Chinese drama: Pretty Man(2018) | Hi~ Assalamualaikum 

Al-kisah melihat akan drama ni, wow! best, sebabnya Aien dah pernah tengok dia punya anime. Maka, bila diadaptasi ke real one, jom kita tengok!


Title: Pretty Man 
Other Title: Bring The Nation's Husband Home
Episode: 28 episode
Genre: Family, Romance, Drama
Cast: Sierra Li, Dylan Xiong, Hsin Tien, Wang Yu Ting, Jerry Yu
Sinopsis: Kisah cinta antara Lu Ji Nian dan Qiao An Hao selama 13 tahun. Prrtama kali bertemu ketika di bangku sekolah, kemudiannya mereka berpisah kerana salah faham. kIni, Lu Ji Nian merupakan Raja yang susah didekati dalam bidang hiburan. Manakala An Hao adalah pendatang baru. Takdir membawa mereka bertemu dan An Hao menjadi isteri olok-olok kepada Ji Nian. 


Aien meletakkan drama ini dipertengahan. Currently di save box yang baru dilihat dalam beberapa episode jika hendak dibandingkan dengan animasi dia. Sangat menyedihkan? Kenapa? 

Sebab ini real life drama ni, jadi slow yang amat. Ke Dylan Xiong tu berlakon kaku atau Aien yang terlalu pesimis dengan pelakon dia? 

Yang penting, kimia antara pelakon sangat fake. Ah~ sepalsu pokok bunga di atas televisyen aku, fake lagi lakonan mereka. 

Just, tak berkenan la, apatah la sekarang sudah habis ditayangkan bahagian kedua untuk drama ni. Nak tengok, tapi.. tapi..  Put it aside dulu la, nanti bila dh boring sangat, kadang-kadang cerita slomo gini pun layan jugak. 

Aien pertama kali berjumpa dengan cerita ni, sejak terlihat animasi dia di youtube. Jika ditaip saja tajuknya pastu ketemu. Lagi seronok nak tengok. Ah~ sudah. Tak habis la nak kutuk betapa kakunya pelakon dia semua. Ke, ke, ke..  Ada bahagian angle yang tak berapa sedap nak difahami or aku yang cerewet? 

Dah, tak payah nak bebel panjang itu je nak cerita. 

Till next drama, Jaa Nee!

5 Ulasan

  1. takpernah tengok chinese drama haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada yang best, ada yang slow. Tengok pada top by the year la. Best!

      Padam
  2. kalau da tengok animasi dia mesti nak tengok real dramanya kan. selamat melayan drama Aien :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak boleh nak layan lagi la buat setakat ni, layan separuh je. Dah, malas nak sambung. Haha

      Padam
  3. Hahaha.. Sha faham perasaan itu.. Kadang tu pelakon kaku ya amat sampai buat tak ada hati nak tengok.. hahaha..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.