Apa yang dirancang, langsung tak jadi!

Ahad, Oktober 18, 2020

 


Apa yang dirancang, langsung tak jadi! | This thing make me bad mood whole week. Eh, mood datang swing sokmo rasa hopeless people la. Haha 

Kisahnya, 12 Oktober lalu, ulang tahun kelahiran Encik Suami. Plan memang nak buat kejutan untuk beliau. Maka Aien siap-siap beli belon dan banner serta backdrop tau untuk kejutan tu nanti dari Shopee. Dah nak booking kek pada hari Ahadnya sebab Isnin kan beliau kerja. Malam tu, gigih mencari di muka buku kek Korea Viral. Tapi, tak ada ready stok pulak. So, kita buat la kek sendiri. 

Di hari kejadian, Aien buat biasa saja. Ingat petang masa dia balik baru, Kejutan! Sekali,,, 


Eh,, laki aku tak kerja ka hari ni? Subhanaallah, jadi la plan aku ni. Bila pulak aku nak buat kek ni? Budak-budak pulak asyik nak cari gaduh jer.. Urgh, Everything gone wrong. Hahahahaha

Sudahnyaaaaa... Aien tiup/ pam angin belon semuanya di bilik sebelah. Ha Ha My plan is ruined! Menyampah gilos.. 

Sempat la seronok bebudak nak main belon. Gigih beli dari Shopee kau. Happy la jugak wish dengan dia. Buatkan coklat moist tak makan pun, hurm.. Hampeh jer.. Last suh dia bagi kat officemate dia la. Dari dok dalam peti sejuk bebanyak Aien sorang je makan ngan anak-anak. 

Dari rasa nak menghargai dia, jadi macam spoil pulak tak dihargai. Eh,, dah la malas nak celebrate lagi. Bai! 

20 ulasan

  1. alaaaa spoilnya bila dah semangat plan tapi tak jadi :/

    BalasPadam
    Balasan
    1. tahu tak apa. But I olls dah okay. Bwahaha

      Padam
  2. Jangan sedih-sedih Aien. Kita hanya merancang. Be happy okay ��

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah move on kak pija. Sebab tu baru post. Kah! menipu dah move on la tu

      Padam
  3. hehe nampak gayanya kena tukar plan la next time

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iye. Lain kali kena buat suprise lain pulak. Haha

      Padam
  4. sama birthday husband kita..tp husband ammi versi tua 20 tahun kot.

    janganlah merajuk..dia tak suka choc cake kot

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iye. Happy belated birthday jugak suami Ammi. Mungkin kot. Sebab bab kek ni biasa acah je tak suka ,t tengok dalam peti sejuk dah habis. tp SR punya laa. Haha

      Padam
  5. alaaaa!!! hehe tapi kan klu nak buat surprise tak semestinya on the day kan! boleh tukar hari lain :)

    BalasPadam
  6. Alahaiiii Aien.. Sis ko baca pun rasa tak puashati arghhhhh geram pun ada kan kalau apa yang kita plan tak jadi plak huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahu tak apa sis Lin. but, It's okay not okay. Haha

      Padam
  7. lorrrr hahahaha...husband sik baca ka blog kitak? wajib nya baca tok...sebab bini nya merajuk..hahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mwahaha sik tauk eh.. Kali ada jadi silent reader.

      Padam
  8. ok la tu aien wpun dalam kesibukan mama nampak mcm sweet aje preparation aien tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. sweet ini kali je Mama. Lain kali dah tak ada. Haha

      Padam
  9. Orang lelaki ini kadang tak berapa nak romantis.. Lebih suka cakap terus je.. Kalau yang jenis kurang suka kek lagi sadis.. kita beria buat, dia tak makan pun.. hehehe.. Chayook.. Chayook Aien.. Jangan mengalah.. Pasti akan ada sesuatu yang menyentuh perasaan dia nanti.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Encik Laki type gitu la tu. Baik, akan usaha menambat hati laki. mwahahaha

      Padam
  10. alaaa baru nak bagi kejutan terus takde mood pula bila jadi macam ni..adoi

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.