Goodbye Ogos, Hai September!

Selasa, September 01, 2020

 


Goodbye Ogos, Hai September! | Finally, my favorite month is here. Dup dap dup dap bila jumpa bulan kegemaran ni. Excited. And can't wait what is happening in this month. Alhamdulillah Ogos berlalu bawa seribu kenangan. Setelah Julai pergi, Ogos datang dengam harapan bawak kebaikan. Namun, setiap kebaikan yang datang pasti seiring dengan ujian. Takkan pernah sunyi. Itu juga satu lumrah kita sebagai hambaNya. 

September, juga diiringi doa hadirnya dia moga penuh kelapangan dada untuk hadapi apa jua yang bakal mendatang. Dilimpahkan rezeki tak kira dari segi apapun. Semoga September penuh dengan kenangan yang baik-baik saja. 

Ogos, semalam kita menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-63. Seluruh Malaysia bercuti, pastinya setiap keluarga membawa ahli keluarganya keluar bercuti, berjalan ataupun ke mana saja la. Takpun duduk rumah diam-diam, tengok wayang bersama. Gitcheewww~ 

Eh, tak tau la nak tulis apa. Habis berterabur idea lari bila dah tepek banner tu. I is excited u olls. Bulan terakhir sebelum kira-kira aku ni nak berganjak dari 2series ke 3 series. Eh, ada apa dengan umur. Aku masih aku. Begitu seadanya. Masih juga mencari jalan hidup. Masih juga tercungap-cungap nak bernafas untuk terus hidup. Bersama dengan harta yang aku ada, untuk terus bahagia dalam dunia aku sendiri. Begitu la rutinnya tak pernah berubah. 

Itu la, aku harap dengan September aku belajar sesuatu yang baru. 2020, banyak benda yang merubah manusia di seluruh dunia. Semua orang merasakan impaknya. Maka  mari lah kita cipta kenangan yang baik-baik saja.

Jom kita buat sikit rentetan Ogos kat sini. As may you know : I was miscarriage 26/7/20. So, Ogos is not a great month either. Start mood swing postnatal deppresion is not a joke. Genggam tangan, letakkan di dada. Baca doa Nabi Yunus. I am not a great mother, struggle to be the one, yet I need to be happy first. 

Letakkan tangan ala Moon Gang Tae ajarkan pada Ko Mun Yeong, keep calm. Allah is the Greatest Planner. Follow His plan, you will be happy. Tarik nafas, lepas. Tarik nafas, lepas. Tarik nafas, lepas. Allahu akbar. Istighfar. 

Minggu ke-tiga baru terasa peritnya kehilangan. Is not easy as much you see. Now I know the feeling. Dengan badan tak berpantang. Sekarang baru tau. Umur baru nak masuk 3 series, dah penuh minyak angin di almari. 😂 

Sebulan after keguguran baru dapat berurut. Badan dah penuh dengan angin jahat gitcheww.. Yeah, Ogos not so much. 

Plan nak jalan cuti merdeka. Tapi, slacked mil ada appointment pulak, last semalam dorang beradik pergi jugak. Tapi, husband tamau join sebab buat penat je dia kata. Nasib la dia tebus bawak jalan jugak. P zoo Johor, p Hutan Bandar JB. It's okay. Asalkan guwe ini dapat keluar selain rumah sendiri dan rumah mil. Haha

Ogos juga Najmi tumbuh dua gigi sekali. Ntah bulan ni keluar lagi agaknya dia. Dah la tumbuh senget. Haha 

Nayla dan Najmi selsema, selang seminggu lepas tu ayahnya pulak demam. Memang musim cuaca tak menenttu gitu la dia. 

Senang citer over all, Ogos not so much for me. Haha September, please be nice to me k. Dah beberapa tahun ni, bila September je mesti ada kenangan buruk. Tapi harap tahun ni best la k. ☺ 


15 ulasan

  1. moga digantikan segala kehilngan dengan sesuatu yang lebih baik..

    BalasPadam
  2. insya'Allah..mudahan semuanya baik2 jak dalam bulan yang baru di tahun yang baru...

    mun mok join JDT Blogger, boleh terus wassap kamek 0137195968

    BalasPadam
  3. semoga dipermudahkan segala urusan aien dan dimurahkan rezeki :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Tiara atas doanyam Moga ia berbalik kepadamu. ^^

      Padam
  4. Semoga baik-baik je, OM pun tengah tunggu nak bersalin..

    BalasPadam
  5. Kalau saya bukan setakat Ogos, dari Mac dah rasa tak berapa best hehe
    Semoga september lebih baik :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha Itu la tu. Saban bulan mengharap lebih baik. tp itu la semua serba tak kena. Hehe 2020 is the worst kot. KAH,

      Padam
  6. moga bulan baru ni mendatangkan kebaikan untuk kita semua !

    p/s:saya pun excited setiap kali september datang, tanpa sebab.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mesti nyanyi wake me up when september ends. Haha Lagu macam sedih, tapi hati berbunga gitcheeww.. ^^

      Padam
  7. Semoga bulan favourite lebih membahagiakan Aien. Take care Aien.

    BalasPadam
  8. semoga september datang dengan pelangi buat Aien.. InsyaAllah..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.