Isnin, April 25, 2022

First time beli barang kat Tiktok shop

 


Musim nak raya ni la baru nak bercari barang mekap, tutorial gaya shawl terbaru, tutorial mekap untuk beginner. Aahhh~ ko ingat bebudak je ke yang cari. Ibu anak tiga ni pun masih mencari ui. Haha Al-maklum la tahun ni semua orang beraya sakan. Dengan dapat duit sana sini. Kita yang tak berapa nak ada ni, mengada-adakan sendiri untuk mood sendiri. 


Adakan dari segi mana tu? Semangat gais semangat. SEMANGAT. I need that spirit for little kiddos supaya dorang tahu dan faham meriahnya raya. Macam kita dulu-dulu. Tiap kali raya mesti ada baju baru, tak banyak, sepasang pun jadi la. So, untuk ibu pulak, terjebak la ritu terbeli barang mekap kat tiktok shop. 


Selama ni lalu tak teringin pun sebab pujak hati kata, shopee lagi murah wei..Sekali apa yang merasuk Aien satu hari tu, lalu di fyp sorang tiktoker mekap ni sharing pasal HEAD MUSHROOM FOUNDATION. 


Ya Allah ya tuhan ku.. selama ni lalu kat shopee tu, tak ada pulak teringin nak oi.. hantu apa rasuk ntah, tengok review tu..pap pap pap terus beli. total hangus RM12 sekali dengan postage. Kau rasa? 

Dah beli termenung. Laju nau tangan. Ha HA Ha Mari la kita tunggu barang sampai. 


Macamana beli barang kat tiktok shop? 


Dia macam kau beli barang kat lazada dan shopee jugak. Easy pitsy. Mana nak cari kedai dia? Entah. Terkena kat diri sendiri masa tu, dia lalu kat fyp. Sekali kena sampuk. Terus beli. 



Contoh kedai ni kan. Masa tengah tiktoker's review nanti dia ada keluar tanda kedai tu kan. klik aje la situ. Nanti dia bawak korang ke akaun kedai tiktok tu. Bagi Aien, tiktok shop lagi senang kot dari Instagram shop. Hehe 


Contohnya la kan, korang nak beli foundation kat atas ni. Cuma klik buy with coupon korang akan dapat murah lagi daripada harga yang tertera. 


Pahtu, macam biasa, bawak la keluar untuk CHECKOUT. Ni antara contoh bayaran yang disediakan di kedai tiktok ni. Senang bangat gais~ 

Dah bayar. Korang tunggu la dia sampai. Tapi, macamana nak tengok barang kita tu dah post out ke belom dan sebagainya? 

Nah, ni dia cara korang nak tengok order pembelian korang. 


Pergi di bahagian <setting & privacy > korang akan jumpa bahagian orders tu seperti ditunjukkan dalam gambar. Klik la di bahagian tu. 

Dan akan nampak la barang yang korang beli tadi. Kat bahagian delivered tu, akan ditunjukkan proses barang korang tu dah ship out ke belom. senang kan? Paham ke tak tu?  Tak paham boleh tanya di bahagian komen ye.


Lepas dah shopping kan, korang blur mana la nak tengok bakul shopping korang tu. Nah, lihat gambar di bawah. 


Easy dan pitsy. Segala ada di situ. Memang ramai la warga tiktoker beralih ke tiktok shop lepas ni. Sebab macam lagi murah berbanding di shopee ataupun godaan dari review tiktoker sekaliannya. Aiguu~ 















Selasa, April 19, 2022

Buffet Ramadan paling berbaloi di The Sand Village

 


Hari tu an, kami sekeluarga berpeluang berbuka puasa di luar lagi. Kali ini yang paling dekat dengan rumah tapi tetap jugak kena keluar before jam 5. Haha Jammed manggang diak. (selalu situ) betul ke idak bahasa aku ni? 

