Segmen Bloglist & Blogwalking by Beautiful of IMAN

Khamis, Disember 31, 2015






Tadi beria cakap last kan.. hahaha. k lepas ni last. Segmen terakhir beta join untuk tahun 2015. Moh ler join rame-rame yer..

klik la banner untuk join~~~

Happy New Year 2016..

XOXOXOXO



Last



2300

Last entry for 2015. 

Everyone countdown for it. Last year, aku tak countdown pun. Last year, masa ni dah kat kolej mereput. Kelas dah start. Tahun ni takwim kolej macam senget sikit. 

2301

Still tak ada idea nak type apa. Sambil jalan mencari memori apa yang paling unforgetable 2015? 

2302

Unforgetable Memories: 

1. Getting dumped. again. 
2. Meet my BFF yang dari mula kawan 2008, tahun ni baru jumpa. 
3. Beta menangis kerana seorang sahabat. 

2303
Hilang lagi. 
Apa lagi....

2304
Ah~ bazir entry je. 

2016. 
Hope awak bawak khabar gembira untuk saya. Paling tak pun... biar la saya happy dengan diri saya. 

kbai

New Year GIveaway by Angelene

Selasa, Disember 29, 2015



Angele have a giveaway contest~ yeay~...

Jom kite serang untuk dapatkan dreamcatcher tu~ 

Ala-ala Bella yang tak dapat tido nyenyak akibat Edward pergi meninggalkannya. T.T 

Mana la nak tahu kalau-kalau Jacob datang menemani ke nanti. 

Ahakz~ dreaming again.. 

Da~ that's dream catcher. Of course I want to dream it. 


ohohohoo Let's us compete fairly and squarely. mwahaha

kbai.

--------------------------------------------edited--------------------------------------------------------

heheh sorry I forgot to put it. Tu la terlalu eksaited nak dapat dreamcatcher tu, 

Okay, 

New Year wish~ 

I wish me and all my family and friends stay healthy and wealthy. haha 

My biggest wishes......
 actually I don't have one. Because there are so much I wish for, and still in progress..
So, for 2016.... 
and I'm becoming older one year again.. I hope that I can be as mature as people expect me too.. 

that's all.. 

________________________________________________________________________



ps: click the banner if you want to join it. 

ada kena tag orang ke? tak ada. Good. K

bai~


Pencarian TOP 5 blogger 2016

Assalamualaikum

*tekan banner untuk join


Tag rakan :



Nama panggilan dalam blog :

aienie


Tempoh pengalaman berblogging :

suka-suki: 4 tahun 11 bulan

follower seeker: 1 bulan. *kidding je*




New year Giveaway By Honeyonnee.Com

Ahad, Disember 27, 2015

Kan dah cakap nak buat segala give away, segmen nih.. 

hihihi 

jangan la kecam beta~ 

Kali ni nak join give away dari Honeyonnee nih~




Al-kisah aku dan perfume. Me dengan pewangi. Ah~ semua orang suka benda wangi kan..

Tipu la kalau cakap u'olls tak suka pewangi. Bezanya ada yang suka wangi berasaskan bunga, ada yang suka natural, ada yang suka strong. Ha~ kan..

Beta pula sangat suka pewangi yang lekat dengan diri beta. TvT sampai sekarang tak jumpa lagi.
Dulu, once. Pernah ada satu. Pahtu... ntah mana ntah nak cari.

Sekarang ni tengah cuba keep in track, listing pewangi yang sesuai untuk diri. Ada yang berkenan dengan bau dia, ada yang tak. Adeh~ susahnya nak pilih pewangi a.k.a perfume ni.

Sekarang ni, cukup echanture yang menemani hariku. Ecewah~ poyonyer ayat. Well~

Dah cukup pendek ke ni? Serius tak ada idea nak tulis apa dengan perfume ni, sebab sometimes, datang mood malas tu, berkubang je la baunyer. haha

Huish~ idok ler beta nak  gitu baunyer. Kang orang ingat beta ni sama dengan nuh~ Cik K tuh..

