20 April, the best day during my PKP.

Isnin, April 20, 2020


Semua orang tahu, masuk fasa ketiga tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini, masing-masing dah boleh adapt suasana untuk #stayathome. Buat aku, yang dua bulan sudah tidak keluar rumah, hari ini aku keluar juga! Yeay.. 

Keluar bukan saja-saja ya teman-teman. Aku keluar untuk temujanji bulanan Najmi yang kena pada tarikh ini. Bahagianya aku bila Encik Suami kata, 'habis, tak cari ke dia susu nanti?' saat aku bertanya, dia berdua saja ka dengan Najmi malam tadi. 

Bahagia itu sampai ke pagi, dan sehingga ke petang apabila telefonku order telahpun tiba. Pulang saja Encik suami yang keluar pada mulanya aku ingat dia cuma mahu membeli sedikit barang, rupa-rupanya.. sudah sampai! 

Makanya, hari ini hari terbaik aku!!! Alhamdulillah. Jika korang sering singgah ke mari, aku selalu sahaja sebut, yang telefon aku telah kembali ke rahmatullah dan aku survive hampir tiga minggu tanpa smartphone. Allah~ 

Tepuk sikit kau berjaya survive! Dan entry ini aku update melalui telefon baru itu. Yang skrinnya lebih panjang dan details sehingga aku rasa lubang hidung pun boleh nampak ke dalam kalau disnap gambarnya. Haha 

Semoga telefon ni kekal lama sikit la ye dengan daku. Jangan meragam awal sangat ye.. 

telefon apakah? 

xiaomi note 9s je. 

18 ulasan

  1. Tahniah dapat note baru yang canggun

    BalasPadam
  2. Xtauk bukak x kedei tpon ctok. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. kamek google lok bercarik ada ka nisik. Haha baru pegi kedenya. Gikpun ada member laki kerja sia. ^^

      Padam
  3. seronok dapat phone baru :D
    nanti testing la gambar sikit letak kat blog ni hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baik la. Nanti2 boleh share Masak Apa hari ni tak jadi. Haha

      Padam
  4. wuu,, telefon baruuu tahniah !

    BalasPadam
  5. akhirnya ... ada phone baru :))

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah..rezeki dapat handphone baru. boleh update laju laju banyak entri pasni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. In shaa Allah Kak Fiza. Harap tak leka la.. Haha

      Padam
  7. wah... tahniah ada fon baru. samalah jugak. tapi jenama lainlah hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hoho ikut kemampuan sis.. ini je hado. haha

      Padam
  8. best tak note 9 tu? Sha ada usha-usha juga.. hehehe..
    Redmi memang my feveret..

    BalasPadam
    Balasan
    1. much better dari yang lama. itu penting Haha ini pun panjang screen dia, puas nak tengok drama. ^^

      Padam
  9. waaaa da dapat henset baru..alhamdulillah!

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. đŸ˜˜

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.