SUMMARY OF MARCH 2019

Ahad, Mac 31, 2019


Hi~ Assalamualaikum 

Lama menyepi yer Nur.... 

Actually mentally I'm tired. That's why I didn't post anything because takut memberi impak yang negatif pada diri di masa akan datang. Sendiri baca post lama-lama yang negatif pun jadi depress. Kan? 

So, kita avoid la dari memberi kesan yang tak baik tu pada diri dan orang lain. Lagipun kami sibuk pegi bercuti. And kepenatan itu berganda. I need my rest. 

Makanya, kita akan membuat summary keseluruhan what did happen with my little family this March. Esok dah bulan ke empat untuk tahun 2019. Sebulan lagi nak puasa. Dan aku masih di sini meratapi bahawa puasaku tidak berganti. T^T Tried to ganti, dah niat. Somehow sendiri takut kuat sebab tak bangun sahur and bimbang di penghujung hari akan longlai macam jelly. Haa, Islam itu tidak memudaratkan. Tak apa Nur, slowly cuba untuk esok yaa. Niat dapat ganti separuh bulan pun jadi la. 

Eh, ni dah jadi ratapan aku takdapatgantipuasa je. Ahahaha

Early March, nothing happened to us. Just planning second week nak pergi Melaka sebab Umi dan Ayah Aien turun dari Bumi Kenyalang. Adik bongsu perempuan telahpun selamat berkonvo pada 13 March ritu, sebagai graduan Archicture. Moga terus maju dalam usaha mencari kerja pulak ye. Semoga juga dipermudahkan usaha kau nak bayar duit pinjaman pembelajaran. Haha You knoe what I mean. Kah~ 

Second things happen, my older sister, the only sister atas Aien telahpun dipinang orang dan in shaa Allah bakal melangsungkan majlis pernikahan sebelum puasa ni. Juga Aien doakan moga dipermudahkan urusan ya sis. Jangan stress-stress. Pasni boleh la tarik napas sekejap.

Itu cerita bab keluarga besar. Bila musim cuti sekolah, Tuan Izwan ngajak p mandi pantai. Eh, baru teringat hari tu nak update Nayla mandi pantai. Haha

Jauh nun ke Mersing kami pergi, menyewa bilik di Kg Sri Pantai. Best! Sunyi. Haha Sayangnya kami tak ada bawak dapur kecik untuk bakar-bakar malam tu. Sudahnya pergi makan sekitar kawasan kampung yang sendu macam tak ada orang sangat. Mungkin ramai ke Pantai Air Papan sana kot. Sempat jugak jenguk Istana Flinstone Diraja yang separa siap. Lawa! Macam betul-betul dalam kartun tu. Sayang, Aien tak buleh turun sebab Nayla dah tidur kepenatan mandi pantai.

Sebelum balik, konon nak la merasa Asam Pedas warga Mersing, juga sendu sebab tak kena layan. Geram pulak rasa hati kita datang nak makan, pekerja boleh buat don't know dengan meja bersepah tak dilapkannya. Maka, bai bai la untuk mereka. Pengajaran buat Aien, tapi tak tahu la untuk orang lain. Mersing lagi susah nak cari makan daripada Miri. Haha

Pahtu, sampai Pekan Nenas baru melantak makan lagi sebelum sampai rumah mak mertua. Lagipun tak berapa syiuk jalan sebab masing-masing kurang sehat. Dengan batuk pe semua. Leceh pulak rasa.

Tu je la kan. Untuk March ni. We'll see what happen in April. Perancangan tu tak ada apa la. Cuma yang di remark dalam kalendar istiqamah setiap bulan adalah my monthly check up. Kah~ Kali ni nak kena standby tanya how to travel balik Miri ni. Tak shabar rasanya. hehe

Till we meet next month. haha dalam setengah jam lagi. K bai. 

MINGGU YANG SIBUK??

Selasa, Mac 26, 2019


Hi~ Assalamualaikum

Haa, nampak macam ada je update since last wishes Nayla 10 month, kan? Actually kalau dah just wish je tu. Tak ada benda la nak diupdate dan kadang-kadang idea tak ada atau kadang-kadang busy yang teramat. 