K. cukup la hikayat aku & perfume di sini..



Kome~

Klik la gambar ni ataih ni jika berkenan~

Dapat hadiah perfume tau~

Moh ler rerame kite meriahkan give away Honeyonnee nih.

-Good Luck-

Kebaya Nyonya Giveaway Contest by Izzlegacy Boutique

Kih kih gelak sengsorang.. 

Give away lagi. 

Hahaha 

Jangan la tension. Baca je. Kalau nak join sangat la dialu-alukan. 






Kebaya? Kebaya Nyonya cantek dipakai untuk majlis makan malam. Yeah~ dinner bertemakan Baba & Nyonya and tak tahu nak beli kat mana? 

Moh ler singgah Izzlegacy Boutique untuk lihat design yang cantek lagi menarik tertarik kau memang deboom~ 

Uops~ ternyanyi pulak.. Tapi serius cantek... I like~ 







Selain daripada Kebaya Nyonya Izzlegacy Boutique ada juga menjual fesyen kanak-kanak, blouse dan produk kecantikan. 

Yang paling best sekali, dorang adalah special price untuk siapa yang jadi member. So, mari la beramai-ramai kita serang Izzlegacy Boutique.~~

Majulah bisnes Melayu untuk negara.

Kbai~

ps: jangan lupa klik banner untuk join give away nih~

-Good Luck-





Segmen Blogwalking + Bloglist

Ko memang nak penuhkan entry bulan disember nih yek? 


Hahaha 

Maapkan la beta oi.. 

Just nak memperbanyakkan geng ja. Nak tengok blog orang, collect story untuk jadikan iktibar.

Haa~ gitu kan... 

Disebabkan beta belom join lagi segmen nih~ 

maka, join la. Sebab Akubukaninnocent. hehe ^*jangan mare yer*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join sekali)

Saguhati kepada yang bertuah:

10 blog bertuah dimasukkan ke dalam bloglist blog shawal mulai 1 - 31 January 2016.
2 blog bertuah direview (entry melekat selama 1 hari)
seorang blogger bertuah dapat top up RM10

Tarikh Tamat : 29/12/2015 *Mungkin ada perubahan

Oh Cinderella by KMLIA HSHM

SEGMEN INI BERLANGSUNG HINGGA 28 JANUARY 2016


Jalan petang-petang ternampak satu give away lebih menarik nih. Lagi-lagi part fantasi yang tak boleh blah nih. hihihih 

I wish

I can be like cinderella. 

Yeah~ Cinderella telah mewarnai hidup kanak-kanak beta dengan color yang menarik. Tell me 3 important things yang sampai sekarang ni ingatkan pada diri. 

 Dunia is kejam is you think. BUT it can be beautiful more than you can imagine. 

 Everyone can be mean to get want they want

 Everyone deserve to be happy 

Jangan la sedih sangat baca entry nih.. Truth is pain babey~  Nak buat ayat terlebih gempak pun tak reti, so truth is the best way. 

Cinderella yang bertuah setelah dia mengharungi kehidupan yang brutal. Sekarang ni pun dah banyak sangat version Cinderella ni. Ada yang tercapai impian, ada juga yang kancus. 

Makanya, tak salah nak jadi dreamer. Bak kata orang; 

Nak berangan tak perlukan duit. 

Tapi hakikat zaman sekarang, semua perlukan duit, even nak p jamban sekali pun. Reality kena hadam, fantasi kena telan. 

Ah~ sudah.. nak bebel pulak. Kang tak pasal-pasal semua orang tak nak join contest ni. haha 

Hadiah dia lumayan kot.. Kot-kot la bertuah sangat, terkena. hehe 



See~ berkenan kan?? 

Moh malam ni kite penuhkan contest nih~ senang  je... 

Sila la klik banner di ataih yer. 

-Selamat mencuba-



Join List Belog Best

Cik Yaya buat segmen belog best.. juh~ juh~ 


Jom Jom~

Jangan segan klik banner bawah 



-selamat mencuba-

Dayana's Blog List Jan-Mar 2016


Moto, moto, moto

hahahaha 

Join ni pulak. 

Cik Dayana kite punya segmen ni.. 







Tanpa berlengah lagi.. 