Sampai di kawasan Angsana jam 5 lebih, singgah jap la cuci mata di B5 Market tu. Pusing-pusing menangis juga cari baju raya yang harga semua macam nak beraya di syurga ja. Aiguu~ 

Hampir jam 5.30 petang kami keluar masya Allah jammed teruk di lampu isyarat sekitar kawasan tu. Lupa ada bazar Ramadan juga kat situ.

Serius memang tak rugi datang berbuka puasa di Dewan Hassan Abdullah Tampoi ni. Menu yang disediakan bukan kaleng-kaleng bahasa budak sekarang. Walau bagaimana, nak diingatkan.. harus pantas mengambil juadah idaman korang, risau kempunan nanti. 


Paling best sekali apabila berbuka puasa di sini adalah, sementara menunggu waktu berbuka tu para tetamu dihidangkan dengan bacaan suci ayat Al-Quran oleh anak tahfiz. Damai aje rasa hati. 


Tempat berbuka di letakkan di dalam dewan ibarat majlis perkahwinan gamaknya. Deco yang sangat berseri dan aish~ susah la nak cakap kalau iolls dah berpuas hati. Haha 



Barisan pembuka selera tersusun indah. Pelbagai jenis kerabu dihidangkan antaranya: 

  • Kerabu Mangga
  • Kerabu Tauhu
  • Kerabu Kacang Botol
  • Ulam-ulaman 
  • Ikan Masin
  • Sambal-sambal

Memang terliur aje tengok sebelum waktu berbuka. Dah dapat air, semua ni langsung dah tak dipandang. Begitu la dia. 



Menu ketam ni paling rare dalam buffet yang setakat ni Aien pergi. Haha Al-maklum la kita ni jarang makan di luar. Bila nampak macam menu hebat begini, like... Orang kata jakun~ Haha 



Selain daripada menu ketam, mereka juga menyediakan menu Telur Tenggiri Asam Pedas .. Kecur air liur Aien ni ui.. Pasai tu asyik kalah ja nak tulis entry ni. Lagi-lagi di siang hari. 


Kupang masak Sambal - favorite husband. Suka betul dia jumpa menu ni. Memang tak noleh dah laa. 


Asam Pedas Tetel - juga menjadi tarikan orang ramai untuk berbuka puasa di sini selain daripada menu ketam ni. 


Ayam Masak Merah - Menu biasa di kenduri kahwin. Wah, memang seronok betul laa. Satu demi satu menu dilihat semuanya rasa nak makan la. Ya Allah, nafsu makan ni. 


Daging Masak Hitam berempah - This one is my favorite. Ya Allah, walaupun dia juga salah satu menu wajib di kenduri kahwin dan bila di buffet ni ada sediakan. Aish~ jangan lepaskan peluang merasainya. 


Ini baru beberapa sahaja yang ada. Banyak lagi menu lain seperti Dalca, Udang Galah Sambal, Ikan Caru Goreng, dan banyak lagi sampai korang pening nak makan mana satu dulu. 


Dan seperti berbuka puasa di Trove JB dan Tunamaya Resort Desaru, menu penting yang perlu dicari adalah kudapan untuk distract anak-anak daripada fokus benda lain. Haha 




Alhamdulillah di buffet bersama The Sand Village ni sangat memahami apabila mereka menyediakan pelbagai jenis waffer dan keropok ikan untuk menarik minat anak kecil. 

Ikutkan ada section menu budak-budak, tapi bila mak ni sibuk selesaikan anaknya. Dia terlupa nak kecheee~ 


Tak dilupakan zone dessert dan buah-buahan untuk pemanis mulut sebelum atau pun selepas makanan berat. ada papaya uollss. Papaya~ Barisan kuih lapis, seri muka, talam keladi juga turut menjadi pilihan orang ramai. Pantas habis. 


The Highlight menu di Buffet ini adalah Ikan Bakar Hj Adan yang terkenal dengan pes homemade mereka sendiri. Walaupun boss kata banyak kurang dalam pes ni masa tu, bagi Aien it's okay perfect la jugak. 



