MOVIE REVIEW: Five Feet Apart (2019)

Rabu, September 30, 2020

 


Tajuk: Lima kaki jarak 

Genre: Romance, Drama

Duration: 1 hour 56 minutes

Cast: Cole Sprouse, Haley Lu Richardson, Moises Arias, 

Sinopsis: Seventeen-year-old Stella spends most of her time in the hospital as a cystic fibrosis patient. Her life is full of routines, boundaries and self-control -- all of which get put to the test when she meets Will, an impossibly charming teen who has the same illness. There's an instant flirtation, though restrictions dictate that they must maintain a safe distance between them. As their connection intensifies, so does the temptation to throw the rules out the window and embrace that attraction. -wiki


SPOILER ALERT!

 Setelah sekian lama nak tengok baru berkesempatan menontonnya kelmarin. Itu pun tertengok ada orang kongsi di muka buku senarai movie wajib sediakan tisu jika menonton. 

Stella, menghidap penyakit Cystic Fibrosis yang mana paru-paru dia menghasilkan mucus iaitu kahak dalam kadar yang banyak. Jadi dorang ni tak boleh berpegangkan tangan sesama mereka pesakit. Dalam dia menghabiskan masa di hospital, Stella cuba positif untuk berkongsi tentang penyakitnya di Youtube. Sehingga satu hari, hospital tempat dia tinggal dia menerima kehadiran seorang pesakit baru. 

Will, juga seorang pesakit CF tapi dimaklumkan kadar dia teruk. Nak kena tunggu senaraumi panjang penerima paru-paru. Jadi dia jalani proses nyahkuman gitu. 

Secara keseluruhan movie ini menceritakan tentang kisah cinta antara Will dan Stella yang keduanya tidak boleh bersentuhan antara satu dengan yang lain.  

Nak cerita panjang pun tak reti eh. 

Cerita dia macam tu la, Stella dengan Will suka sama suka, tapi tak leh pegang. Lepas tu, sebab dorang ni tahu mati dah nak dekat dorang cuba enjoy masa berdua bersama. Bila Stella dah pasrah tak nak hidup padahal paru-paru baru dia dah sampai, Will berusaha untuk pujuk Stella supaya terima demi kedua ibu bapanya. 

Sedih saat Will pergi setelah Stella berjaya sesi transplant paru-paru dia. Will berjaa menunaikan hasrat terakhir Stella yang ingin melihat lampu berkerlipan di taman bersama dirinya hasil kerjasama tenaga hospital. Bila Will mengucapkan selamat tinggal, dia juga dapat tahu bahawa dirinya tidak bertindakbalas terhadap ubat yang diberikan kepadanya. Kira gagal la dia punya ujikaji ubat tu. Padahal dia dah stage kronik. 

Tak juga dinyatakan bahawa Will tu mati ke idok, tapi itu la kesudahannya bahawa untuk cinta kita harus belajar untuk melepaskannya. 


kredit: google


kredit: google


Kredit: google


Morl of story, hargailah orang tersayang saat di hadapan mata. jangan menyesal di kemudian hari. :)

Makan di The Chicken Rice Shop

 


Makan di The Chicken Rice Shop • Itu lah orang kata, bahayanya dengar iklan. Selalu sangat dengar iklan ni di radio, jadi terpengaruh la nak makan. Al-maklum la masa Encik Suami menanyakan tu, Aien tak ada apa-apa teringin nak makan. Jadi, makan la kat sini memandangkan kita dah lama dah tak makan nasi ayam. 


Aien order Wantan Noodle Dry with Chicken Honey BBQ set dapat Pie ntah tak reti sebut nama dia. Tukar air bikarbonat kepada soya cincau. Encik Suami pulak order Curry Laksa Mee Wantan dengan Ice Kacang ABC. 


Tak menyempat nak amek gambar dah makan. Haha Berebut dengan anak-anak resah nak berlari di jalanan yang lapang tu. Nasib jugak orang tak la berapa nak ramai di Paradigm Mall, JB tu. 

Usai menjamu selera, kami berjalan la cuci mata sambil anak-anak dibiarkan berlari dalam pantauan. Tapi disebabkan kekenyangan, masing-masing dah mencari pasal sebab penat. 

Sempat jugak belikan hadiah sendiri. Haha borong barang penjagaan muka di Watson yang sememangnya tunggu masa ja direstock. 