Jom kite serang~ 

hihihi

-selamat mencuba-

Segmen Jom FOLLOW & Klik Nuffnang by Ct Roxalynna NH

Ni la kerja kalau dah bukak blog, sambil-sambil jalan.. 

Habis semua segmen, give away nak dijoin. hope korang tak boring la baca entry ni.. 

Jom~ la join.. rame-rame.. meriah sikit.. 






klik banner untuk join~

Give Away Hujung Tahun 2015

Lagi 4 hari nak habis 2015, hmm.. 

Sambil-sambil blogwalking, balas singgah orang, follow orang, 

beta rasa comel je nak join G.A nih~ hi hihi


Moh ler kite klik banner rame-rame.. join give away nih~

-Selamat mencuba-

Blog Review by Beeha Azman for Top Referral

Sabtu, Disember 26, 2015

Ohayaou~ 

Pagi ke? Hahaha yela nak tengahari dah. Meh meh~ join la cik Beeha ni buat segmen blog review sempena dapat followers 100 dalam sebulan. Bestnyer la~ moh la kite merame kan kawan kite... 




Dan saya nak tag~ cik leyha

mwahaha kbai

The Story about -Rosacea-

Jumaat, Disember 25, 2015

Pernahkah anda mendengar  "ROSACEA"???

Meh, adik2.. hakak2 saya nak crita sikit pasal Rosacea nih.. nak share la sikit benda yang berlaku pada cheq dan hope benda tu tak ada la pada ang pa suma. 

PS: cheq pakai bahasa ceq na~ harap la ang pa suma paham k.. 


Rosacea

 adalah adik beradik dengan Eczema dalam version teruk. Yang menyebabkan muka atau skin anda menjadi kemerahan, kering dan gatal. Ianya boleh menyerang semua peringkat umur, dan ada 4 jenis; 3 daripada menyerang kulit dan satu menyerang sekitar mata. 

 Kebiasaannya Rosacea akan kena sekitar kawasan T muka dan terutamanya hidung. Don't worry, rosacea ni dia ada pasang surut dia. So, siapa yang ada rosacea ni always kena take care kebersihan diri dia. 


Antara tanda2 anda mempunya ROSACEA:

 Merah2 di pipi atau sekitar hidung

 Ada sikit2 macam pimples dan ada garisan merah di wajah

 Liang pori di hidung menjadi besar dan kemerahan

 Masalah mata selalu bengkak dan eyelid kemerahan. 


Rosacea ni selalu disamakan dengan sunburn, konon2 pipi tu tiba2 pink sendiri, paling senang orang selalu ingat dia acne. 

 Sebab2 kita boleh kena rosacea nih~ 

1. Kalo omputih dorang selalu letak alcohol sebab alcohol kan panas. 

2. Sebab makanan panas atau pedas. macam cheq la.. kalo makan pedas jadi la dia.

3. Emotional stress. Sometimes, u'olls stress lebih2 pun boleh jadi trigger dia. 

4. Suhu. Contoh: Dari panas sangat terus ke sejuk sangat.Atau dari sejuk sangat terus panas.  Walaupun sedap, tapi ada kesannya. :') ni jugak trigger utama aku TvT

5. Kekerapan penukaran set pencuci wajah. 


 kadang2 rosacea ni boleh menyebabkan kita annoying sangat dan memalukan sebab tetiba muka tu macam Randolph kan.. 

 rosacea yang tak dirawat boleh mendatangkan kemudharatan pada muka kita sampai teruk sangat. So, guys.... kalo rasa ada trigger tu.. careful k.. 


