MOVIE REVIEW: Tombiruo Penunggu Rimba

Rabu, Oktober 25, 2017

Hai hai~ Assalamualaikum uolls~ Setelah berdebu seminggu dalam draft ni, baru ada hati nak edit dia balik. Actually nak review sejurus lepas tengok masa deepavali ritu, but you know... I have no time. uhuk uhuk~ :p

Okay-s~ The story is about how I wondered on Deepavali holiday that was supposed to be KLUANG Journey but we didn't get a ticket, so we change to plan. Tup~ Yes. Watching the movies. With my brother in laws. It's been long time we didn't spend time with him actually. Since my husband being married with me. Kah~ Adik kau telah ditukar ganti. Kini, Kak Long bermaharajalela! *devil face*

It's actually unplanned rancangan. He did. Yes. My husband did. Malam tu tetiba we all kena balik kampung ada kenduri arwah my husband cousin. Husband said: "Kalau tak malam ni dah pergi dah tengok Tombiruo."

Rupa-rupanya... ada udang di sebalik mee. Senyap-senyap je dia buat planning. Esoknya cuti deepavali. Apa lagi. Berjalan la kita. :)

Kebiasaan Aien kalau tengok wayang mesti tengok kat TGV. Tapi kalau TGV yang ambil port untuk tayangan Tombiruo ni nuuuuuuu di hujung Tebrau sana, husband ajak tengok kat MBO je. Dekat dengan rumah. Berbaloi pun berbaloi. Tiket MBO paling murah. RM13 untuk dewasa. Yang lain Aien tengok kawan-kawan post TGV RM13 - RM15. GSC RM14 - RM16. Haa~ So, whatever pun janji anda bahagia. Aien bahagia.


Jom~ tengok. Dah tengok. Aien confuse bukan dorang ni kembar ke. Disebabkan lama dah baca novel ni dan tak ada review lagi balik.. Ingat-ingat lupa je la perjalanan dia. Over all, Aien okay je. Tahniah la pada team produksi. Berjaya bawak perfileman Malaysia ke satu tingkat lagi. Bravo! Kalau ada kritikan tu, anggap la kritikan membangun yer. Dengar cerita Laksamana Sunan pun nak dibawa ke layar perak. Wow~ tak sabar rasanya nak tunggu. Ada 7 ke 8 buku tu. Haaa~ macamana dorang garapkan jalan cerita tu, moh ler kita nantikan.

Till we meet again~

Kbai

4 ulasan

  1. Balasan
    1. a'ah... masa bobolian seru dorang tu,, kan dan cakap.. haha tapi kembar dorang xberapa nak real sangat.

      Padam
  2. aca lagi best dari tengok mungkin! hahahah kata orang yang asyik bertangguh nak tengok citer ni ^_^!

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

gallery @aienienka

© kisah aienienka.