Since jalan p melaka hari tu, Aien batuk-batuk teruk sampai peed in my pants (sorry my pregnancy) nak update blog tu terasa mim alif lam sin. Wishes untuk Nayla pun diauto-updatekan. Lelah bah kamek mala jak terkemeh-kemeh! T^T

Take care uolls, dengan haba yang menyengat bak hang, dengan udara tak berapa nak bersih. Fuh, cabaran untuk seorang ibu yang ada anak kecil dan mengandung. Memang jadi malasnya nak keluar rumah. 

19/3, pergi check up buat kali ketiga. Tanya dengan misi okay tak batuk-batuk ni, sebab tertarik rasanya dalam sana. Takut effecting baby kan. Dia kata okay je. Sabar je la tahan batuk-batuk ni. Nak amek ubat sebarang pun tak buleh. End up gitu je laa. Menahan dan terus menahan. 

Yang paling sebel sekali, buku den kat klinik ghaib misi buleh pergi tanya aku. Like what the heck? buku tu korang yang simpan kot. Sokmo gitu. Masa Nayla dulu pun pernah sekali. Punya kita berjam tunggu tak kena panggil, rupanya sebab dorang tak jumpa buku simpanan dorang tu. Geram tak geram? 

Alih-alih hari ni dia telefon kabo kat kita yang kita tak datang check up. O M G! Just because you found my book kat box buku orang tak datang, and you nak blame I laa? Pissed off betul la. nasib dia telefon laki Aien sebab handphone masa tu tengah cas, so kita tak dengar la. haha 

next month kalau tak ada memang laa.. Kena buat aduan ni. haha

Dah la. Malas nak bebel. Batuk-batuk Aien dibuatnya. 

Itu je nak bebel malam ni. Esok lusa kita buat entry p bawak Nayla mandi pantai buat kali pertama. So cute la diaaa. haha

Tunggu ye... 


HAPPY 10 MONTH ANAK!

Jumaat, Mac 22, 2019


Hi~ Assalamualaikum

Pejam celik je kan. Alhamdulillah Nayla telah berjaya hidup dengan girang dan tawa selama 10 bulan. Ibu pun rasa pejam celik je kakak dah nak pandai jalan. Ibu rindu sungguh masa kakak kecik lagi, tido je kerja. haha 

Itu lah dia mak-mak be like yer kawan-kawan. Anak kecik, mengharap bila anak aku nak besa. Bila dah besar rindu. 

Moga jadi kakak yang solehah, dengar kata, rajin dan berakhlak baik. 


KAKAKKU DIRISIK ORANG

Khamis, Mac 21, 2019


Hi~ Assalamualaikum

Alhamdulillah Jumaat yang lalu, kakak sulong Aien telahpun dipinang orang. Seronom tengok bakal biras dia sangat meriah. Datang untuk merisik dan menyarungkan cincin tunang pun hampir keseluruhan keluarga datang. 

Moga Kakak dipermudahkan urusan perkahwinannya yang in shaa Allah akan dilangsungkan di Miri, Sarawak sebelum Ramadhan nanti. 

Moga kami juga dimurahkan rezeki untuk pulang ke sana nanti. 

Teringat masa diri sendiri tunang. Such a simple majlis sebab diri sendiri tengah lasts day praktikal. Keluarga Tuan Izwan datang lepas maghrib. Aien pulak dengan tak mandi, duduk termangu dengar keluarga bincang pung pang pung pang. 

Orang duduk dengan penuh kesopanan depan bakal mak mertua, Aien duduk kengantukan. Lawak tol. 

Apa pun sis, May Allah ease your way to bina masjid yang halal lagi toyyibah. 

Oh ya, by the way..  Semalam jugak 20 March merangkap anniversary parents Aien yang ke 31. Wow, road to 50. Moga kekal bahagia selamanya dan kita terus gembira hingga hujung nyawa. ๐Ÿ˜˜ ♡ umi ayah! 

GIVEAWAY ROAD TO 8 MILLION PAGEVIEW

Rabu, Mac 20, 2019


Tahniah! Hampir 8 million pageview. Jom meriahkan lagi yer kawan-kawan. 

MAKAN SOTONG JUMBO DI WARUNG HIJAU

Selasa, Mac 19, 2019



Hi~ Assalamualaikum 

Wah~ dah masuk minggu ketiga untuk bulan tiga nih. Cepatnya masa berlalu. Makanya demi menghindari terasa masa itu cepat, jom kita cerita pasal makan. 

