Tunjukkan catatan dari 2020Papar semua
SEGMEN | Segmen Bloglist Blogbabyshambles

Again~ Hi! Meriahkan lagi segmen rakan blogger di kala kita dalam PKP ni ye.. Haha Jangan boring pulak singgah. Aien support ye.. Macam biasa klik banner untuk join!

SEGMEN | Pencarian Bloglist 2020 by MK

Hi, Assalamualaikum | Yosh, macam biasa, support segmen member blogger dan seperti biasa juga jika berminat, klik banner di atas ya... Salam perkenalan ... bagi yang belum mengenali diri ini.. ^^

HARI KE-13 PKP: Ganti vacuum lama rosak

H i, Assalamualaikum |  Masa kena PKP ni la da nak rosak. Rosak bukan sebab apa, sebab ritu mengemas dengan anak-anak, emo terlebih, terkuat sikit tolak nozzle dia, lalu patah! Sedih berganda wei. So, conclusionnya jangan meng…

HARI KE12 PKP: Macam-macam pulak menu tambahan!

H i, Assalamualaikum | Oh Tuhan, benar la sejak PKP hari tu, kerja seorang suri rumah yang memang sudah tersedia terperuk di rumah, makin bertambah bosan dia. Ceh! Dengan adanya cik suami yang baik hati jagakan bebudak, Ib…

HARI KESEPULOH PKP: Reaksi rakyat tentang Mak Cik Kiah

H i, Assalamualaikum | Hari kesepuluh rasa macam dah sejuta tahun tak keluar rumah. sambil sidai baju, termenung tengok jalan belakang rumah yang sunyi. Eh, tak ada la sunyi sangat. Kejap dengar la jugak bunyi kereta lalu, m…

10 PERKARA AKU SYUKURI SEMASA Covid-19

H i, Assalamualaikum | Idea datang selepas singgah ke blog  Elly Matin  yang mengajak kita sama-sama  kekal positif dalam membanteras virus covid-19 dari terus merebak.  Yang sebenarnya, pada mulanya Aien tak suka juga d…

SEGMEN | Segmen Bloglist 2020 Cida

Hi, Assalamualaikum | Thanks Shu jemput Aien join segmen ni. Haa, masa kena #stayathome diam-diam ni la kena rajin jalan-jalan ke blog kawan blogger.  oKay, tanpa buang masa apa lagi korang, jom support. ^^ klik banner …

CHINESE DRAMA: ETERNAL LOVE OF DREAM (2020)

H i, Assalamualaikum | Seperti yang dijanjikan, sudah tonton buat la reviewnya. Nah, aku di sini dong~  As much as you may know, drama series Eternal Love dari China Mainland ni banyak sangat sequel dia. Kalau tak silap,…

HARI KETUJUH RMO: Buat apa je tu??

Malas la nak edit tulisan besar. Hi, Assalamualaikum | lama anik ndak update blog. Sorry la, telepon ku anik sudah binggong. stress aku cas dari malam jumpa malam balik tak penuh-penuh. Sob sob merenung dinding. Nasib HANI M…

CHINESE DRAMA | Find Yourself (2020)

H i, Assalamualaikum | Berjaya juga tengok drama ni sampai habis. Pada mulanya memang drama ni ada tersimpan dalam wishlist, nak tengok tak ada mood. Sekali dah nak tengok. Pergh~ banyak juga nasihat best dalam ni boleh digunapa…

CHINESE DRAMA | Well Intended Love Season 2

H i, assalamualaikum | Yes! Season 2 telahpun ditayangkan. Yehee~ boleh tengok lagi sweet lover Mumu ngan husband dia. Lepas dicari, rupanya season one punya tak ada buat review daa.. Tak apa la. Haha Sinopsis Masih …

JURNAL | Mana pergi menghilang?

H i, Assalamualaikum | Wah, lama menghilang ya, ke mana aja tuh? Ndak ke mana bah, lagi anik sudah dikasi lesen duduk rumah aja. Lagi aku suka.  Kisahnya, tempat yang selalu aku meluahkan rasa dan gadget utama untuk me…

JURNAL | Just another wednesday

I tried. Over and over. And I still at the same place. T^T Okay.  Yah, I know. But I know that I can do better than this. T^T Just I don't have encouragement to move on. T^T

PERKAHWINAN | Persediaan Berkahwin Dengan Orang Jauh?

H i, Assalamualaikum | Cuti sekolah bakal menjelma, ramai orang mungkin akan memilih dalam waktu seminggu itu untuk melangsungkan perkahwinan. Tak kurang memilih untuk majlis apa-apa pun kerana masa itu punya waktu yang pa…

K-DRAMA | MELTING ME SOFTLY

H i, Assalamualaikum , macam janggal pulak nak mulakan entry tanpa gambar dahulu. Ini sebabnya Aien bebel dulu sebelum teruskan ke review, jom la kita lihat macamana benda ni diteruskan.  Drama ni mengambil masa dalam semi…

JURNAL | KELUAR JALAN BERSAMA KAKAK

H i, Assalamualaikum | Sebelum tu, jom belanja mata tengok ladang tulip di netherlands dulu ye.  Wah, rasa macam lama tak ada update jurnal selepas Kisah lalu:  Februari | Bulan mencabar selepas percubaan Disebab…