Shopee Cash Voucher up to RM900 could be yours

Selasa, Oktober 24, 2017

Hai hai~ Assalamualaikum howdy nuffnanger-s~


Hari selasa yang redup disergah email daripada Nuffnang yang menyediakan satu port untuk anda mencuba bakat menulis sekaligus untuk menang hadiah. Wow~ awesome right? Apa lagi jom sertainya sekarang. 



Cara-caranya adalah yang pertama dan utama anda adalah nuffnanger-s~ Yes! Indeed. Yang tu penting sebab dapat email pun daripada nuffnang kan. But, Aien think it's okay kot kalau nak mencuba terus dengan menulis dayre tentang Shopee Mall ni. 

Bila sebut Shopee Mall, of course semua tahu sekarang ni tengah kecoh Lazada but hal dengan customer tentang delivery dan sebagainya. Ada setengah daripada customer dah order barang sejak awal October hari tu, sampai hari ni tak sampai lagi. Ish ish kesian. Alhamdulillah sepanjang Aien berurusan dengan cik Lazada, semua item Aien sampai ke rumah dengan selamat dan lengkap semuanya. 

Sementara semuanya sedang berduka dengan cik Lazada, moh cuba dengan Shopee Mall pulak. Aien usha harga di Shopee Mall much cheaper daripada cik Lazada ni. Apa yang Aien usha tu??

Of course Aien usha peralatan dan perabot rumah. Al-maklum la sejak menjadi suri rumah yang berjaya ni, asyik nak hias rumah je gamaknya. Aien usha perabot daripada IKEA yang dijual di Shopee Mall ni. Hurm... harga dia.. Sabar je laa.. mengoda memasing. 



Macam gambar di atas, kalau ni kat Lazada RM 60 ++ la.. sekali dengan postage semuanya dekat jugak RM100. Even orang selalu cakap beli di IKEA sendiri lagi murah dan berbaloi, tapi tunggu la IKEA Tebrau bukak hujung tahun ni or tahun hadapan, memang ke situ la jawabnya. Walaupun begitu, Shopee ni pre-order. Kena la sabar menunggu barang anda sampai 2 minggu dari tarikh anda order. Sabar yer. Kalau tak, pergi beli kat Lazada. :D





Kalau rak ni pulak, Aien telah pun beli dengan Lazada dan harganya dengan Shopee Mall sangat jauh beza. Bestnya rak ni pun tak ada pre-order. Dan sama ja terus sampai ke rumah. Yes! Aien dah jump port yang best untuk shopping!!!  >o< 

Sakan nampak yer.. Biar la.. Kebahagian tu harus dikongsikan bersama #ShopeeMallMY. tak ke gitu?? Siap la cik husband gaji... eh, dah gaji awal ritu.. Boleh la ni cekau satu. hehehe

Buat u guys, cara untuk join contest is such an easy task you know. Here the list thing you must do to participant. Just click the link SHOPEEMALLCONTEST to read more.. 


I hope this will work. hehehe 

Kbai




4 ulasan

  1. haa aiman pun dapat gak email dari Nuffnag. Belum join lagi, tapi tengok hadiah memang menarik :) belum pernah beli dgn shopee lagi so kena try ni :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. join la. mana tau ada rezeki~ selamat mencuba :D

      Padam
  2. wah wah wah! baru perasan template baru!! applause!!!
    hoho!!!!

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

gallery @aienienka

© kisah aienienka.