Kisah saya: 

Dahulunya, saya punya muka okay. Rosacea ni serang saya lepas saya kerja kilang buat baju. Al-maklum la selama ni biasa kerja shopping mall. Pahtu alih2 kerja kilang. Like kawasan kilang tu, tak ada pokok tak ada apa, hanya kilang semata. Suhu tengahari kilang boleh mencapai 45 darjah Celsius kot. Memang orang cakap panas tu, kalo letak telur dalam semangkuk air paip, masak telur tu. Bayangkan seminggu saya kerja 2 minggu saya demam. Like, ahhahah kesian la boss masa tu. Dia pun naik risau. Hari ni turun esok demam. Sampai dia tak percaya pulak aku demam. Somehow masa tu rasa collapse betul la. Masa tu pulak, saya nih bukan la jenis yang suka minum air masak. Memang habis segala air dalam badan kena sedut. Lastly, my boss suh berenti. Sebab kesiankan saya and dia pun tak nak rugi. Lepas tu, my old madam kat shopping mall called cakap ada vacancy. Masuk la kerja shopping mall yang selalu sejuk macam kalah gunung Everest la gamaknya. *Ni menipu*   Sebulan dari tu, hidung ni gatal2. and merah2. Thought sebab saya ada silap makan ke hape, sebab saya ni memang allergic tu wujud dalam badan. Lemah badan mung tuh~  My boss sampai concern muka saya selalu pucat maam mumai tak minum air ha~ hari2 dia datang check up, 

"Are you already drink water today?"

"Where's your bottle? Isn't empty yet?"

Lawak la boss masa ni. Lama2 saya naik heran. Dah minum air, Dah stop apa2 saja jenis makan yang boleh jadi sebab allergic, tak juga hilang. Sampai orang ingat saya diet pulak. Sedangkan masa tu, kuruih dah. Masa tu memang noob betul la pasal muka sendiri. Asal terima gaji, sibuk cari moisturizer yang sesuai. Sebab dia gatal tau. Pakai moisturizer tu, bertambah la gatal sebab kot dia nak repair skin yang dah dikacau oleh tangan durjana nih. Tapi saya kan noob tadi, tak paham. Ingat gatal sebab dia tak sesuai. Tukar lagi. Sampai last2 terdetik dalam kepala, aku ada allergic lain ke? Try tanya encik google. 

itching and redness face. 

Memang clueless habis la. Sekali pap! what? ROSACEA? he~ apakah ini? Dan mula2 macam tak terima hakikat sebab majoriti omputih yang kena. Asian pulak mereka yang non muslim la biasa kena. And me like?? OMIGOD~~ what?? 


Memang tahap kronik shock dia. Since dari tu, saya buat experiment atas diri sendiri. Nak check trigger dia apa. And, sampai sekarang experiment saya tak berhenti, sebab nak kumpul bukti yang saya confirm ada rosacea. Nak pegi skincare tak mampu. Told my parent, they  just think it because resdung. haiya~ 

Risau jugak kang muka saya ni dah tak serupa orang. Actually masa tengah tulis ni, rosacea happen on my nose. and sangat gatal. Rasa macam hidung dah macam hidung randolph. Merah menyala. Sebab semalam saya tersilap makan. TvT 



DID YOU KNOW????


Mereka juga adalah pesakit rosacea :)


CARA UNTUK JAGA MUKA ROSACEA:

1. Alert pada bahan2 ini dalam skincare anda:
microderm, peels, exfoliation, benzoyl peroxide, salicylic acid, glycolic acid and retinoids

2. Biasa kan la diri dengan perkataan Gentle, mild, nourishing, hydrating, calming and soothing bila anda mencari skincare. 

3. Lebih elok kalau cari yang anti fragrance dan anti inflammatory. 


Based credit: Beautyeditor menyenaraikan beberapa jenis produk yang mungkin sesuai untuk anda. 

Dan kebanyakannya mahai bapok~ chikai saya untuk cekau benda nih. So far, I already used: 



1. Hada Labo Moisturizing set


Feedback: Masa pakai tuh muka okay, tak ada selalu kering but lama2 dia jadi berminyak sangat. Lagi2 bila pakai moisturizer dia, and buat outdoor thing. Tapi, bila dengan pencuci muka dia, my face jadi kering yang amat dan berflacky. 


2. NEUTORGENA: Hydro Boost Facial Cleanser



Feedback: Disebabkan pakai pencuci muk Hada Labo, muka saya jadi kering, so saya try pencuci muka lain. Pakai ni okay. Tapi macam tak ada effect je. Macam sekadar cuci je la. Jangan tak cuci.


3. Bio-essence Hydra Tri-Action


Feedback: Yang ni pun probs pencuci muka. Yang lain okay. 



