September 2020 Blog Performance

Rabu, Oktober 07, 2020

 September 2020 Blog Performance • Seronok juga baca orang lain punya blog performance yang terbaik la. Sejak Aien subscribe Google Analytic untuk blog ni, setiap bulan memang akan dapat emel daripada encik Google ni. Mula-mula memang ignore la sebab alah, aku ni bukan blogger best pun. Picisan je. Adsense pun masih sangkut lagi. Sejak dua menjak ni, macam nak serius untuk blog, tapi masih mencari tak tau nak mula dari mana. Masih juga sendu. 

Makanya, bermula dari sekarang nak share la performance belog sendu ni macamana. Biar mula-mula sendu, lelama in shaa Allah doakan ya, dapat menjadi sumber inspirasi pada orang lain. Eh, 



Maaf la screenshot je. Sebab memang Aien selalu update melalui smartphone je. Dah macam kekok nak duduk menaip di laptop. Sejak ada kiddos, dorang memang anti kalau Ibu ni dok mengadap benda tu. Dengki sokmo. 

Back to our performance, masih tak jauh beza kesemua nombor di atas. Sebab first impression makin lama makin merundum. Tak seperti mula-mula daftar analytic tu. Cantik la jugak, walaupun tak mencecah 100. Makin lama makin merundum dan adooo.. Di mana silapnya? Eh, dah melalut memang la orang pun malas la nak singgah. Haha 



Tiga entry yang menarik perhatian readers untuk bulan lepas . Sememangnya sentiasa menjadi tarikan orang singgah ke mari. Alhamdulillah satu-satunya entry yang keluar di top rank jika kata kuncinya buat buku pink kedua. 


Masih bertatih lagi untuk mencari info di kongsikan dengan korang. Masih juga mencerna ideas supaya tak dijadikan plagiat. 

Untuk entry tampal gigi pulak, tetap menjadi pilihan walaupun bukan di rank atas, ia kekal di muka utama carian. 


Adooo, ni pun lama dah tak cuci gigi. umo baru 30, gigi dah mula meragam sana sini. huwaaa~ 



Semoga boleh la menjawab persoalan mereka yang singgah. Kadang Aien suka membaca cerita orang, tu yang kadang dalam satu entry asyik nak melalut ja. Mianhe~ 

Jika dilihat melalui static di blogger template sendiri, keyword aneh² pun ada. 



Awak cari novel teman berak ke tu? Adooo... Idea bernas betul laa.. Bawak majalah macam omputih yang siap letak rak buku dalam toilet. Haha 

Over all, performance bulan September tak la secantik August lepas. Semoga october ni rajin la buat entry yang pekdah sikit. Ha Ha 


So, till we meet again! 

22 ulasan

  1. Tahniah Aein untuk September 2020 blog performance. Keep it up :)

    BalasPadam
  2. Tahniah kak. moga terus berkarya lagi... hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih. Baik, moga karya yang berguna. Haha

      Padam
  3. waaa hebat la juakk ya, tajuk boleh dapat ranking 1st page google!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha Ha tak dijangka. Dolok pernah mala kenak bot entry ya. unknown readers

      Padam
  4. Tahniah Aien. Semoga bertambah lagi angka tu bulan Oktober ni.

    BalasPadam
  5. Awal-awal memang tak nampak, nanti dah ada loyal reader, memang tak jatuh la. Congrats aien!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huish, iye ka? Baik sifu.. Akanku terus menulis. :)

      Padam
  6. Tahniah rajin2 la posting tau because i rajin BW ke sini :)

    BalasPadam
  7. Nice share. LH pula jadi tergerak hati nak pakai google analytic ni walhal sebelum ni tak cara pun. Thanks kak aien 😊

    BalasPadam
  8. Ray pulak tak pernah check haha. x reti sgt nak tgk

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha tak reti jugak sebenarnya. ada lagi kira bounce rate apa semua tu. tu blur. haha

      Padam
  9. Tahniah untuk performance nya kak Aien 🥰 bagus sangat

    BalasPadam
  10. Tahniah. Semoga dipermudahkan untuk terus menulis entri baru.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.