Bila masuk bab makan viral, mesti kena laju untuk mencuba. Apatah lagi benda itu sedap dan agak berbaloi dengan harga yang ditawarkan. 

Alhamdulillah, minggu ni tadi, Aien dan family kecik Aien ziarah Kak Long Aien yang dirisik dan dipinang orang dan dengan itu, mesti la Opah dan Atok Nayla pun hado. Di mana? Di Bumi Parameswara meletakkan jajahan selepas berhijrah. 

Di mana tu? Adooo.. Melaka bersejarah lo.. dan bila sebut Melaka, of course terlalu banyak benda viral yang rajin dibuat oleh orang Melaka yang sangat kreatif lagi bijaksana ni. Haha 

Di kesempatan ini, Aien mencuba la Sotong Jumbo di Durian Daun, Melaka. Senang je nak cari warung ni. Bukak waze/gps, taip je WARUNG HIJAU ROJAK SOTONG. Maka akan keluar la destinasi anda. Tapi nak kena cepat, sebab tempat duduk adalah terhad. Peak hours around 6pm until 9pm. Tapi, semalam kitaorang sampai usai dia dibuka pun jam 4 petang ke 5 petang pun dah penuh. Fuh, biasa la. Hujung minggu. 

Makanan dia, sedap-sedap belaka! Wa cakap lu. Berbaloi sangat-sangat. TAPI! Order tu jimat-jimat sikit, kerana bimbang takkan terhabis punya. Fuh. Aien pun tak dapat habiskan. 

Apa yang viralnya di sini, mesti la rojak sotong jumbo dia. 


Sedap dipandang, nyaman dimakan. Marvelous wa cakap lu! Dengan sotong besar tu. Phew~ kenyang beb untuk dua orang. 

Antara menu lain yang kitaorang order is: 


This one is~ Char kuey Teow Sotong Jumbo. Okay, yang ni yang tak habis. Huwaa~ habiskan segala seafood yang hado je la sebab itu yang penting. Haha 


Char Kuey Teow Kerang. Banjir gilos! Dan smokey gitu rasa dia. 


And this one mee goreng kerang and marvelous! syiok wei. Kalau rasa perut tu tanknya kecik, usahla berangan order lain. Sebab sepinggan ni aje dah mencukupi. Sekian. Menu sedap² datang lain kali. haha



VIVO V15 PRE-ORDER AVAILABLE 16 MARCH 2019 AND LAUNCHING NATIONWIDE 23 MARCH 2019 ONWARDS AT ITS SUPERDAY SALE IN ONE UTAMA SHOPPING CENTRE

Jumaat, Mac 15, 2019


Kuala Lumpur, 14 March 2019 – The AI Triple Camera Shoot like a Pro Vivo V15 is available for pre-order starting today and will officially be available for sale on 23 March 2019 onwards at its Superday Sale which will be held at One Utama Shopping Centre.

Vivo invites the public to embark on an extraordinary visual journey with the AI Triple Camera Shoot like a Pro Vivo V15 as its Ultra FullViewTM Display makes a bigger impact all round, with a 90.95% screen-to-body ratio, 6.53-inch display, 1080×2340 resolution and fifth-generation Corning Gorilla Glass. This creates a vivid and life-like viewing experience that makes games and videos more immersive and exciting.

The world’s first Front Elevating Camera boasts 32 megapixels to capture the user’s face in the most beautiful and clear manner. Powerful easy to use features such as AI Face Beauty helps slim the users’ face and smoothen their skin, while a range of portrait lighting effects adds an alluringly artistic touch, doing away the need for post-editing.

The AI Triple Camera Shoot like a Pro Vivo V15 features a choice of stylish colour gradients between sophisticated blue/black hues and luxurious black/red tones on an embossed Spectrum Ripple Design. The combination of colours creates a dramatic effect, while sleek 3D curves ensures it feels great in the user’s hands as well as on the eyes. V15 is both chic and elegant, raising the bar in premium smartphone design.

