Tunjukkan catatan dari 2019Papar semua
Rajuk Rindu By Aisya Sofea

Rajuk Rindu by Aisya Sofea | Hi~ Assalamualaikum Terutama sekali, terima kasih Kak Sha Mohamed perkenalkan Ookbee Buffet pada Aien. Dah lama rasanya tak membaca novel. Bila Kak Sha kata buat review dia ada baca novel di …

IMBASAN DUA RIBU SEMBILAN BELAS

Imbasan 2019 | Hi~ Assalamualaikum  Okay, lagi dua hari nak masuk 2020, seperti kebiasaan kita buat la sikit imbasan untuk 2019. Supaya kita boleh tengok apa yang telah berlaku pada tahun ni, dan merangka dengan lebih bi…

SEGMEN BLOGLIST DAN BANNER HEADER SAFIRULAMAR.com

Hi~ Assalamualaikum  Disebabkan panjang sangat tajuk dia, we'll skip it. Bah, mari la kau, join ini segmen. Menarik jugak aku tengokkan hadiahnya tapi apa yang penting aku mau support ama penulisnya. Itu aja. Nah, …

HAPPY HOLIDAY!

Happy Holiday! |  Hi~ Assalamualaikum  I suppose shouldn't say the other word, so may I say this? Yeah, the title. Selamat bercuti walaupun warga Malaysia tidak lah mempunyai salji seperti yang diharapkan. Namun  cua…

KMOVIE: Kim Jin Young: Born 1982

credit: google KMOVIE: KIM JI YOUNG.BORN 1982 | Hi~ Assalamualaikum First of all, akhirnya terlepas rindu. Nak menaip dan bercerita dan semuanya la tentang blog. Hope you don't mind bila dah hujung tahun ni kan?  …

YES!

YES! | Hi~ Assalamualaikum Year end sales? Anyone? Hi, Hai, Ni Hao, Alhamdulillah, make a comeback after hiding behind the wall for awhile. Tick!  The light was open, so I found a new hope perhaps, we'll see if i…

1ST GIVEAWAY BY YYSELLA

1st Giveaway by YYSELLA | Hi~ Assalamualaikum Terjalan dan terjumpa giveaway ni dan terjoin sekali la. Sekali bukak Instagram disuruh follow, eh, daku melihat nama yang daku kenal. Haha kebetulan kah ini?  Tak apa, t…

THAILAND MOVIE: SISTERS (2019)

Thailand Movie: Sisters (2019) | Hi~ Assalamualaikum  Buat pertama kalinya, setelah sekian lama tak tengok cerita hantu. Haha Pecah rekod tengok cerita hantu sorang-sorang walaupun istilahnya ditemani anak-anak la kan.  …

MASIH..

Masih.. | Hi~ Assalamualaikum Ingatkan sudah bertenang, tapi masih juga bertendang. Ingatkan sudah sepi tiada kunjung, tapi masih juga ia hadir kembali.  Apa harus aku lakukan?  Apa yang masih?  Sejujurnya ta…

Salam Jumaah!

Salam Jumaat | Hi~ Assalamualaikum  Allahumma solli 'ala saiyyidina Muhammad wa 'ala alihi saiyyidina Muhammad. Ingat lagi minggu lepas,  Kisah sedih di petang Jumaat  Aien?  Setelah seminggu Aien perhatika…

ANIMASI MOVIE: BOBOIBOY THE MOVIE 2 (2019)

ANIMASI MOVIE: BOBOIBOY THE MOVIE 2| Hi~ Assalamualaikum Akhirnya dapat jugak nak cerita Animasi meletup keluaran tempatan ni.  Tiada apa la ingin Aien petik disini, cuma hendak mengambarkan perasaan teruja akhirnya …

 CHINESE DRAMA: PRETTY MAN (2018)

Chinese drama: Pretty Man(2018) |  Hi~ Assalamualaikum  Al-kisah melihat akan drama ni, wow! best, sebabnya Aien dah pernah tengok dia punya anime. Maka, bila diadaptasi ke real one, jom kita tengok! Title: Pre…

CHINESE MOVIE: THE LIVING DEAD (2019)

CHINESE MOVIE: The Living Dead (2019) | Hi~ Assalamualaikum  Rasa macam boring sekejap, jadi Aien tengok la mana movie yang tergendala hari tu.  Genre: Action, Adventure, Historical, Wuxia, Fantasy Duration: 1 …

Happy December!

Happy December! | Hi~ Assalamualaikum  Ini bulan baru, apa yang berlaku semalam harus ditinggalkan di belakang dengan harapan dan azam baru. Yes! Gambatte ne!  Dan tak lupa selamat ulang tahun kelahiran buat adindaku  …

KISAH SEDIH DI PETANG JUMAAT

Kisah sedih di petang Jumaat |  Hi~ Assalmualaikum Kenapa? Apa yang telah berlaku?  Allahuma solli ala muhammad. Aien tak tahu nak gambarkan perasaan ni macamana lepas tahu benda ni. Dia macam mempersoalkan diri, apa…

Planner 2020 Giveaway by Messarah

Planner 2020 Giveaway by Messarah | Hi~ Assalamualaikum Telah tiba saatnya daku menyebarkan link blog ke merata blogger yang lain. Haha Eh, tetiba pulak kan? Haa, Aien katakan tu sebab join ni pun tak mengharap la…

SELEPAS MENGGUNAKAN HERV NATURAL

Selepas menggunakan Herv Natural |  Hi~ Assalamualaikum  As some of you might read   THIS  dan sekarang Aien nak review la serba sedikit pengalaman selepas menggunakan produk ni. Moh ler kita recap balik how I met this…