4. Bio- essence Bio Miracle Soothing Cleanser




Feedback: Okay. Lepas cuci tak ada kering sangat. 

Tu semua past product I already tried. Currently I use these combination:


5. Always 21 Aloe Vera Moisturizing




Feedback: tak tukar mana2 lagi sampai sekarang


Dan juga ini.. Always21 Nature & Refresh Aloe Vera Foam Cleanser

Product Always21, senang nak dapat kat Melaka, tapi bila balik Miri, entah mana nak cari. Nak ganti dengan Nature Republic punya ritu, tapi stock always habis. *sigh*

Currently untuk pencuci muka, I try this one:

7. Simple: Facial Wash Gel.


Feedback: Yang ni baru betul membersihkan. And betul-betul refreshing. 


Somehow, kadang-kadang product untuk sensitive skin tak kena dengan muka kita even kita sendiri dah sensitive dah. Adik-adik jenuh marah, saya dok tukar pencuci muka. And keluar falsafah:

"Kadang-kadang muka tak sensitive mana pun, tak sebab kita dok pakai yang sensitive, makin sensitive la dia. "

Susah. Kalau sendiri tak mencuba. :) Penat buat experiment tau. Kena berani. Kalau ikut kan rasa, malas nak cari semua ni, rimas. Lagipun, saya keluar pun tak pakai make up, sunscreen or sunblock pun tak pakai. 




Saya cuba yang ni. Nature Republic California Aloe Sun Block 
Tapi, mangai bau dia. phew~ 

That's why saya malas nak kuar. hehe Jadi la puteri gua. Dok bertapa dalam bilik sambil online. Tanpa sedar, berjela warkah tentang rosacea tu. In syaa Allah, ada rezeki nanti nak buat appointment dengan Dr.Ko. heheh 

Selanjut tentang rupa rosacea >>ROSACEA FACES<< Seram pulak saya tengok yang kena kat hidung tu. Ado~ bahaya ni kalau dibiarkan melarat. :'( 

Bila dilihat, di Malaysia jarang sebut pasal Rosacea. Satu artikel saya jumpa was post last few years. Omaigad~ And the product so hard to find. Maka, marilah kita buat experiment beramai2. hehe 
Dan paling sedih, apabila rosacea ni masih tiada penawar. Air wudhu' je la penawar terbaik. 

Senang kata, jaga la diri. Minum air banyak-banyak. Kurangkan aktiviti luar bila tengah panas. Pesan Rasulullah SAW.. 

"Lebih baik mencegah daripada merawat." 





Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016

Rabu, Disember 23, 2015

Bermula tahun depan, azhafizah.com akan update bloglist 2 bulan sekali. So dengan itu, 2 bulan sekali akan ada segmen bloglist untuk mencari bloglist baru. Jika berminat untuk masuk dalam bloglist , bolehlah sertai segmen ni ye. Kelebihannya sertai segmen dapat blogwalking dan tambah traffik blog. Kalau dapat masuk bloglist, mungkin akan tambahkan traffik juga. Mudah mudahan.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016
http://www.azhafizah.com/

Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan blog melalui random.org.

TAMAT : 30 DISEMBER 2015

Ayah saya, Superhero saya

Jumaat, Disember 18, 2015


dua tiga nak ikut segmen ni. #deep somehow bermain dalam kepala. What should I write about it? Should I cancel my post? Keep it in draft forever? hurm..
Pahtu, akan kuteruskan saja la jemari ini menaip. Alang-alang menyeluk pekasam, biarla sampai ke pangkal. So, that dari segmen nih~ I can reflect, how far I know my father. :) Kan adik-adik?



This is my ayah. Comey kan? hehe Ayah kerja Petronas, makanya dari kecik sampai sekarang ayah dengan kami adik beradik is not much macam dengan orang lain. Biasa la ayah, of course la garang, cause dia AYAH. Even dia tak garang pun, dia tetap ada aura seorang ayah, kan? Masa kteorang kecik, ayah kerja laut. Dua minggu darat, dua minggu laut. Kalau ada sesiapa yang ayah dia kerja Petronas mesti tahu and faham la nih. 
 Ada kawan pernah tanya, 

 Akak suka ayah akak ada di rumah or kerja? 