AI Triple Camera Shoot like a Pro Vivo V15 's main camera boasts 24 million photosensitive units. Add in its 1/2.8-inch sensor with an f/1.78 aperture, 1.28um×1.28um pixels and Dual Pixel Focusing, and the result is supremely clear photos. In addition, an 8MP AI Super Wide-Angle Camera and 5MP Depth Camera helps you capture every wonderful moment. V15’s processor is a 2.1GHz octa-core CPU, with 6GB RAM and 128GB storage. It allows users to enjoy a smooth gameplay and run multiple apps simultaneously. Plus, the latest Android 9.0 and Funtouch OS 9 is guaranteed to optimise energy management and deliver prolonged phone usage.

Mobile gaming will be more enjoyable with Game Mode 5.0 where users can play e-sports like a pro by entering Competition Mode, which allocates system resources that prioritises the user’s game performance. And when it comes to speed, Dual-Turbo is the lightning-fast feature gamers need ensuring smooth gameplay and reducing frame-drop by 300%, giving users the most enjoyable gaming adventure imaginable.

The V15 comes with a 4,000mAh battery and Vivo’s Dual-Engine Fast Charging, which re-juices the device quicker than ever. It’s safer too, with nine different safety technologies protecting both the battery and charging process.

Harnessing a close partnership with Google, the V15 has its own customised voice commands. For example, to quickly activate AI Face Beauty, clean up phone memory or search for food pictures within one’s album, the user would just need to say the command, and the smartphone will understand what the user needs and does it immediately.

Easily access your videos and edit them anyway you want - trim, add text, lay down music or add filters. It is a personal movie production studio in your palm that helps the user craft their most fun and popular video creations.

Be the first to own The AI Triple Camera Shoot like a Pro Vivo V15 which will be available for pre-order from 16 March to 22 March 2019 exclusively on the Vivo Online Store: www.vivostore.com.my.

While the price is to be announced pre-order buyers will enjoy an exclusive gift box upon every pre-order worth RM299 and it consists of an Octopus Phone Holder, a Bluetooth Headphone and 6 Months Screen Protection.

V15 Key Specifications:
·         Ultra FullViewรค Display
·         World’s First 32MP Elevating Front Camera
·         AI Triple Camera Shoot Iike a Pro
·         6GB RAM + 128GB ROM


FIRST TIME NAYLA KE ZOO JOHOR

Khamis, Mac 14, 2019


Hi~ Assalamualaikum

Haaaa... Meh Ibu nak abadikan kisah Nayla buat pertama kali ke zoo dan untuk Ibu kali pertama jugak ke zoo Johor nih. Ikutkan masa kecik-kecik dulu Atok engko bawak sekali je Ibu ngan acik-acik ko ke zoo. Itu pun bukan proper zoo. Haha So, bersyukur ada ayah ko yang rajin nau ke zoo gini. Dengan panas yang bukan kepalang, nasib baik baru lepas makan nasi minyak. 

Let's go! 

Ah~ lupa nak ambik gambar kat gerbang dia. Biar la kita tayang gambar haiwan je tau, untuk gambar Nayla dan selebihnya di IG. hehe


Ini namanya Hornbill a.k.a Burung Enggang. Dapat tengok dalam zoo je. Burung Enggang dengan Kenyalang tu sama ke hee? Hahaha Rasa macam sama je sebab rupa dia.


Siannya Aien tengok Orang Utan ni. Duduk tepi macam kelelahan je. Musim panas, di tengah petang gitu semua binatang tidur dan berehat je. Tak syiok jugak tengok.


Ular sawa berlingkar tidur di samping makanan dia. Konfius jugak kami ayam-ayam tu makanan dia ke hape, sebab Aien nampak ada telur ayam sekali. Ular ni tidur kekenyangan je. Haha Agaknya dah makan kot masa kitaorang sampai.


Ini namanya kijang. kot. Sian dia sekor je dalam kandang besar tu. Makan pun berseekoran. Kalau diperhatikan betul, macam bermata dua saja binatang ni. Tuan Izwan la tegur. Aien pun mengiyakan. Aduhh, eden kepenatan. Kah, sedangkan anak suami yang usung. Aien usung diri dan beg Nayla je. Kata Tuan Izwan. Habis dalam perut ni bukan orang? =='


Ostrich atau dalam bahasa Melayunya Burung Unta. Besar giler wa cakap lu. Aien pun naik heran, dengan dua jari saja di kaki, dia tegap berdiri siap boleh bawak orang. Hurm.. Subhaa Naallah.