Bertukar lagi skincare. Asyik tukar aje kan. Dari sini ke sana mencari yang sesuai dengan poket. Nutox tu saja nak suruh mak mentua cuba sebab nak suruh bertukar angin jugak. 

Tunggu la review kalau rajin. Nak cari betul-betul mesra poket dan sesuai dengan skin type yang cerewet ni susah. Majoriti semua harga melambung tinggi. Hurm... 

Baca review kata wardah okay, so why not kita cuba la pulak kan. Harga dia pun boleh dikategorikan murah. 


Okay, tu je cerita semalam, menengokkan aje nak kuih bulan. Esok dah festival dia. Aha.. 

Bye Two, Hye Three series!

Selasa, September 29, 2020

 


Bye Two, Hye Three Series! • Happy birthday to me! Thanks Umi sebab lahirkan orang, jaga orang dari kecik sampai besar sehingga orang pulak merasa menjadi ibu .


Birthday kami tak jauh. Umi 23 September, dan aku hari ini. Aku satu-satunya berkongsi bulan dengan umi. Selebihnya beradik semua sorang satu bulan. Seronok tu ada sebab kau akan teringat selalu tarikh tu. 

Suppose 21hb ritu umi ayah datang, tapi sebabakn kes cobid ni masih pasang surut , mereka tundakan. Jadi aku niat nak celebrate birthday sama cancel. Last kami diraikan pada tahun 2017. Rasanya la. Dalam kenangan aku. 


Masa ni nak konvo kolej pada 2017. Kawan baik aku masa kolej ajak keluar sekaligus raikan birthday kami. Ever since, birthday aku mesti akan buat mood aku jauh sejauhnya. why the reason? Biar la simpan sendiri. 


September, wake me up when it's end. Thanks for last 30 years of living. Till now I couldn't dreamt that I will live until today. Never imagine that I could married, and having kids futhermore. Alhamdulillah for this long last breathe. Nothing that I could pray more than please bless my parents, my parents in law, my husband and everyone in my life so that they can have a good and bless life. 

30 tahun, kerjanya asyik nak meratap. Dan untuk tahun seterusnya aku berharap perlahan-lahan aura negatif itu berlalu pergi. Membawa semua sikap yang tidak matang. Bersyukur dengan apa yang ada sekarang adalah yang terbaik. Lupakan masa silam yang usah kau kenang. Fikir yang baik-baik, in shaa Allah masa hadapan pasti akan baik. 


Terima kasih pada mereka yang banyak membantu diri ini dalam kesusahan dan kesepian. Semoga Allah merahmati kalian semua. 



Segmen Bloglist Tiara Saphire.com

Isnin, September 28, 2020

 


Berbaki lagi dua hari, jom la join. klik banner untuk join. :)

Segmen bloglist Ombak Bergigi


 Meriahkan lagi untuk kekal jadi bloglist OM. :) 

Segmen bermula 27 September sehingga 4 October 2020 je tau! Jom join untuk menjadi senarai blog di blog OM.  

Klik saja banner untuk join ya! 

Short Gateaway ke Kota Tinggi

Ahad, September 27, 2020


Short Gateaway ke Kota Tinggi | Sempena Hari Hol Sultan Iskandar khamis lalu, terima kasih Encik Suami bawakkan kami anak beranak percutian pendek ke Kota Tinggi. Dapat juga hirup udara selain daripada kebiasaan. Ke mana kah kita? 

Pantai Tanjung Buloh, Sedili Kechil


Namanya selalu buka media sosial sana sini, tapi benda viral begini pun tak tahu. Ingatkan nak mandi di Tanjung Balau. Alih-alih eh jauh bebeno. Ceruk mana ntah jalan tanpa penghujung. Sampai di suatu kawasan, yang sudah dipenuhi dengan kereta walaupun baru saja jam 1030 pagi. Entah jam berapa gamaknya mereka ni bertolak dari rumah. Kami yang kira seawal 830 pagi pun rasa macam lambat saja. 


Nayla dah termenung tengok air. Sejak dia membesar ni, air tu bukan best friend dia. Rugi betul pergi pantai lawa begini tak mahu mandi. Ibunya pulak tak turun dek kerana beg barang berharga. Adooo, sekali turun untuk ambil Nayla dia dah meraung, alamak! Lawanya air dia. Masya Allah. 


Najmi saja puas main dengan ayahnya. Buat pertama kali Najmi ke pantai, dia tak kekok bermain. Siap pandai mengapungkan diri lahi, kata ayahnya. 