Tambahan pula, dibakar oleh boss sendiri ketika staff sibuk melayani tetamu lain. Eh, special sangat ni. Sudah la ikan segar dari laut. Pilihan diberikan antaranya, ikan kembung, ikan caru dan juga ikan pari. Memang live station la tengok boss bakar ikan. Panas-panas dibawak ke meja. Umpphh~ Memang the taste of Johor sungguh. 


Korang jangan lepaskan peluang lagi berbaki berapa hari ni kan. Sebelum terjah ke Dewan Hassan Abdullah, Tampoi tu mesti la kena buat tempahan dahulu. 


Boleh hubungi The Sand Village di talian berikut: 



Atau di page facebook mereka: 


















Ahad, April 17, 2022

3 resepi mudah biskut raya berasaskan Kulit Popia

 

3 resepi mudah biskut raya daripada kulit popia

Dua minggu lebih kurang nak raya ni. Korang ada yang dah siap berapa macam biskut atau kuih raya tu? Pakat tunjuk ke gigih buat? Haha Aien ni masih dok mikir lagi nak buat apa gais. Memandangkan sekarang ni dalam fasa tak sehat, jadi kita berangan aje la buat dalam kepala. Risau sat g buat kang orang yang makan terjangkit sama. Tak ke naya orang tu? 


Okay let's us start dengan resepi paling senang tapi paling senang beli daripada membuatnya. Orang Sarawak kata, sik --- ku nak molahnya. - malas la nak buat dia. ada ayat dia tapi dalam kepala mereng ni dok MOHA aje tau. Betul ke idok sat g kena kecam Sarawak celup. Naya~ 


Ada banyak aje la resepi dari kulit popia ni, tapi Aien kongsi top 3 yang bakal Aien buat la kan. Kita tengok sempat tak sempat. Dah la ketiga dia jenis lambat buat, cepat habis. Haha Kulit popia kat Econsave pun macam dah tak nampak bayang dah tau. Haa, ko rasa? 

Nanti dah nampak bayang, ada la up kat sini tu. Kalau tak ada, halal aje laa. Masuk perut sendiri. 


1. POPIA ROLL SERUNDING UDANG KERING


kredit image: shopee

Aish~ favorite all time setiap kali raya dari kecik sampai la ke besar. Setiap tahun mesti rajin nak buat. 5 tahun kawen pun, baru 3 kali raya je buat. Tahun ni, pasti kena buat sebab udang kering yang Umi Aien bagi ritu banyak gilerss dalam peti es. 


Resepi inti serunding udang kering style umi

Udang kering

Serai 

Bawang putih

Serbuk cili 

Garam & Perasa 


- semua bahan-bahan di atas dimasak seperti biasa dahulu, atau tumiskan terlebih dahulu sebelum dikisar halus dan disangai sehingga kering. Selalunya letak garam dan perasa bila tiba masa sangai. Risau terlebih masin. Macam Aien setakat ni belom pernah lagi berjaya buat ngam rasa dia. Adakala terhangus la sebab leka. Adakala masin. Macam first time buat. Haha Semua kata tak sedap. Tak support langsung usaha lelah aku. Cih~ #jk Tahun ni nak cuba lagi harap okay la kan. 


Dah cukup kering, serunding tu boleh di simpan dalam tempoh 3-4 bulan begitu. Udang kering jangan banyak sangat tau. Aien selalu buat segenggam udang kering, hasilnya satu telap aiskrim Kitkat tu. Belom tentu mampu nak habiskan 10 paket kulit popia. Haa, banyak kan? Jadi. Buat sikit je pun jadi. Agak-agak aje bahan tu. Resepi dari orang tua begitu la. Main agak² je. Kita try and error je la. Official measurement Aien sendiri belom arif. Kah!


-Dah siap inti dia boleh la digulung bersama kulit popia yang telah dibahagi kepada 6 bahagian. Usah besar. Biar haluih muluih.  lagi crunchy. Tapi leceh. Haha itu kata, lambat buat cepat habis. 