Yang ni anak Korea yang sangat berani! Aien amused with myself cause boleh faham la apa yang budak ni cakap dengan parents dia. Waaa~ Itu la bahana selalu tengok drama Korea, dengar lagu deme. Faham itu faham. If Hangul itu bahasanya dialek Seoul. Kalau dah masuk Dialek Jeju, apakan lagi tu.. Jenuh jugak la nak dengar.


Oh, Harimau! dengan baby dia. Comel betul. Aien cakap dengan Tuan Izwan, macam bantal tau tengok dari atas ni. Haha Boleh dia kabo, turun bawah la nak tengok bantal tak bantal. Fluffy je nampak bulu dia. Nampak kemas la sikit jika nak bandingkan dengan kandang singa. Nampak comfy jugak kandang harimau ni berbanding dengan singa.


Dan the last foto, Singa betina tu tidur terbongkang gais! Terlantang gitu. Macam Nayla, Ibu ketawa. Haha

Singa dia ada 4 ekor betina, seekor saja jantan. As binatang yang lain, mereka juga turut membongak tidur. Adeh, tengok je la mampu.

Ada banyak lagi binatang yang Aien tak amek gambar cause I'm not a profesional photografer and I didn't find a good angle to take their foto. So, Mana yang lighting cantek menawan macam yang ditayangkan, adalah di sini. Haha

Oh ya, by the way tiket masuk ke zoo Johor ni cuma RM2 untuk dewasa dan RM1 untuk kanak-kanak bawah 12 tahun. Baby bawah 2 tahun tak kena cas. Murah kan? Kalau nak dibandingkan dengan zoo kat Miri. Kata adik guwe. Aien tak pernah lagi pergi. Haha sebab terasa jauh. Alasan je semua tu.

And... jika anda nak pergi masa musim panas gini, pastikan bawa bekalan air secukupnya atau beli je kat kedai yang ada dalam zoo tu. hehe Pastikan dah guna sunblock siap-siap untuk cegah kanser kulit, dan sediakan perlindungan yang lain seperti topi ataupun payung. Jika tak ada, beli saja di dalam zoo tu.

Setelah hampir dua jam pusing satu zoo Johor, Nayla pun tertidur kepenatan. Haha Susah tau nak tengok dak kecik ni 'Tertidur'. Selalunya dia akan tahan mata dia till you give her proper sleep. Macam cuci kaki, cuci tangan, cuci muka, kasi susu and buai. Haa... dalam kereta yang kebanyakan budak selalu tidur pun dia boleh tahan tau. Kecuali macam keadaan di atas, baru dia tertidur.

Pape pun anak, awak dah sampai ke zoo Johor. Ada rezeki minta ayah lanje zoo Miri pulak yek..


H-MOVIE: INSTANT FAMILY (2018)

Rabu, Mac 13, 2019



Hi~ Assalamualaikum | Instant Family (2018)

Akhirnya dapat jugak Aien tengok movie ni. Okay let's keep going for the review. Ajah! 

Title: Instant Family
Genre: Comedy, Drama, Family
Duration: 2 hours
Cast: Mark Wahlberg, Isabel Moner, Rose Byrne
Sinopsis: A couple find them in over their heads when they foster three children. 

Kind of simple sinopsis dia, but bring a momento when you watching this. Just realize menjadi ibu bapa angkat untuk kanak-kanak apatah lagi remaja bukan satu tugasan yang mudah. Eventhough menjadi ibu bapa kepada anak sendiri juga bukan seperti mengeja ABC. 

Sempat juga Aien sobbing bila tengok cerita ni. Touching sangat. Bila pasangan yang berangan menjadi ibu bapa, kemudiannya belajar menjaga tiga anak angkat sekaligus. Phew~ sangat memenatkan. Mental exhausted la kalau dapat kat Aien ni. 

Dalam pada masa yang sama, Pete dan Elly belajar benda baru. Mula memang la janggal, tapi bila timbul rasa sayang, semuanya akan menjadi mudah. 

Learn something new here. Find your time to manage your time. Haa, maksudnya kita kena pandai curi-curi dalam mengendalikan namanya budak. Atau memang tugas seorang Ibu itu mencerna otak dan minda untuk lebih cekap, pantas dan mudah dalam melakukan urusan rumah tangga beliau. Fuh, tangan sotong! 