 Dengan slumber jawab, 

 Of course ayah tak ada kat rumah. :P 

 Kejam kan? Mian he ayah.. But that's the hakikat cause ayah seem bit scary tapi sebenarnya dia baik je. Somehow, dalam ramai-ramai lelaki dia mungkin yang terbaik. Siapa lagi kita nak jadikan hero kalau bukan ayah kita? Jahat2 dia, baik2 dia, kejam2 dia, zalim2 dia, dia tetap AYAH. kan?

 Back to my ayah. Ayah kalau dia mood baik, pergh~ sangat baik sampai kitaorang konfius, betul ke ni ayah aku? haha well. Ayah kan? Ayah kadang-kadang cara dia zahirkan kasih sayang dia lain. Ada setengah ayah mungkin la, selalu ajak pergi holiday family, or perhaps, hadiah kan anak2 macam2.. or apa2 je la yang excited kan hati seorang anak. My ayah, dia lawak~ suka nak sakat kalau dia rasa dia nak manja dengan kteorang. haha Tapi, al-maklum la dah dididik dengan hati batu. So, gurauan ayah tu kadang-kadang macam tak lut dah. haha tapi, kteorang sayang je dia.
Benda yang tak sedia lagi kalau ayah tetibe gone, far away. Ha~ walau dia jauh tapi dekat, dekat tapi jauh... Somehow kalau ada kematian or what bad thing happen, always remind myself, I don't ready to lose any of mine. Ayah, superhero saya, bagi la peluang untuk kami nak berbakti pada ayah. Sebab siblings sis semua girls, so.. nanti kawen mesti kene hikut laki,
so.....
 sekarang ni nak buat baik kat ayah hanya mampu doakan ayah jer.. Sebab sis student. Nak belanja ayah, duit belanja pun ayah bagi. :( Ayah, moga sihat selalu, jaga diri, jaga iman, jaga kami. hehe

Tu je story tentang ayah sis... Sempat jugak sis sob sob menaip nih. Sentap kejap~ ehe. 

dear cik Ai, thnx for the segmen, cik Ai mesti rapat dengan ayah tu yang buat segmen ni kan? Al-fatihah untuk beliau. 

Hope u olls tak boring la baca karangan bete nih~ 
bai~

PS: JANGAN LUPA KLIK BANNER ATAIH UNTUK JOIN~~ 


BOOK REVIEW: Jejaka Edisi Terhad


A what? Automatik mata pun macam nak klik je kan? Bukan la. Ni, one of my feveret novelis kuarkan novel baca Januari 2016 tajuknya "Jejaka Edisi Terhad". Rasanya second child Rin Ahmad ni "Gadis Edisi Terhad", and pun selamat dah jadi collection bete. hik hik hik.. ha~ nih dia.. boleh la klik gambar kalo nak beli online. Kak Rin, ai tolong promote your novel. Ouh~ my feveret. selain daripada Anjell. Anjell pun lama dah tak apdet blog dia. Menunggu jugak karya terbaru dia.


Hasilnya entry ni, terbaca geng blogger dia post gambar pasal novel dia. Terbuka pulak entry Kak Rin, terus yang...


Muka tak boleh blah sungguh~ excited nyer menambahkan collection Rin Ahmad nih. Semua ada. Dari anak pertama dia,
Story nih sangat touching la. Sedih. Version macam ni yang kena la dengan jiwa bete yang konon suka romance version nih. Pahtu, watak yang ada digarap macam.. Ah~ Terlebih pulak bete nih mengritik. Maap ler. Habit!
You guys, kalau tak pernah baca nih, sila la beli online kat SINI or nak baca sinopsis dia, or baca sikit online, boleh klik kat gambar.
Anak kedua Rin Ahmad, version nih pun best. Memang limited edition punya la girl ni. I like~ dulu konon nak jadi macam ni, haha tak kopak la. Lagipun, hobi ni macam membazir je. hehe. Klik la gambar untuk kisah selanjutnya tentang Jasmeen. 

