CHINESE Drama | The Best of You in my mind. (202)

Rabu, Jun 10, 2020



Tajuk: The best of you in my mind
Genre: School, Youth, Sport, Romance
Episode: 24
Cast: Irine Wong, Gala Zhang, Leslie Ma, Guo Xin
Yu, Qu Jing Jing, Li Chung Lin
Sinopsis: This story follows two childhood friends, a young woman from a broken family, Lin Xi Chi and a conceited archer, Xu Fang as they fall in love. When she was in high school, Lin Xi Chi who used to be bright and cheery became insecure and anxious because of her family problems. This caused a rift in the friendship between Lin Xi Chi and Xu Fang. 
The two reunite in university and Lin Xi Chi loses one month's living expenses due to a bet over an arm-wrestling competition with Xu Fang. Due to their relationship as debtor and deb-tee, the two become closer and leads to Xu Fang realizing his feelings for Lin Xi Chi. 
Lin Xi Chi could always act without any reservations around Xu Fang because they are childhood friends. Meanwhile, Xu Fang has always had a short fuse. He's the type of guy to lose his temper over a few words but he has always been exceptionally gentle towards Lin Xi Chi. Xu Fang has secretly loved Lin Xi Chi for many years until one day, because of a drunken stupor, Lin Xi Chi gradually realizes her feelings for Xu Fang too.
(Source: ChineseDrama.info)

~~ Adapted from the novel Naiyou Wei Anlian by Zhu Yi.


SPOILER ALERT


 Ni la dia drama yang buat Aien stop jap tengok Memory Lost tu. Agaknya script writer drama ni sama kot dengan Skate Into Love . Sebab apa? Sebab jalan cerita dia sangat la lebih kurang tau. Beza yang tu skatting dan dunia archer. Seronok nak tengok sebab pemanah je la. Best betul kalau dapat kuasai bidang memanah ni. Sunnah gitu kan. 

Okay, berbalik kepada drama ni, berkisarkan tentang semestinya Xu Fang dan Lin Xi Chi. Lin Xi Chi yang ditinggalkan oleh maknya demi sebuah kerjaya, pada usia 8 tahun. Dan semenjak itu Xu Fang menemani dia tanpa jemu. 

Masuk alam persekolahan, Xi Chi jadi Brother Chi (lebih kurang dengan drama satu lagi kan?) dan sering membuli Xu Fang yang menjadi desk matenya. Comel. Yet, boring pulak sebab dah tengok skate into love tu. 

Untuk 24 episode ni, walaupun tahu ending dia semestinya dorang dua akan berkahwin atau couple in the end, nak la jugak tahu journey dorang. 


Selain dari kisah Xu Fang dan Xi Chi, drama ni juga menekankan bagaimana Xi Chi menjadi anak kepada pasangan yang bercerai. Xi Chi delalu mengharapkan agar ibunya pulang bersama dengan mereka, at the end, bila dia dah masuk universiti dan dapat tahu rupa-rupanya mak dia telah pun berkahwin lain dan memilik seorang anak perempuan, membuatkan dirinya rasa tertipu. 

Dan konflik dalam drama ni, bila Xu Fang sebagai seorang pemanah berdepan dengan masalah target panic. Dia jadi tak boleh nak sasarkan bullseye untuk shot dia. Bila Couch Jiang (couch sama dalam drama skate) dapaf tahu, dia suggestkan Xu Fang pergi training di luar negeri sehabis dorang graduation. 

Pada mulanya, Xu Fang tamau pergi sebab Xi Chi tapi akhirnya setelah Xi Chi tahu kondisi Fang Fang, dia suruh pergi. 

Lagi satu persamaan dalam dua drama ni, both athlete, both veterinar, both have same couch and the same similar storyline. -the end.

Repeat watching? no
recommend to watch? no maybe. boring

And aku saja tulis ni demi remark drama mana aku dah tengok. Actually ada je yang lagi best aku dah tengok, which is aku tak ada buat review tentangnya. Kalau rajin, nanti aku buat k. Ada request tak? 


6 ulasan

  1. ooo..genre athletic tok owh...memandei jak kamek engkah nama genre...hahhahahah

    bah, polah jak review yang lagi best ya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahha Kali juak script writer nya minat genre ya. Haha

      Aok.. kelak. Sabar lok. Masuk draft ^^

      Padam
  2. yeay suka genre school youth ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. zaman muda adalah yang terindah gitu. ^^

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

gallery @aienienka

© kisah aienienka.