Setelah puas bermain di pantai, maka kami bergerak ke Pekan Kota Tinggi, meneruskan misi mencari makanan. Bila dicari, berkenan dengan satu restoran yang boleh tahan mengancam gambar makanannya. Dicari tak ketemu, bertanya pada orang tempatan. Rupa-rupanya Restoran Haji Daud sudah lama tidak beroperasi semenjak PKP dilaksanakan. Sayang pulak rasanya. Kerana malas hendak berjalan ke tempat lain, kami memilih untuk makan di sebuah kedai makan Indonesia di prebet sebelah terminal bas. 


Aien pilih untuk makan bakso. Dan sesuap dua baru teringat nak amek gambar. Dasar! Kalau menu Encik Suami pulak Nasi putih Pece Lele tidak pulak diambil gambarnya. Bukan mahu sokong karya bini dia ni. Ahaha


Anak-anak join Ibu saja makan bakso. Segelas milo es extra untuk dorang. 

Selesai menjamu selera, kami bergerak ke tempat Kota Tinggi Firefly Park. Satu tarikan baru di Kota Tinggi. Jangan keliru ya kawan-kawan. 

Kota Tinggi Firefly Park - 

carian google


1.9km dari Pekan Kota Tinggi. Jika datang waktu siang sedikit seperti kami ini, sekitar jam 1630 petang, memang seperti tiada apa-apa menarik. Kerana aktiviti bermula selepas maghrib. 

Makanya kami bergerak ke destinasi yang satu lagi. Masih juga bertemakan kunang-kunang, lebih kurang 15 minit ke hadapan lagi. 

Kota Tinggi Firefly Valley Leisure Park 

carian google


3.7km dari pekan Kota Tinggi, masuk jauh ke dalam kebun kelapa sawit. Ikut saja arah yang dibawa oleh gps atau maps. Don't worry anda akan sampai ke destinasi. 

Masih juga sunyi sepi di petang hari. Ya la, siapa nak tengok kunang-kunang di hari terang. Seronoknya KT Firefly VLP ni, mereka menyedikan mini zoo untuk kanak-kanak. Ada kura-kura, arnab, ayam yang pelbagai jenis, burung merpati, kolam ikan, kambing dan angsa. Boleh la buat buang boring sementara menunggu malam. 


Ada jambatan gantung di antara tasik. Jadi kita boleh bagi ikan makan. Teruja anak-anak bila ikan datang serbu. 


Kandang ayam. Macam-macam jenis ayam.
 

Satu lagi kolam ikan di hujung valley. Sebelum ke jeti. 


Masih jugak kolam. Luas la tempat ni. Seronok bawak budak-budak cuci mata, tengok binatang. 


Haa, ayam belanda. Nayla teruja tengok ayam besar. Haha adik dia ikut sorak . 


Arnab dalam rumah besar. Kandang berasingan. Banyak la dorang ni. Ada lebih 20 ekor agaknya. 


Kambing. Anak kambing comel. Yang besar dah tak comel sebab dorang rakus nak makan. Ayahnya saja berani. Anak-anak dah lari takut apatah lagi si Najmi yang selalu acah berani je. Haha


Sungai yang dibawa untuk melihat kunang-kunang di malam hari.   Ada jetinya di sebelah belakang, tapi lupa pulak nak ambil gambar sebab dalam kepala dok merungut sebab dorang pengurusan tak sedia pagar tepi tu. Jadi kita as parents risau bebeno la anak-anak yang aktif suka nak menguji keberanian ni. Fuh, boleh tahan dalam sungainya. 



Ni nah tadi, kura-kura yang bijak. Dia tahu tau kita bawakkan makanan, mengejar ke main. Najmi belajar ayat baru, Campak!  pandai dia sebut. 


Angsa riuh sekampung. Adooi~ bebudak jadi takut. Tapi nasib baik dia duduk dalam pagar je. Saja bagi salam perkenalan. 



Taman permainan di sebelah sudut lain. A bit rusty jugak. Dengan rumput yang siap ada tajam-tajam tu, apakan nama dia. Yang selalu melekat kat seluar tu.  Adoo, pengurusan tak jaga rumput. 


Barisan kandang ayam. Boleh agak la berapa banyak ayamnya. 


