Sushi tekak Melayu

Isnin, September 21, 2020

 

Sushi Tekak Melayu | Benda pertama nak cakap, bagi seorang pencinta makanan, mencari kelainan itu seronok. Begitu juga sekarang ini, banyak sudah orang menjual sushi home-made. Macam satu yang Aien cuba ni. Jauh tau delivery dia. Masa balik Pekan Nanas, seller tak bukak tempahan. Bila dah balik sini a.k.a Skudai, baru la dia bukak. Hee~ Nasib ada sorang seller a.k.a kawan ni, dia sudi nak tempahkan dengan syarat kena cari orang sama. Maksudnya, kau cari la pelanggan yang lain. Untuk memeriahkan cas penghantaran tu. 

Punya nak merasa, gigih kumpul order. Alhamdulillah ngam. Bahkan lebih pulak tu. Jadi tengahari esoknya sampai. Tak sabar gitcheeww nak makan sushi. 


Sorry gambar tunggang langgang ni. Antara yang Aien cuba adalah Mix Sushi Set dan Kimbap Chicken Crunchy.  

First Impression? 

- Tak Sabar nak makan. Dengan Nayla jugak tak sabar. 
- Dah bukak, hurm.. kenapa ada sosej pulak? Sos bagai? =_=
- It's okay la. untuk percubaan. 


Boleh agak why I tell you that? Bagi pencinta the original sushi, Mana ada orang Jepun pakai sos cili atas sushi deme.... Aku nak menangis jap. Adooo, ini sushi tekak melayu ni. Bahkan masa Aien kerja kat Jusco, serasanya stok sos cili ni untuk Delica ja. Tak ada untuk department Sushi. T^T 

Nasib la ada sweetcorn tu, kanikama tu, chicken floss and the other one.. macam yang orang letak kat takoyaki tu, mende ntah nama dia... Boleh la. 

Sib bek RM12. It is worth it? Maybe. For effort. 

Kawan yang tolong hantarkan tu cakap la. dia macam ada tema tiap minggu open order tu. So, mungkin minggu ni tema dia pedas kot. I is kenot brain... . 

Nasib la kau Nur~ Untuk mix sushi set adalah sangat tidak menarik minat daku untuk membelinya lagi. Yang kimbap is so delicious I tell you. Jika nak repeat order, mungkin yang ni kot. 
Perkenalkan, Kimbap Chicken Crunchy. Inside chicken fillet wrap with salad  topping with chicken floss.  Tak perasan boleh ngap sorang benda ni. Nyum! Harganya juga RM12 . Jadi ini mungkin berbaloi dengan harganya. 

Berpuas hatikah? 

Untuk mix sushi set - na
Untuk kimbap Chicken Crunchy - Yes! 

Warga Pontian or Pekan Nanas boleh roger ... 

Eh, kau ni... Order pun atas orang mana la nak kenal siapa yang buat ni. Ha Ha Ha Ha 

Sorry Sorry. My Bad. Laa, sekarang kan ada sushi Bonanza lagi kan, p Sushi King puas hati kot. Heee~ 


18 ulasan

  1. Lain dari lain gituu heheheh..tapi sedap tak? Kalau Sis pelik takpe, janji sedap...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasib tekak boleh la masuk. Habis jugak makan. Haha

      Padam
  2. pertama kali tengok ada sos cili dan sosej pada sushi. kreatif!

    BalasPadam
  3. hehe diorang boleh improve lagi la ek

    BalasPadam
  4. First time jugak nengok sushi ada hotdog. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan pelik. Haha Nak makan kena kreatif. ;)

      Padam
  5. Bilah dah diubah suai melampau sangat dah tak nampak macam sushi dah.. jadi lain makanan tu..

    BalasPadam
  6. nice reviewwww... i tgk pun rasa mcm ok... i tak boleh take this as sushi hehehe

    BalasPadam
  7. sesekali makan citarasa sushi melayu sedap gak ni.. mama tak ingat dah bgtau ke tak aien mama tag ye http://www.mamapipie.com/2020/09/giveaway-by-garaeki.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh yeke? Okay² nanti Aien follow. Thanks Mama. :)

      Padam
  8. Mira memang suka makan sushi. Tapi kalau sushi ada sos cili mcm pelik je. Hehe. Tapi mcm sedap yang kimbab chicken cruncy tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iye. Sangat la pelik Miera. Last Aien buang yang ada sosej tu, yang lain Aien makan. Yang Kimbap tu memang delicious tahap, heee nak lagi laa. :)

      Padam
  9. MY tak reti makan sushi...hehehe...jenis tekak melayu yg memilih

    BalasPadam
  10. Memang pelik kalau sushi ada sos. Tapi Kimbap Chicken Crunchy tu memang nampak sedap.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.