- Siap gulung, boleh la dijemur terlebih dahulu untuk dapat keranggupan berganda. tak jemur pun okay je. 

-Goreng dengan minyak yang panas, api yang sederhana sehingga kekuningan. Dah boleh angkat. 


Memori masa kecik kami, duduk satu meja, dok gulung popia ni. Bila raya, siapa rembat masuk poket, kena jeling. Haha Kenangan kan? Menu wajib dalam list biskut raya rumah kami ni. 


Okay, next resepi! 


2. POPIA CHEESE EASY PITSY


kredit image: shopee

haa, ni favorite kegemaran ramai sejak dia famous tahun bila entah. Bersepah jugak kedai yang jual. Ramai suri rumah menjana pendapatan daripada benda yang paling senang ni. 

Macam tahun sebelumnya, Aien malas nak.buat, order dengan kawan. Tahun ni dia diuji dengan alahan, segan pulak nak nyusahkan dia. Hehe Jadi nak buat ke tu? Angannya begitu la. Serbuk cheese pun dah masuk ke dalam bakul di shopee tu. Jadi tak jadi, tak tau laa. 


Resepi popia cheese easy pitsy: 

Kulit popia dipotong kecik. Ikut saiz suka hati korang. Dan pisahkan dalam kadar ketebalan dua lapis setiap kudapan. 

Jemurkan untuk lebih rangup. Kemudian goreng dalam minyak yang panas sehingga kekuningan. 

Angkat dan toskan minyak. 

Bila dah sejuk sedikit baru la tuangkan serbuk cheese dan sedikit serbuk cili untuk extra pedas. 

Dah siap! 

Ada aje serbuk cheese yang dah siap pedas tu. Well, la ni semua benda di hujung jari. ๐Ÿ‘†๐Ÿ‘† Nak perisa lain pun ada la, dengan NZ Crunchies. 


Next, resepi..  


3. Popia Seaweed 


Ni adalah yang paling favorite dan paling senang dan sedap jugak. Dah beberapa kali buat, anak-anak suka makan.  Cuma kena jarak sikit nak buat. Kalau selalu ada di dapur tu jemu pulak mereka nak makan. 


Resepi Popia Seaweed 

- Mesti ada kulit rumpai laut yang macam orang nak buat sushi tu.

-telur dan bahan perisa seperti garam / serbuk lada hitam. 

-cantumkan kulit popia dan seaweed itu bersama dengan larutan telur. sapu-sapu. Cantum. Senang je. Pahtu gunting la ikut saiz yang korang nak. 

- kemudian, jemur untuk extra ranggup. 

- goreng dalam minyak yang panas hingga kekuningan. Dah siap! 


Senang kan semua resepi kat atas ni? Korang rasa yang mana paling cepat habis kalau letak kat meja tetamu ni? 


Sabtu, April 16, 2022

Drama Review: Soundtrack #1 (2022)

 


Tajuk: Why did U come to my house? , Soundtrack #1

Genre: Romance, Musical

Bil.Episod: 4

Pelakon: Park Hyung Sik, Han So Hee 

Sinopsis: Two people have been friends for two decades., but a mere two weeks of living together blurs that fine linw between love and relationship. 


Han Sun Woo is a handsome rookie photographer with a warm personality, whilw Seo Soo is a lively, straightforward, and honest erson who openly express her feelinfa. Three years ago, she seized a chance oppurtunity to become a lyricist. Nowadays details of their relatbale romance are subtly intwrwovem into her musical compositions. 



My hero!! Minat giler Park Hyung Sik dari dia bergelar penyanyi dengan Z:EA lagi. And bila dia berlakon, always follow up lakonan dia. Dan kali ni dengan Han Soo Hee semestinya harus tengok. 


Soundtrack - drama pendek tipikal tentang jatuh cinta dengan teman baik sendiri secara senyap. Tapi, selama mana korang akan tetap setiasa ada untuk bff korang tu walaupun ramai yang datang mencuba nasib. 