Dan harga untuk masuk adalah RM2 seorang. Termasuk kanak-kanak. Dan diberikan bekas makanan ikan & kura-kura serta Arnab & Kambing. Kalau tengok kunang-kunang di sebelah malam RM18 dewasa dan RM12 kanak-kanak terus free masuk mini zoo ni.

Secara keseluruhan dari segi kebersihan dan SOP semuanya okay, cuma rumput dan pagar tepi sungai tu je la. 

Puas jugak pusing-pusing dalam mini zoo ni. Kekurangannya juga untuk kita muslim tempat makan serta solat teda la jugak kalo kamuorang mau pigi petang, sekaligus tengok kunang-kunang. 

Jika punya anak kecil pun ikut petua orang lama, tak payah la dibawa ke mari sehingga lewat malam. Nanti apa-apa jadi susah. Gitu~ bagus kamuorang sediakan payung sebelum hujan k. 

Maka tamat sudah perjalanan kami sebelum encik suami pandu pulang ke pontian. Lain kali boleh repeat lagi. Thanks a lot. :)

ANIME: Full Time Magister

Selasa, September 22, 2020

 


Tajuk: Full Time Magister a.k.a Quanzhi Fashi

Genre: Magic, Supernatural, School, action

Episod: 3 season (12 episode per) 

Cast: 

Sinopsis: The aloof high schooler Mo Fan has found himself in a universe similar yet distinctly different from his own mundane one; it's a place where magic has replaced the essence of science. Here, the most capable students are taught to master the wonders of spellworking to fend off large devastating beasts that lurk in the forests surrounding the city.


Like his previous life, Mo Fan remains the son of a poor laborer and the older step-brother to a crippled sister. Despite these disadvantages, he dreams of attending a magic school to become a magician—a highly respected and lucrative trade—in order to repay his father for his hard work.

Mo Fan is accepted into a renowned magic institution. However, rumors spread about his poverty and lack of magical ability, labeling him as the laughing stock of the school. Nonetheless, Mo Fan manages to harness not only the powerful fire element, but also the rare lightning element! Now armed with dual abilities, what dangerous encounters will the versatile mage face?
 
Credit;: myanimelist


SPOILER ALERT: 

 

Terjebak tika mencari drama best di aplikasi WeTV.  Tau saja la Aien ni memang suka genre yang lebih kurang begini. Maka layan la jugak. Berdasarkan sinopsis, Mo Fan anak seorang pemandu pada keluarga bangsawan Mu, sangat dipandang rendah oleh teman satu sekolah. Apatah la Mo Fan bukan la daripada golongan yang cerdik pandai. Namun, sebaik saja tamat peperiksaan tahunan, Mo Fan menyatakan hasrat untuk menjadi ahli sihir tersohor pada ayahnya. Demi menunaikan hasrat anak tersayang, ayah Mo Fan sanggup merayu pada majikannya untuk membenarkan Mo Fan belajar di sekolah magis itu. 

Kerana ternampak saat ayahnya merayu pada Encik Mu, Mo Fan berjanji pada dirinya akan berusaha lebih gigih untuk buktikan pada semua yang dia juga boleh menjadi hebat. 

Pada hari kebangkitan kuasa, (eh macam merapu je bunyi) Mo Fan tanpa disedari oleh guru dan teman sekelasnya, telah membangunkan kuasa terhebat iaitu Petir (Thunder) sebelum kelihatan pada mereka semua Mo Fan sekadar mempunyai kuasa Api saja. 

Dalam senyap, Mo Fan berlatih sendiri untuk meningkatkan kedua-dua kuasa dalam serentak. Ada juga cikgu yang baik, iaitu Miss Tang Yue yang sudi membantu dirinya. 


Season Pertama - Perihal Mo Fan cuba untuk membuktikan pada keluarga Mu yang tanpa berlatarbelakangkan kekayaan, dia juga boleh berjaya. Ketika Bandar Bow diserang oleh raksasa, mereka yang ternama dahulu melarikan diri tanpa fikirkan orang lain. Mo Fan yang selamatkan penduduk yang masih hidup ke tempat yang telah dilindungi. 

Season Kedua - Sambungan Mo Fan mempertahankan Bandar Bow dari serangan raksasa. Ketika itu dia sudah berada di tahap Magister Nebula Level. 

Season Ketiga - Apabila Bow City telah hancur oleh Raksasa, Mo Fan bersama ayah dan adiknya yang lumpuh, Xin Xia berpindah ke Mingzue City. Di situ, Mo Fan berniat untuk masuk ke University Mingzue untuk terus mempraktikkan kuasanya. 

