Makan di The Chicken Rice Shop

Rabu, September 30, 2020

 


Makan di The Chicken Rice Shop • Itu lah orang kata, bahayanya dengar iklan. Selalu sangat dengar iklan ni di radio, jadi terpengaruh la nak makan. Al-maklum la masa Encik Suami menanyakan tu, Aien tak ada apa-apa teringin nak makan. Jadi, makan la kat sini memandangkan kita dah lama dah tak makan nasi ayam. 


Aien order Wantan Noodle Dry with Chicken Honey BBQ set dapat Pie ntah tak reti sebut nama dia. Tukar air bikarbonat kepada soya cincau. Encik Suami pulak order Curry Laksa Mee Wantan dengan Ice Kacang ABC. 


Tak menyempat nak amek gambar dah makan. Haha Berebut dengan anak-anak resah nak berlari di jalanan yang lapang tu. Nasib jugak orang tak la berapa nak ramai di Paradigm Mall, JB tu. 

Usai menjamu selera, kami berjalan la cuci mata sambil anak-anak dibiarkan berlari dalam pantauan. Tapi disebabkan kekenyangan, masing-masing dah mencari pasal sebab penat. 

Sempat jugak belikan hadiah sendiri. Haha borong barang penjagaan muka di Watson yang sememangnya tunggu masa ja direstock. 

Bertukar lagi skincare. Asyik tukar aje kan. Dari sini ke sana mencari yang sesuai dengan poket. Nutox tu saja nak suruh mak mentua cuba sebab nak suruh bertukar angin jugak. 

Tunggu la review kalau rajin. Nak cari betul-betul mesra poket dan sesuai dengan skin type yang cerewet ni susah. Majoriti semua harga melambung tinggi. Hurm... 

Baca review kata wardah okay, so why not kita cuba la pulak kan. Harga dia pun boleh dikategorikan murah. 


Okay, tu je cerita semalam, menengokkan aje nak kuih bulan. Esok dah festival dia. Aha.. 

12 ulasan

  1. Balasan
    1. Yeay! kita geng. pegi situ memang nak makan Pai Ti dia. Tapi, entah sendu betul rasa. Haha

      Padam
  2. terus ternyanyi lagu iklan TCRS ni..ishhhh

    BalasPadam
  3. jarang sy masuk chicken rice shop.. ntah kenapa xmenarik minat nk mkn kat situ.. nt2 boleh try kot.. hihi

    sy pon asek tukar skincare.. ssh nk cr yg sesuai ngn kulit muka.. bertabah jela try n error..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makanan dia sedap dan affordable jugak la. tengok cwangan jugak.


      Kan? Hurm,, nak cari yang sesuai tu alahai.. :)

      Padam
  4. selalu lalu depan chicken rice shop tapi tak pernah masuk pula..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masuk la. Jika berkenan rasa, pasti cuba lagi. :)

      Padam
  5. Pernah masok sekali ja.. tatau kenapa. tapi nasi dia sedap. then lagu theme song dia always dlm kepala.. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan, the chicken rice shop~ bukan sekadar nasi ayam. kokkkokk

      #nyanyisekaliketu?

      Padam
  6. iklan memang mempengaruhi.. hehehe

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.