Sky  sampai la ke When Marnie was there. Apa yang boleh cakap, tak rugi~ 

Hihihi~ But my favorite is Howl's Moving Castle because of Howl voice. 

The most important is, it's worth to watch all Studio Ghibli movie. I'm waiting for next movie, even though their artist was change and now Walt Disney take over all Studio Ghibli copyright. It doesn't matter at all as long they keep the actually genre of Studio Ghibli. 

Jadi, kalau nak tengok pastikan yang asli baru beli. Eh, dah macam iklan Vasia pulak. 

Till next cartoon. Jaa Nee!

gallery @aienienka

© kisah aienienka.