Sebelum itu, Mo Fan mengikuti Miss Tang Yue untuk menyelesaikan satu misi di Song City. Sebagai upah, Miss Tang Yue berjanji untuk membantu Mo Fan bangunkan kuasanya yang lain. Iaitu Bayang-bayang dan juga seruan. 

Bila dah nama dia hero, mestila  dia aje akan selesaikan misi dalam animasi ni. 

Beberapa yang menjadi tanda tanya aku.. 

1. rantai catfish yang Mo Fan siapa yang bagi? Masa Miss Tang Yue tanya, dia jawab Heirloom. Hurm.. Agaknya Mo Fan di sebenarnya daripada keluarga yang berbakat jugak la ye? 


2. Mo Fan ni namanya dia ke sekolah dan university, tapi kebanyakan kuasanya dinaiktaraf dengan mengikuti Monster Hunter  dan berlatih sendiri. Jadi apa fungsi dia ke sekolah? Haha 

3. Haa, dah lupa. 


Guanzhi Fanshi ni masih lagi tergantung dan dengarnya ada season 4 untuk tahun ni, tapi kurang pasti kesahihannya. 

Semua orang nak tahu mO Fan ni mampu jadi Magister yang paling hebat ke tak dj penghujung animasi? 


Teringat pulak anime pertama yang Aien tengok sampai habis. BLEACH. Dari Ichigo tak ada kuasa sampai episode ke 500++ masih ada dalam simpan hardisk. Macam kena tengok balik je kan. Haha 

520 Giveaway by Garaeki


 Fuh, sempat ke tak ni ... 


Sorry last minit baru nak join. Hehe Hope it's not too late k. 


One book that I recommend: 



Why So Serious, Parents? by Adlil Rajiah 

- Untuk parent yang terlalu emotional like me, should read this kind of book. Dia macam manual tau, untuk kita menjadi better parent. Especially better mom. Mungkin sesetengah orang selalu rasakan bahawa kita tak perlukan benda ni semua, sometimes it's worth it to learn something new in your life. Improving your life to more positif gitu.. :) 


The book in my wislist: 



Haaa, ni buku viral sangat. Bila ntah nak beli dia. Bagus untuk mak-mak refresh otak deme balik, dan anak-anak untuk kenali dunia sains . Tunggu Nayla dan Najmi besar sikit baru nak beli. Heee.  


Last but not least, Aien nak tag Tiara Sapphire untuk join giveaway ni. 


All the best! 


Sushi tekak Melayu

Isnin, September 21, 2020

 

Sushi Tekak Melayu | Benda pertama nak cakap, bagi seorang pencinta makanan, mencari kelainan itu seronok. Begitu juga sekarang ini, banyak sudah orang menjual sushi home-made. Macam satu yang Aien cuba ni. Jauh tau delivery dia. Masa balik Pekan Nanas, seller tak bukak tempahan. Bila dah balik sini a.k.a Skudai, baru la dia bukak. Hee~ Nasib ada sorang seller a.k.a kawan ni, dia sudi nak tempahkan dengan syarat kena cari orang sama. Maksudnya, kau cari la pelanggan yang lain. Untuk memeriahkan cas penghantaran tu. 

Punya nak merasa, gigih kumpul order. Alhamdulillah ngam. Bahkan lebih pulak tu. Jadi tengahari esoknya sampai. Tak sabar gitcheeww nak makan sushi. 


Sorry gambar tunggang langgang ni. Antara yang Aien cuba adalah Mix Sushi Set dan Kimbap Chicken Crunchy.  

First Impression? 

- Tak Sabar nak makan. Dengan Nayla jugak tak sabar. 
- Dah bukak, hurm.. kenapa ada sosej pulak? Sos bagai? =_=
- It's okay la. untuk percubaan. 


Boleh agak why I tell you that? Bagi pencinta the original sushi, Mana ada orang Jepun pakai sos cili atas sushi deme.... Aku nak menangis jap. Adooo, ini sushi tekak melayu ni. Bahkan masa Aien kerja kat Jusco, serasanya stok sos cili ni untuk Delica ja. Tak ada untuk department Sushi. T^T 

Nasib la ada sweetcorn tu, kanikama tu, chicken floss and the other one.. macam yang orang letak kat takoyaki tu, mende ntah nama dia... Boleh la. 

Sib bek RM12. It is worth it? Maybe. For effort. 