Untuk anak ketiga, Rin Ahmad jadi semakin rare dan membuatkan bete tak leyh nak lepaskan tangan dari tak mengambilnya bila pegi Popular ritu. Kisah Johan dan Arluna yang seunik namanya, pergh~ I wonder if novel ni diadaptasikan. hehe Siapa lah yang jadi Johan dan Arluna yang giler tu. haha. I mean GILER kat sini, bukan la gila mental, tapi.. yang... yang Arluna la..






Last but not least sebelom Jejaka Edisi Terhad, BIMBo! haa~ ya nih... personal opinion, kureng sikit~ tapi still okay dari Rin Ahmad kan.. Biasa kalo novel tu  best, bete akan keep baca sampai lunyai novel tuh, tapi, BIMBo ni still dalam keadaan baik lagi. heheh 
Bestnya dalam BIMBo ni bahasa dia. Pergh~ douche bag yer.. Bimbo ni bahasa kasar dowh~ haha depends la pada orang nak hadam dia macamana. 

 







Habis~ moh ler kte order reramai kat KAKINOVEL. hehee

#SiapaAku SEGMEN 2015 Kalia

Khamis, Disember 17, 2015

Yosh~


klik banner untuk jawab soalan. 

Random follow segmen ni atas suggestion cik sofie yang comey~ :p 

Siapa aku? masing-masing reflect diri. Dah la masa taip entry ni tengah dgr Sad song by We the Kings ft Elena Coats maka berjela la reflect dia. :)

Sebelom suma boring, baik kita fokus pada soalan yer.. korang boleh klik sini untuk version pendek. 

Namaewa Nur des~ [baca dalam pelat japang sikit] lebih panjang aienienka. Sebut seperate k. AIENIE -N.K.A  nama penuh biar lah rahsia. Kang jenuh pulak korang kena bukak kelas arabic kononnyer. 

CIk Nur ni masih dalam student journey. So, tak ada apa la sangat menariknya. But, you can tell me your whole story because I'm such a good listener. :)

Yang penting saya PEMINAT kpop songs, Kdrama, Jdrama, Taiwan drama, Ah~ senang cakap sume saya tengok. Hidup as student benda tu je la isi masa lapang. Namun, saya tidak obses GILER la. Layan je mana berkenan dengan tastebud saya. :P


ah~ tak ada idea la nak tulis apa. 
 

next thing, 
Cik  Nur such a dreamer. I wish is feveret word tapi journey not as easy yang kita boleh bayangkan. Still far away dari apa yang dihendakkan. Yosh~ 


Saya kecik, clumsy, messy, lazy person. haaa~ mana2 yang tak berkenan tu, saya ni pengkritik tegar tau. Tapi don't worry. People used to said; DON'T JUDGE BOOK BY IT'S COVER. In syaa Allah akan dikurangkan judgemental tu kat orang. Saya seorang HR student, so tak leh nak buang la first impression tu macamana. 

Sangat tak suka senyum. Sangat sombong. Ah AH eh eh ~ asal banyak sangat negatif dia nih? Maap ler.. susah sikit nak positif la. Dalam proses nak merangkak. In syaa Allah, saya jamin saya telus orangnye.. :P relatives, jangan muntah pulak baca nih~

Still, saya nih still jauh lagi la nak jalan.. walaupun dah pusing hampir satu Malaysia, terasa kerdil di tanah sendiri. Baik! Sebab nyer, bila kat tanah sendiri, kuar rumah pun jarang. Dok la mereput dalam rumah. Melainkan kalo kat rumah tu bekerja, baru kuar. Tu pun sebab kerja. Anak yang baik kan? :P

Keseluruhannya:

1. Kecik
2. Dari Sarawak
3. Anak ke-2 dari 7 beradik
4. Currently student KUIM
5. Future HR executive
6. Doakan saya kekal positive selalu


Boringnyer entry dia nih~ hahah sebab dah kering idea, buat la gaya oldskull. Oldskull always win! Maju la oldskull untuk memori~

For Kalia:
Thanx sebab buat segmen nih~  selamat membaca la kalo sudi~ :)

Sincerely;
aienienka - Sang peminat Kpop ^^






© kisah aienienka.