Chest drawer idaman kalbu

Khamis, Jun 18, 2020




Orang kata, beauty is pain. Ya, demi mendapatkan chest drawer walaupun tak mamph dapatkan set IKEA akhirnya yang serupa telah tiba. 

Berat? Huish, sis angkat sendiri dengan seller a.k.a member masa kerja dulu.
Dengan harga mampu milik, pasang sendiri. Alhmadulillah aku berpuas hati la. Angan nak beli lagi. Tapi, mengenang kena angkat sendiri malas la pulak. Ha Ha Ha 


Tengok la next month sis nak beli apa pulak. He he Banyak list nak dilengkapkan dengan hasil duit yang ada. Harap tercapai la serba sedikit mengikut apa yang disenaraikan. 

Biar lambat, asalkan tak menyusahkan orang, ye dak. Gitu~

Aku ni dah berapa hari asyik biar blog terbengkalai. Tak ada cerita satu, malas menaip dua, asyik mencari drama best untuk ditengok ni. Ada ja yang dah tengok. Nanti masuk review DRAMA k. 

U olls jangan boring tau singgah. 

Next mission, either nak beli peti sejuk atau televisyen,mana lagi penting? 

1. Peti sejuk yang currently guna sekarang okay je buat simpan lauk seminggu, cuma dia xda freeze membuatkan aku nak beli aiskrim pun fikir sejuta kali. Ha Ha Ha 

2. Televisyen sekarang ni pun dah bukan digital punya. So, tergendala la dia situ dengan skrin dah lecur plus mentua pun suruh buang aje tv cabuk tu. Ha Ha Tapi, kitaorang simpan lagi buat dengar radio. Okay la dari tak ada kan. 


So, agak celaru jugak nak dahulukan mana. U olls sudi tolong ke? He he 

Kalo peti sejuk, dalam kepala nak cari yang dua pintu. Beso sikit. Ahli dah 4. Mana tau masa akan datang bertambah, wallahu alam. Target dalam 250L ke atas. Makanya bajet pun dalam RM1k ke atas jugak. iTupun usha di Shopee dengan Lazada. Kang aku bayar shipping mahal, mahal laki jugak kena angkat baik tak payah. Nak pegi kedai ntah bila nya. Hailoooo~ 

Kalo tv, aku konfius nak cari digital biasa atau smart TV? apa beza ya? Kalo beli smart TV kan, digital TV teda ka? Hatiku berbelas bagi ni. 

By the end of 2020, harap ada dah salah satu ni ye.  Itu pun dah lega sikit ye dak. 

Haa, nak sambung tengok drama lagi. Bai!

11 ulasan

  1. suka drawer ni. bukan main lama nak beli bila tengok harga turun kat lazada aritu terus grab..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waaah, dah grab jugak ye? seronok bila dah siap pasang kan?

      Padam
  2. Suka part ayat 'biar lambat, asal tak menyusahkan orang'.. Puas hati kan bila dapat apa yang kita nak walaupun bersabar menunggu lama

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye betul. Usaha sendiri. Dengan duit yang ada walaupun tak banyak. Hee

      Padam
  3. beli smart tv la..boleh connect dengan wifi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti nak kena fikir cari wifi lagi. Heee.. tgh fikir la ni.

      Padam
  4. since I dah bertahun hidup tanpa TV, I suggest beli peti sejuk lah hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeay! majoriti suggest peti sejuk, sebab dia lagi penting. Haha

      Padam
  5. minat jgk ngn drawer ni..
    dh lama aim nk beli tp smpai sudah xdpt beli.. haha

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.