Tunjukkan catatan dari 2020Papar semua
Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends . Ini adalah sticky post sehingga 29 February 2020 nanti. So sehingga itu, entry terbaru mama ada di bawah post ini ye. Jom ramai-ramai join  Giveaway Wang Tunai RM1000 by M…

Wanted: A New Blog List for March-July 2020

H i, Assalamualaikum  | Meriahkan lagi segmen teman-teman blogger. Aien ikut tanda support ya ^^ Anis minta share makanan favorite kita kan. Buat Aien, makanan favorite is makanan dari homeland. T^T kredit: pinterest …

To all the Boys: PS I STILL LOVE YOU

H i, Assalamualaikum | Sambungan daripada movie sebelumnya, To All The Boys: PS I Love You, kali ni masih berdasar daripada novel Jenny Han mengisahkan tentang Lara Jean dan Peter Kavinsky.  To All the boys: PS I Lov…

DRAMA REVIEW | KILL IT (2019)

H i, Assalamualaikum! Kali ni Aien nak bercerita tentang drama Korea pulak. Rasa macam lama tak tengok kan. Orang sibuk dengan drama Hyun Bin, ko layan drama lain. Apa da~  Kill It Merupakan drama yang dibintangi oleh …

Happy 3rd Anniversary

Happy Anniversary to Us! | Hi~ Assalamualaikum R iangnya dalam hati,, Ibarat berkahwin lagi gitu. Tiap kali anniversary mesti naik gambar dari keluarga laki time depa nak naik belon. First time katanya. Ni ntah bila lagi…

DRAMA GANTUNG PUN BEST!

Drama Gantung pun, Best!  Hi~ Assalamualaikum warga kota, eh! bukan warga blogger sekalian. Jika hari tu, Aien ada tulis tentang  novel Gantung  menarik untuk dibaca, kali ni Aien baru nak review pasal drama dia.  …

Segmen Blog Review  & Cheerful Bloglist by Hana

Hi~ Assalamualaikum | Demimu Hana, sorry lambat notice sebab Aien pun tak on blog sebab last week was a collapse time for us, so here we are. Si Hana ni minta la sesuatu yang boleh dikongsikan sebagai satu motivasi bila …

Novel Gantung, BEST!

Novel Gantung, BEST! | Hi~ Assalamualaikum H asil dari berjalan ke blog  Farhan Jafri  yang menceritakan berkaitan dengan novel ni, terus hati rasa macam, I must read this book! Cuba tengok di Ookbee mungkin ada, Y…

10 TEMPAT MENARIK DI MIRI WAJIB PERGI

Bendera Daerah Miri 10 Tempat Menarik di Miri Wajib Pergi |  Hi~ Assalamualaikum  C uti sekolah bakal menjelang bulan tiga nanti, korang ada yang dah susun plan ke? Kalau belum, meh Aien nak share dengan korang temp…

HADIAH YANG DITUNGGU DAH SAMPAI~

Hadiah yang ditunggu dah sampai~ | Hi, Assalamualaikum  A khirnya sampai juga set home binder selepas menang buat review e-book di muka buku.  Baca sini:  Menang sana sini, Alhamdulillah Seminggu kemudian, Dr. Ha…

Memang betul, daftar U-Pustaka boleh baca free di Ookbee Buffet

Memang betul, daftar U-Pustaka boleh baca free di Ookbee Buffet | Hi, Assalamualaikum  P ermulaan tahun 2020 hari tu, Aien menanam azam dan niat untuk terus menjadi warga netizen yang gemar membaca. Kerana membaca kita …

Misi 100K PV

Misi 100K PV | Hi, Assalamualaikum! D alam kesedihan Januari, dibuka dengan satu status yang agak menarik. Akhirnya, setelah hampir 8 tahun berblog secara aktif la jugak kan, akhirnya PV meningkat dan meningkat. Alhamdul…

Januari | Sebulan percubaan telah tamat

Januari | Sebulan percubaan telah tamat Hi , Assalamualaikum, tak sangka tapi ianya terjadi. Tamat juga kisah kita di Januari. Sedih meninggalkan bulan percubaan ini, yang pada mulanya semangat menyusun azam baru. Mencerna…

SEGMEN BLOGLIST 2020

Segmen Bloglist 2020 by Misakipureblood |  Oh, Hi! Assalamualaikum Terjalan ke Tiara Sapphire, ternampak segmen ni, dan klik banner. Pam! Jumpa budak ni yang masih die hard otaku fans dan blog dia sangat la comel yang membu…

Beeha Mencari Bloglist Baru

Hi, Assalamualaikum, mari la kawan-kawan support blogger. Aien nak tag all of you yang tekan banner di atas tu, and specially for Mamapipie dan Rabiah. All the best. ^^ And salam perkenalan.

BANGKOK LOVE STORIES 2: OBJECT OF AFFECTION

Bangkok Love Stories 2: Object of Affection |  S  ambungan daripada drama Bangkok Love Stories. Actually tak ada kaitan pun. Tapi dari rangkaian siri yang sama. Drama Thailand ini ditayangkan di Netflix.  Baca juga…

BILA MOOD KE LAUT, IDEA UNTUK MENULIS MENCURAH

Bila mood ke laut, idea menulis mencurah |  S ejak beberapa hari yang lalu, Aien sejujurnya, tiada semangat. Macam lost soul pun ada. Well, Because I am a mother, so I decide to go on with the usual routine. Yeah, seems …

MAK, ANGAH NAK BALIK!!!

Mak, Angah nak balik! | A ngah duduk termenung di pondok. Jauh sehingga tak menyedari Along datang dari arah tepi lalu membaling batu kecil padanya.  "Aduh!" Angah mengadu. Terus kepala dipandang ke Along yang ters…

MENANG GIVEAWAY SANA SINI, alhamdulillah!

Menang Giveaway sana sini, Alhamdulillah! | B ahagianya dalam hati, bagai diberi bunga, seisi dunia, ana yang punya! Siapa manusia yang tak gembira dapat hadiah bilang sikit? Yang nama perempuan itu, gembiranya dapat had…

BELI PETPET DIAPER DAPAT T-SHIRT PONEY

Beli PetPet Diaper dapat T-Shirt Poney | S iapa yang tak suka beli barang dapat hadiah percuma? Lagi-lagi hadiah dia sangat berguna untuk kita.  Kisahnya, Aien saban bulan wajib tengok aplikasi Hargapedia untuk semak…

KISAH TIADA TAJUK

Kisah tiada tajuk | H ujung minggu merupakan hari dan detik yang ditunggu oleh kebanyakan orang. Mungkin tak semua, tapi kebanyakan ye kawan-kawan. Bahkan kanak-kanak juga tahu bahwa hujung minggu saat mereka boleh berada …

MENGUTIP KENANGAN

Mengutip kenangan | D o you ever felt like sometimes you want to pick up those all memories that you don't remember? Like someone tell you this kind of story, and yet you don't remember it at all? Or, someone tell …