K-DRAMA: CATCH THE GHOST (2019)

Rabu, November 13, 2019

credit: carian google


K-DRAMA: CATCH THE GHOST (2019) | Hi~ Assalamualaikum warga blog.

This time Aien wanna share with you guys satu drama yang belom habis tengok lagi and masih bersiaran la jugak. Excited nak share dengan korang semoga terpengaruh. Haha 

Title: Catch The Ghost / Catch Yoo Ryung
No. of Episode: 16
Genre: Thriller, Romance
Cast: Moon Geun Young, Kim Sun Ho
Sinopsis: Yoo-Ryung (Moon Geun-Young) is a rookie detective. Her twin sister with autism has gone missing. To find her sister, Yoo-Ryung applies to the subway police team. Yoo-Ryung has exceptional space perception. She solves cases using her exceptional space perception and strong sense of justice. Her partner detective is often busy cleaning up behind her. (credit:asianwiki)


Aien ingatkan cerita ni sama macam Oh My Ghost! ke, atau Bring me Ghost ke, rupanya tak. Lawak pun ada bila Chief Inspector Ko (Kim Sun Ho) yang sentiasa ikut rules, follow je Yoo Ryung ni sebab sense dia lagi kuat untuk tangkap orang jahat tu. Haha 


Dan bila dicari di carian google, Kim Sun Ho ni rupanya kira pelakon naik daripada drama Two Cops. Aha~ dan dia pun hado dalam Welcome to Waikiki. Tengok rupa macam muda lagi. ahaha rupanya sebaya dengan Encik Suami. Haha 

Moon Geun Young pulak dah lama tak berlakon. Aien memang minat dia berlakon, and biasanya cerita dia berlakon yang Aien tengok semua sedih, but ini satu kelainan la untuk dia. Good Job! Macam Park Bo Young la pulak. Tapi Park Bo Young memang selalu berlakon jadi kak long kawasan. Haha 

Okay, excited ni nak sambung tengok la memandangkan malam ni baru episod 8 gais. Oh,, lamanya lagi.. Agak-agak dapat tak dia jumpa adik dia balik ye? 

Jaa Nee! Till next drama. 

9 ulasan

  1. tak tertarik sgt nak tgk but it looks good.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best. Tengok la, anda takkan boring. and trauma nak naik train. Haha

      Padam
  2. Owh.. tajuk je hantu tapi tak ada hantulah eh.. hehehe..
    selamat menonton Aien..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada hantu, tapi sebenarnya itu orang. Dorang panggil penjenayah tu Subway Ghost.

      Padam
  3. cam best je sebab heroin dia miss Moon..nak tengoklah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best! Miss Moon punya cerita selalu gempak gitu. ^^

      Padam
  4. nak tengok jgk cerita ni tapi nak tunggu sampai habis dlu, sbb saya tak sanggup menunggu, haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh2, tak ada masalah. Aien pun tertengok. adeh,, sengsara sekarang dok wondering how and can she catch the ghost?

      Padam
  5. wahhh nak tengok drama ni sebab ada moon geunyoung tapi nak tunggu complete dulu..hehe

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

gallery @aienienka

© kisah aienienka.