Moga dapat kita menjadi sedemikian yaa. Parenting adalah satu tugasan yang mencabar mental dan fizikal. Be happy cause time will leave us with a memories. It's never come back. Hargai your moment now, before you regret it.

Tu je nak pesan setelah tengok cerita ni. Pesan buat diri juga yang asyik rasa nak tension tengok rumah sepah, tengok Nayla rajin mengekori ke hulu ke hilir dan akhirnya menjadi anak itik yang baru belajar berenang. Haha 

Adoo~ lawak la. Ibu ingat sampai bila-bila Ella. Ibu ♥ Nayla sampai hujung nyawa Ibu even Ibu ni kadang rasa macam tak dapat je jadi Ibu yang terbaik buat Ella. Lagi-lagi bila sekarang ni, lagi berapa bulan je adik Ella nak keluar, in shaa Allah. Ibu harap Ella tak marah Ibu. Help me dear, cause you are my nyawa. 

Bagus jugak la tagline cerita ni. We learn from chaos, some awkwardness plus some love and yet we are family. ♡ 

Till I watch next movie. 

SALAHKAH SEKADAR BERPUAS HATI?

Selasa, Mac 12, 2019


Hi~ Assalamualaikum

Kebelakangan ni ada sesuatu yang menganggu fikiran Aien. Actually banyak sebenarnya. Antara salah satunya adalah salahkah kalau kita cepat berpuas hati dengan sesuatu benda? 

Contoh: Kan sejak akhir-akhir ni Aien ada cerita pasal mengemas, well..  Walaupun tak la mencapai kekemasan seperti yang diingini, but Aien berpuas hati sebab Aien berjaya mengemaskannya. You know what I mean? 

Dalam minda dan angan teringin nak macam rumah orang lain, kemas itu kunci utama. Aien sematkan dalam hati - You Can Do It, Nur!  apatah lagi bila diri berbadan dua ni, cepat sangat lelah. I try to manage how much as I can go, atleast.. walau tak seperti yang diidamkan sekurang-kurangnya berubah dari yang sebelum. Bak kata orang expectation bertemu dengan realiti. Haha 

Aien try not to depressed myself to do such a heavy duty job but otak ni tak reti nak senyap tau tak. Bising memarahi diri kerana terlalu cepat berpuas hati dengan sesuatu hasil yang tidak mencapai kemahuan. Fuh, Well.. Slowly I tried to make a move. Stop pushing yourself too hard. Kadang-kadang itulah kita mengharapkan sesuatu yang diluar kemampuan kita. Terlalu memandang tinggi tanpa melihat yang di bawah. 

Please dear myself. Enjoy the moment. May Allah help you to achieve your home sweet home. ๐Ÿ˜˜

Grab your vivo V15Pro at DIGI from RM22 per month

Isnin, Mac 11, 2019

Enjoy PhoneFreedom 365 Plan when you sign up DIGI Postpaid Plan

image.png

Kuala Lumpur, 8th March 2019 – From today onwards, you may purchase a vivo V15Pro at DIGI with the lowest price of RM22 per month. Once you sign up DIGI Postpaid Plan, you may enjoy PhoneFreedom 365 Plan that comes with RM0 upfront payment and 0% Interest Rate all year long. Free protection of DIGI SHIELD is available too.
The details of DIGI Postpaid Plan are as below:
Digi Postpaid
Digi Postpaid 80™ Plan
Digi Postpaid 120™ Plan
Digi Postpaid 160™ Plan
Digi Postpaid 190™ Plan
Monthly Fees
RM64
RM47
RM34
RM22

V15Pro is the newest V series smartphone that launches in Malaysia. It is equipped with the World’s First 32MP Elevating Front Camera, Ultra FullViewTM Display, 48MP AI Triple Camera and In-Display Fingerprint Scanning Technology.
The Ultra FullViewTM Display of V15 pro comes at 6.39 inches, the 19.5:9 Super AMOLED display produces awe-inspiring visual design, utterly seamless from end-to end. With the earpiece, light and proximity sensors all concealed from view, the side and top bezels are reduced to just 1.75mm and 2.22mm respectively, resulting in a maximized screen-to-body ratio of 91.64%.
The Ultra FullViewTM  experience of vivo V15Pro comes courtesy of a radical breakthrough in technology - the Elevating Front Camera. The 32MP Elevating Front Camera captures selfies with unrivalled clarity. V15Pro’s AI Triple Camera brings you an upgraded experience of taking professional photography with just a click.
For more information, please visit official website of DIGI and Vivo Malaysia on FacebookInstagramTwitter and Youtube.

