Akhirnya tercapai juga beli Peti Sejuk

Rabu, Oktober 28, 2020


 Alhamdulillah, tercapai juga hasrat nak naik taraf peti sejuk setelah sekian lama. Wow sangat kan! Walaupun ianya bukan first hand I was bersyukur dalam cari dalam bajet. Sesuai untuk kami 4 beranak jer. 

Kisahnya begini, nak beli masa mula abah kasi duit belanja. Last pergi mana ntah. Sampai mak mentua habaq mai, kata dapat duit nak beli peti sejuk. Kui kui kui. Okay la kali ni kita realisasikan impian tu. 

Jenama Midea, berkapasiti 193L, cuma rendah sedikit je dari tuan dia ni berkeadaan 9/10 . Barang baik punya. dalam lingkungan duit belanja abah baru bagi ni. Huish.. Terima kasih to my biras tolong carikan juga. hehe

Kelmarin booked, petang semalam dia sampai. Fuh, terima kasih juga sudi hantar sampai tingkat 3 tanpa kenakan apa-apa cas. Moga murah rezeki tuan. 


Kondisi dalam dia. Saat entry ni ditulis belom lagi dapat on sebab kena tunggu kan. dia baru mabuk berjalan. Demi menjaga kemaslahah dia, kita biar dia rehat dulu. Tak sabar rasa nak kemas. 

Tu jer cite rabu. Nak buat wordless wednesday.  Less la dari hari biasa. Kan? 


pssst: esok cuti.. korang buat apa jer.  

22 ulasan

  1. kalau lah barang baru mmg excite kan.. tahniah dpt beli petia ais baru

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks mama. bahagia dia tu lain maciam...^^

      Padam
  2. siney beli ya? kamek mok juak carik esbok...esbok rumah tok anok dua pintu da rusak dah...huhu..terpaksa korbankan sigek esbok barang kek, pakei ya dolok..tapi sigek pintu and freezer sikda tutup..susah juak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Beli rah FB Roni Mohdroni kak. Peti es ya bagus² tangga. Kondisi semua tiptop kedak ya. ada cas penghantaran la juak.

      Padam
  3. hahaha!! klu dpt beli something yg kita nak, mmg happy! mcm i got my new furniture dlm bilik.. happy gila punya lama idam nak beli hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yer. Begitu la dia. Haha Lagi bahagia bila dah sampai masanya untuk kita deco. Yeay!

      Padam
  4. Seronok tu dapat besarrr... boleh simpan macam-macam...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yer macam² dapat simpan Sis Lin. termasuk mainan bebudak. Haha

      Padam
  5. semakin ramai ahli keluarga semakin byk barang nak diisi. ammi pun berhasrat nak tukar peti ais yg dah umur 16 tahun ni sbb asyik je terlebih muatan. tp nantilah bila dah selesa sikit dengan keadaan pendapatan terjejas ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selahi boleh pakai tahan jer laa, mcm Aien dengan peti sejuk lama. Ini pun lama benar mengidam baru kali ni dapat. Alhamdulillah sangat

      Padam
  6. Alhamdulillah. Dah lepas hajat.

    BalasPadam
  7. Impian shida juga nk dapatkan peti sejuk baru..nk tukar yg skg guna hat lama..bersalji..x larat nk ketuk salji hahaha ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iye. Sebab tak tahan ketuk salji th gigih la korban nafsu nak beli memacam tu. Ada bajet niat nak cari baru, tapi dpt kondisi 9/10 pun dah ckup baik. :)

      Padam
  8. Wah peti ais baru :) Baru semangat lagi nak mengemas dapur and memasak. For me macamtu la kalau ada benda baru dkt dapur. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yer betul sngat tu. Lepas dapat peti sejuk ni, habis dah settled kemas satu ruang. itu pun tak berpuas hati lagi. Haha

      Padam
  9. Alhamdulillah. dapat upgrade peti ais boleh tambah lagi barang makanan dan memasak.

    BalasPadam
  10. seronoknya ada peti ais baru !

    BalasPadam
  11. Tahniah tercapai wishlist 😊
    Jom ke blog, aien tak pernah ke blog saya lagi kan? Hehe

    BalasPadam
  12. Alhamdulillah seronok dah dpt beli eskrem. Mwahaha

    BalasPadam
  13. Yeah!! Bila dah upgrade, banyaklah barang yang boleh diisi kan Aien..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.