Park Hyung Sik sememangnya setia. Haha Dua kali dia cuba nak luahkan dua kali tu jugak dia gagal


Bukan tak cuba,  tapi dia bagi peluang untuk Eun Soo kekal selesa dengan dirinya tak kira apa pun alasan. Ending yang sangat best, walaupun cuma 4 episod dan macam.. Ahh, dah habis ke? Habis? HABIS? T^T 


Hurm.. Tak apa laa. Sis redha ending mereka begitu. Sekurangnya tidak la mengecewakan penonton. Korang dah tengok belom? 

Dia ada di DISNEY HOTSTAR. ^=^





Khamis, April 14, 2022

Berbuka puasa dengan "Selera Ibunda" di Tunamaya Resort DESARU mengingatkan diri pada kampung halaman

Jauh perjalanan, serupa balik kampung. Pekena pulak menu dari Selera Ibunda, tetiba hati sebak pulak. Rindu umi~ Begitu la moment ketika berbuka puasa dengan anak-anak di Tunamaya Resort, Desaru Jumaat lalu. 


Anak-anak teruja dapat makan di luar lagi. Apatah bila melihat kawasan Pawana Restaurant begitu dekat dengan pantai. Dek kerana hari hujan, masing-masing kecewa. 

Selera Ibunda mengabungkan menu para ibu, mak, bonda dan umi di seluruh Malaysia


Aien buat pertama kalinya menjejak kaki ke Tunamaya Resort & Spa ni memang teruja dengan sajian yang dihidangkan oleh cef di sini. Lagi-lagi Gulai Daging Kawah yang digabungkan dengan Nasi Special recipe dari nenda Chef dan menu ini sememangnya harus dicuba bila berbuka puasa di sini. 

Gulai Daging Kawah

Nasi Special resepi nenda chef

Ikutkan nak merasa la menu ni, tak sempat sekejap je dah habis. Al-maklum la sejenis Aien ni berbuka minum air dulu kemudian dengan makanan ringan. 

Macam murtabak dan roti canai cicah kari ayam. Memang terlupa la nak makan nasi. Ingatkan diet ke apa, tak. Sejenis tong kecik. Makan sikit-sikit, tapi kerap. Gituu~ 


Bila dah bawak anak-anak perkara pertama Aien cari adalah kids section. Boleh la bagi kudapan mereka sebelum kita juga sibuk mengisi perut. 

Menu utama Selera Bonda diilhamkan dari seluruh pelusuk Malaysia

 Banyak jugak menu yang ada di malam tu, di antaranya Gulai Ayam, Daging masak Halia, Kari Udang Kapitan. Tak dilupakan Asam Pedas Ikan serta Pucuk Ubi masak Lemak


Bila tengok semua, Ya Allah rindunya masakan mak di kampung. Aiguuu~ Asam Pedas kaw, Gulai Ayam Kampung, Pucuk Ubi masak Lemak. Allah~ suami Aien kata ngam la datang sini mengenang memori tak dapat balik raya. Ha Ha Ha


Selain dari kudapan untuk santapan anak-anak section buah juga turut disediakan dengan pelbagai pilihan buah. Nayla paling suka anggur sampai dua kali repeat.. Buat muka tak malu sikit. Nadhira pun turut sama boleh makan buah.


Dan Nadhira jugak orang paling kenyang sebab ayah dia bagi dia rasa semua jenis kuih yang ada kat sini. Paling favorite dia Kek Buah. Dua keping kenyang~ ..


Bagi pengemar kerabu, Di sini puas merasa pelbagai jenis kerabu baik dari seafood seperti sotong, udang dan ikan. Kerabu sayur pun ada dan juga kerabu ayam. 


Kecur air liur bila tengok hidangan kerabu, ulaman dan sambal. Aish~ section paling digemari adik-adik ni. 


Di luat dewan Pawana Restaurant tu, ada live session jugak tau, dorang grill Kambing Bakar Berempah serta Ayam Turki. For the first time merasa ayam turki. in love sangat. Dua kali tambah. Haha 

Bagi Aien itu kelainan berbuka puasa di Tunamaya RESORT & SPA ni tau. Ada Ayam Turki. Acah Thanksgiving sikit. 


