Tunjukkan catatan dari 2017Papar semua
Jealousy

Today I would like to write some rant of myself. After I done something for my sister, helping her with her task, I realize something. Even though I'm not good with please people, yeah~ not everyone good of it, atleast I trie…

Lazada Online Revolution: Shop the Universe

Hai hai assalamualaikum semua, hah~ lamanya tak buka blog ni.. rasa macam dah sebulan dah! Ceeehhh~ tau la dah masuk bulan baru, usah drama sangat boleh tak? Salam November semua!!!  Hari ni Aien baru ada mood nak menaip unt…

JALAN-JALAN KE KLUANG

Jalan-jalan ke Kluang | Hi~ Assalamualaikum Remember when I said I was jalan-jalan few days ago?? Ni baru nak bukak hikayat la ni.  Hujung minggu lepas, meriah Johor Bahru dengan macam-macam aktiviti even penjawat awam …

MOVIE REVIEW: otherlife

Hai hai hai ~ Assalamualaikum dan salam berhujung minggu. Apa buat tu?? Hope uolls dalam keadaan baik-baik saja yaaa.. Alhamdulillah hidup lagi untuk hari ni. Hari ni, Aien nak buat review la sikit. Eh~ tak habis-habis lagi revi…

MOVIE REVIEW: Tombiruo Penunggu Rimba

Hai hai~ Assalamualaikum uolls~ Setelah berdebu seminggu dalam draft ni, baru ada hati nak edit dia balik. Actually nak review sejurus lepas tengok masa deepavali ritu, but you know... I have no time. uhuk uhuk~ :p Okay-s~ The…

Shopee Cash Voucher up to RM900 could be yours

Hai hai~ Assalamualaikum howdy nuffnanger-s~ Hari selasa yang redup disergah email daripada Nuffnang yang menyediakan satu port untuk anda mencuba bakat menulis sekaligus untuk menang hadiah. Wow~ awesome right? Apa lagi j…

MOVIE REVIEW: MY SON kmovie

Nampak tak bila dah selalu nak update tu, ada saja idea dia. hiii~ Hai jumpa lagi. Aien baru lepas tengok movie sedih lagi sob sob air mata mengalir. Sedih sangat cerita dia.  Meh, Aien nak story sikit. Movie apa? Of course …

Tahniah!

Alhamdulillah. Dengan jayanya AIENIENKA telahpun berwajah baru. Assalamualaikum dan salam sejahtera uolls~ Kembalinya Aien di sini, untuk memeriahkan lagi blog ini di hujung tahun. :D Yeah? Hujung tahun sudah kan?? Nda…

berhabuk sungguh

Kalau orang dah kata lama tu, maksudnya memang lama sungguh la. Sampai berhabuk. Hari ni, setelah hampir 10 hari mereput dah berhenti kerja, duduk tanam lemak je, baru ada hati nak buka blog. Itupun ehsan si hotspot DIGI yang…

Happy Anniversary 6 month

Hai u'olls. lama tak Aien menyepi? hehehe kesibukan melanda, dan kemalasan yang bermaharajalela. Makanya..  berhabuk jugak blog ni.. Sampai apa yang Aien pakai dari photbucket tu dah keluar dah haa.. Dari raya Aidi…

Bergedil Daging Mak Terchenta

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Amboi~ Aien naik terus je naik resepi yer.  Terima kasih buat adinda Sofie Adie, yang mengajak kakaknya untuk join contest ni.  Ramadhan tak lama akan mengunjungi kita? Adaka…

7 siblings and almost 27 years living

Tetiba dapat idea. While belek-belek my wedding pictures and video. Tap!  I'm proud with my seven siblings. Actually it nice to write seven sister-s, but, I only got 6 sister with a brother. The only one prince in …

One month later

Assalamualaikum  Alhamdulillah hidup lagi hari ni.. Setelah sebulan semua telah selesai, dah pun menjalani kehidupan as housewife, Aien mencari idea dan masa untuk menaip. Al-maklum laaa, masa ada idea tak ada.. idea ada mas…

Assalamualaikum wbt As you guys can see... yep! tak salah pun. Memang tetiba rasa nak menaip rasa hati yang sedih apabila terindu dengan kawan-kawan di sana.  Teringat si dia yang tak bagi Aien untuk join dorang disebabkan…

STEP 2: MANAGE IMPORTANT THING!

Step 2: Manage important thing! |  Hi~ Assalamualaikum  It's been a long time since last entry kan? Selamat tahun baru semua. Macamana tahun baru korang? harap semua baik-baik saja seperti yang dirancangkan. Jika t…