Bye Two, Hye Three series!

Selasa, September 29, 2020

 


Bye Two, Hye Three Series! • Happy birthday to me! Thanks Umi sebab lahirkan orang, jaga orang dari kecik sampai besar sehingga orang pulak merasa menjadi ibu .


Birthday kami tak jauh. Umi 23 September, dan aku hari ini. Aku satu-satunya berkongsi bulan dengan umi. Selebihnya beradik semua sorang satu bulan. Seronok tu ada sebab kau akan teringat selalu tarikh tu. 

Suppose 21hb ritu umi ayah datang, tapi sebabakn kes cobid ni masih pasang surut , mereka tundakan. Jadi aku niat nak celebrate birthday sama cancel. Last kami diraikan pada tahun 2017. Rasanya la. Dalam kenangan aku. 


Masa ni nak konvo kolej pada 2017. Kawan baik aku masa kolej ajak keluar sekaligus raikan birthday kami. Ever since, birthday aku mesti akan buat mood aku jauh sejauhnya. why the reason? Biar la simpan sendiri. 


September, wake me up when it's end. Thanks for last 30 years of living. Till now I couldn't dreamt that I will live until today. Never imagine that I could married, and having kids futhermore. Alhamdulillah for this long last breathe. Nothing that I could pray more than please bless my parents, my parents in law, my husband and everyone in my life so that they can have a good and bless life. 

30 tahun, kerjanya asyik nak meratap. Dan untuk tahun seterusnya aku berharap perlahan-lahan aura negatif itu berlalu pergi. Membawa semua sikap yang tidak matang. Bersyukur dengan apa yang ada sekarang adalah yang terbaik. Lupakan masa silam yang usah kau kenang. Fikir yang baik-baik, in shaa Allah masa hadapan pasti akan baik. 


Terima kasih pada mereka yang banyak membantu diri ini dalam kesusahan dan kesepian. Semoga Allah merahmati kalian semua. 



11 ulasan

  1. Happy Birthday, kakakku.. Semoga dilimpahkan rezeki yg melimpah ruah.

    BalasPadam
  2. Kak Aieeeeeeen!!! Happy Birthday!! Semoga panjang umur... murah rezezi dan... happy2 selaluuuuu ;) Sayaaaang kak Aien comel 😘💕

    BalasPadam
  3. wow!! kita sama umu rupanya!
    happy birthday!
    hope 30s wont hit u hard as it hit me :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wuish~ satu umur rupanya. Adooo.. #gengtaknakmembesar. haha

      Padam
  4. happy birthday sis!
    wahh tarikh birthday umi sis ngn umi sy sama.. 23/9.
    happy birthday jgk utk umi~!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks. iye ke? Boleh la kirim salam kat umi awak, ucapkan happy belated birthday jugak. :)

      Padam
  5. Happy belated birthday!! Chill je baru 3 series..ammi dah masuk 4.1 series dah ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaa Okay Ammi! Kita chilled. :) cuma rasa macam tak percaya tu jaa.

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.