Close up Ayam Turki yang empuk isinya enak dengan rempah yang telah serap masuk ke dalam dagingnya. Lembut je. 


Kebiasaan Buffet Ramadan di Johor pasti akan menyediakan Otak-otak dan Pepes sebagai pembuka selera. Ala pembuka selera sendiri la. Orang lain tak tau macamana. 


Begini la dilema mak-mak anak kecik berbuka puasa. Nasi tak ada, cuma ada yang kudapan je. Selebihnya air semata. Dah kenyang makan ni, hilang semua kelaparan setelah berpuasa di siang hari. 

Pihak Tunamaya juga ada menyediakan tempat solat tak jauh dari tempat makan. Jadi boleh bergilir dengan suami untuk jaga anak. Tandas juga di tingkat yang sama. Senang sangat kan? 

Kalau korang rasa rindu masakan menu mak-mak korang ni kan. Boleh cuba berbuka puasa di Tunamaya Resort & Spa. Kalau tak hujan, mesti boleh enjoy view sunset di luar. Sambil dengar deruan ombak.. Tu yang buat anak-anak makin tak duduk diam nak berlari ke pantai. Masing-masing resah dah tak ingat nak makan. 


Rasa macam balik kampung pulak. Fefeeling old memories, orang muda kata KLMJ kan? Untuk tempahan boleh rujuk di bawah. 


๐๐จ๐ซ๐ฆ๐š๐ฅ ๐๐ซ๐ข๐œ๐ž:
Purchase after 2nd April 2022
RM88Nett (Adult) | RM58Nett (Child 6-12 years old)

IN HOUSE GUEST

RM78 per adult

RM48 per child


๐—–๐—ฎ๐—น๐—น/๐—ช๐—ต๐—ฎ๐˜๐˜€๐—”๐—ฝ๐—ฝ: 016 772 7352 (En Shahrul) or 014 272 6595 (En Iskandar)
Email: shahrul.hgjb@careluxuryhotels.com
Book Here: https://bit.ly/3svtj1Y


Selasa, April 12, 2022

Movie Review: The In Between (2022)

 



Movie mengisahkan Tessa, lakonan Joey King seorang tidak percaya bahawa dia juga perlu ada kisah cinta tersendiri sehingga dia berjumpa dengan Skylar, lakonan Kyle Allen di musim panas, bukan sekadar cinta khayalan. Bila Skylar mati akibat dilanggar oleh sebuah trak, Tessa mula mencari jawapan dan menganggap bahawa Skylar cuba untuk menunjukkan sesuatu padanya daripada dunia sesudahnya. Tessa cuba reach out Skylar demi penghujung yang indah untuk kisah cinta mereka berdua. 



Lama betul tunggu movie ni keluar. Akhirnya ada juga di Netflix. Walaupun kisah cinta begini agak klisรฉ dan mendapat rating yang samar daripada rotten tomato, setidaknya movie ini adalah sebuah movie a good to cry.  Jika korang mencari alasan untuk menangis, go for it. 


Skylar were too sweet for Tessa yang sukakan kesunyian. From stranger watching movie without subtitles dan Skylar jadi penterjemaah bagi Tessa sepanjang movie romantic itu. Tak lama kemudian, mereka bertemu di sekolah Tessa ketika Skylar menyertai pertandingan kayak. 

Kalau ada jodoh tak ke mana, gitu la dia.. Dan mereka mula bercinta namun Tessa masih tidak menyuarakan isi hatinya sehingga saat mereka berdua kemalangan. 



Sejak Tessa jumpa subjek dia, bilik ajaibnya penuh dengan memori dia bersama Skylar. Segala memori dia bersama Skylar sehingga detik terakhir. 

Rupa-rupanya setelah pergi juga, Skylar cuma nak tunjukkan pada Tessa, supaya jangan pernah menyesal hubungan mereka kerana mereka saling mencintai satu dengan yang lain. 