Kawan yang tolong hantarkan tu cakap la. dia macam ada tema tiap minggu open order tu. So, mungkin minggu ni tema dia pedas kot. I is kenot brain... . 

Nasib la kau Nur~ Untuk mix sushi set adalah sangat tidak menarik minat daku untuk membelinya lagi. Yang kimbap is so delicious I tell you. Jika nak repeat order, mungkin yang ni kot. 
Perkenalkan, Kimbap Chicken Crunchy. Inside chicken fillet wrap with salad  topping with chicken floss.  Tak perasan boleh ngap sorang benda ni. Nyum! Harganya juga RM12 . Jadi ini mungkin berbaloi dengan harganya. 

Berpuas hatikah? 

Untuk mix sushi set - na
Untuk kimbap Chicken Crunchy - Yes! 

Warga Pontian or Pekan Nanas boleh roger ... 

Eh, kau ni... Order pun atas orang mana la nak kenal siapa yang buat ni. Ha Ha Ha Ha 

Sorry Sorry. My Bad. Laa, sekarang kan ada sushi Bonanza lagi kan, p Sushi King puas hati kot. Heee~ 


Special September Giveaway by Misha

Ahad, September 20, 2020


 

Usai segmen sendiri, moh kita kembali meraikan segmen atau giveaway kawan-kawan pulak. Yeay! 

All the best to all contestant, and Aien nak pilih hadiah no 5 laa.. rasa macam tak ada jugak baju kurung warna biru royal macam ni. Moga ada la rezekinya  Hee 

Pada siapa yang boleh join giveaway ni, boleh join sebab tarikh tutup dia sehingga 30 September 2020.  So let's go! 




Majlis Pernikahan dan Doa Selamat Adik Ipar

 Majlis pernikahan dan doa selamat adik ipar | alhamdulillah mubarak alaik, selamat sudah satu majlis nikah dan doa selamat adik ipar Aien 17 September yang lalu. Dengan sekali lafaz, dia sah menjadi isteri kepada suaminya. Tahniah adik. Selamat pengantin baru. Semoga menjadi isteri yang solehah, jaga diri baik-baik. Dan hubungan yang kalian bina bahagia hingga ke syurga. 

Nak spam gambar je. Buat kenangan. Al-maklum kenangan dapat fon gambar cantek. Kah! Perasan sungguh. Seronok juga jadi fotografer ni kan. Hehe  Aien ni tak ada la berseni sangat orangnya. Kadang orang nampak tak cantik, mata senget ni nampak lawa gilos. Ha ha Terbalik kan? Syiok sendiri la gayanya. 

Pengantin bersama keluarga sebelah lelaki. 
Ini la dia pasangan raja sehari. Semoga kekal bahagia, hidup aman damai, saling bertolak ansur ya adik-adik. 
Henna daripada er... tak tau. Haha Tapi Aien tumpang sekaki la conteng2 ni. Lama dah tak conteng2 kan. 
Sebahagian daripada sepupu saudara mara yang hadir. Al-maklum la PKPP, tetamu terhad kepada 250 saja. 
 Sesi memotong kek korea viral tajaan adik sepupu. Indah di mata, kurang rasa di tekak. Haha


Princess diapit oleh dua jejaka. Muka tu tak reti senyum langsung la. 

Bersama sebahagian daripada keluarga pengantin perempuan. Aien je tak ada. Syiok sangat nak amek gambar. 


Pengantin bersama mak dan kakaknya. Masa ni pengantin laki tak sampai lagi. Dorang sampai dalam jam 11.30 gitu. Kitaorang puas posing baru dorang sampai. Haha


Pelamin sewa daripada er... pun tak tau. Aien balik je semua dah siap. Haha Biras yang settlekan semua. Orang kuat disebalik majlis ni. Dia terer dalam bab cari yang termurah. 
Nah, gambar keluarga besar pengantin. It's wrap gitu.. Nami tido pulak masa ni. Haha
5 ketul cucu Saniah buat masa ni. Semoga pengantin bahagia dulu honeymoon, baru fikir anak ya.. Ha ha 



Last but not least, pengantin sibuk cari contoh pose untuk bergambar. Tapi slacked pengantin laki ni pakai selipar jepun lak. Tak apa la. Halal la, legend gitu.. haha 


My personal feveret shoot of the day. It's wrap. Lega dah mak anak dia selesai sorang. 
© kisah aienienka.