ENDLESS WISHES #1



Hi~ Assalamualaikum

11 March 2019 genap dua tahun sebulan kita kahwin. May Allah bless our journey till jannah. Moga bahtera perkahwinan kekal buat selamanya. ♡ 

Begitu juga dengan rezeki anak-anak, moga kita dikurniakan kesihatan sehingga anak-anak besar dengan baik. 


BERJAYA KEMAS BILIK PANTRY #MISIKEMASPARTTWO

Ahad, Mac 10, 2019

Hi~ Assalamualaikum

Yeah! Good job Nur! Pat yourself for doing such a good job for this time. Setelah tertangguh yang katanya nak buat daripada minggu lepas selepas mengemas bilik pakaian, akhirnya semalam telah berjaya kemas bilik pantry yang tak la berapa kemas, atleast but not least I know what to usual thing that I always use everytime I cooked. And can find it, dengan mudahnya. 

Fuh, penat jugak. Siap dapat hadiah lebam sikit. Tapi tak mengapa. Atleast ruangan tu dah berkemas. Tinggal nak hias sikit² je la. Kalau bajet tak membenarkan, itu pun sudah memandai. 


Macam biasa, yang sebelah kiri sebelum dan sebelah kanan selepas. Di depan pintu masuk dah lapang. Fuh, tak ada lagi pemandangan yang semak tu. Cumanya plastik hitam tu nak dibuang sekalian dengan kotak-kotak yang bertingkat di gambar seterusnya. Wallpaper pun Aien tak tampal habis lagi, sebab tengok macam gelap pulak bilik ni ditampal dengan warna tu. Way to enter this room just fine bila dah lapang gitu. Senang hati bila tengok dari pintu dapur. Hehe



Kalau dari sini nampaknya barang-barang yang dari pindah berbulan yang lepas belom lagi dipunggah or di unpacked kan. Conclusionnya dah kemas tu terus la unpacked semua. 

Kind of tak berapa nak teratur sangat sebab ikutkan Aien nk dia nampak sistematik dan more organize lagi daripada ni. Tujuan asal mengemas semua benda ni.


As you can see, nampak tak perbezaan sebelum dan selepas kemasnya? Haha Kalau tak nampak tu tak apa la, janji Aien nampak dan agak berpuas hati sebab bilik ni nampak agak lapang dan lebih teratur daripada sebelumnya. Ini Aien baru kemas seberapa yang mungkin dengan barang yang sedia ada. Tengah pujuk hati, tak mau tambah apa-apa kecuali meja dan bekas untuk nampak ruangan ni lebih teratur dan kemas lagi. In shaa Allah kita cuba la dari masa ke semasa. Tak janji sebab pada masa akan datang pun perlukan banyak bajet lagi dengan kehadiran orang baru. Well, kira ada rezeki lagi ada lah penambahannya. hehe

Till Aien rajin kemas ruangan lain kita tunggu yer. #misinurkemas2019 #misirumahimpian2020

SEGMEN BLOGLIST SIHIJO | 2019

Selasa, Mac 05, 2019


Support member jom!

Segmen bloglist March to June 2019 by zzzyy.blogspot.com

Isnin, Mac 04, 2019


Bah~ ajum support member lok. hehe

WORDLESS SATURDAY #1

Sabtu, Mac 02, 2019


Try to be positive for a new month. Happy weekend gais..  ^^

HELLO MARCH!

Jumaat, Mac 01, 2019


Hi~ Assalamualaikum

Salam Jumaat pertama di bulan ketiga tahun dua puluh sembilan belas ini. 

Semoga bulan ketiga ini membawa rahmah dan berkah untuk kita semua walaupun terpaksa menghadapi cuaca yang agak panas sehingga mengancam kesabaran kita. 

Itu saja. Happy weekend guys! 


gallery @aienienka

© kisah aienienka.