Pergi tanpa penyesalan. Perkenalan mereka sudah ditakdirkan. Dan buat la sebaik mungkin untuk kehidupan yang lebih baik. - pesan Skylar buat Tessa yang selalu menganggap mak-nya tidak pernah setia. Dia membesar dengan melihat mak dia bertukar teman lelaki. Kerana itu, Tessa cukup trauma dan takut sekiranya dia juag bakal ditinggalkan. 

Pengakhiran yang cukup sedih, but quite smooth. Tessa berjaya masuk ke sekolah impiannya dan yakin dengan hasil fotografinya sendiri.

-The End. 


Isnin, April 11, 2022

BERAYA BERSAMA KAFTAN Edisi Terhad KELUARAN JIMMYNOUR

 


Monday uolls~ Salam Ramadan ke 9 sudah.. Alhamdulillah moga semua baik-baik saja ya? Gi mana, udah nyari baju rayanya belom? Kalau belom, nih.. Mau cerita.. JimmyNour adik beradik dengan keluaran Jimmyscarves ada keluar koleksi terbaru nih. Mau tengok? 

Sebelum itu, mari kita cerita serba sedikit keistimewaan Kaftan by JimmyNour ni. Paling penting sekali, koleksi ini adalah Limited Edition sempena Sinaraya 2022. 


Diperbuat daripada kain premium silky matte satin yang mampu memberikan keselesaan kepada korang tanpa perlu risau kembang atau tak flowy. Pemilihan kain ini tak jarang dan sangat sesuai digunakan dalam apa jua majlis terutama untuk dijadikan baju raya kelak. 



Jika dilihat berdasarkan close up picture yanh diberikan, kaftan ini dijahit kemas dengan jahitan baby seam untuk keselesaan si pemakai.



Cutting untuk kaftan pula dengan saiz yang agak lebar yang selesa juga. Nanti boleh rujuk saiz chart di bawah. Meh terus lagi membaca. 


Tag esklusif daripada JimmyNour pakai anggun untuk wanita bergaya. 


Kain printed specially dengan jenama JimmyNour memang sesuai untuk #jimmynourlovers yang proud dengan penghasilan setiap koleksi. Kata orang, alah membeli, lama memakai. 


Koleksi Kaftan JimmyNour ini juga di datangkan dengan dua corak yang berbeza yang setiap satu corak mempunyai 5 warna yang berbeza. 


Kaftan ini adalah dalam bahasa pasar kita baju kelawar yang telah dinaiktaraf demi kesesuaian pemakai untuk memadankan dengan setiap apa jua situasi. Bagi Aien, Kaftan keluaran JimmyNour ini memang esklusif high class gituu, menjadikan kita proud to go anywhere with this kaftan. 


Boleh nampak keselesaannya di situ kan? Simple, yet elegan gitu. Tag line aku aje ngasi kat koleksi JimmyNour ni. 


Suka corak geomatrik, boleh pilih koleksi Celine Kaftan di atas. ๐Ÿ‘†


Manakala peminat abstrak terutamanya boleh pilih koleksi Hannah Kaftan di bawah ๐Ÿ‘‡


Yang penting dua-dua lawa dan cantik laa. UNDENIEABLE corak dan design koleksi dari JimmyNour ni. 

Oh ya, sebelum terlupa saiz chart Kaftan ini seperti di bawah. 



Sempena Hari Raya yang bakal menjelang tak lama lagi, JimmyNour memberi diskaun hebat untuk 500 pembeli terawal.  Eh,, bukan. Koleksi Kaftan ni cuma terhad 500 helai saja. Meh, meh siapa cepat dia dapat. Dengan RM129/pasang baju raya simple dan anggun di pagi raya tanpa risau kerna korang tetap cantik dengan koleksi JimmyNour. 

Nak dapatkan Kaftan Celine dan Hannah sekarang, boleh terjah Instagram fisah_jimmyscarves sekarang! 


pssst: Warna pink tu lawa tau..