Title: Bangkok Rak Stories 2: Plead
No of Episode: 13
Genre: Romance, Drama, Tragedy
Language: Thailand
Cast: Chanon Santinatornkul, Sutatta Udomslip
Sinopsis: In Bangkok's Chinatown, a spirited marketing digital falls for a blind fortune teller, but their love is destined to end in disaster. 
credit: google

Hi~ Assalamualaikum | 

As some of you may notice, I tried to make a new style of giving review of movies, drama that I was watched. Hope this kind of layout make ease you gais to read. Please remind me if I forgot to make this kind of template. Hee

Seperti biasa la cerita nya, I was found this drama in my telegram channel At the time I was looking a good drama to watch based on my mood. Pam! This was came out. And I download it, and last weekend baru habis tengok. Lagi-lagi bertambah cutinya dengan Salam 3-0. 

So, this drama is a sequel drama from Bangkok Love Stories series. For your information, some thailand drama like to make a different series in their drama. Kalau dah panjang sangat, haa boleh la lawan Indon or mexico telenovela, kalau pendek for young people (like me) dia akan berpecah dalam beberapa series gini. 

I didn't watch to first one, yet cause I just found this one first. Later on, maybe I look for it. 

As the sinopsis and the genre also, telahpun menerangkan kind of story line dia. Yet, this is the normal thailand drama. no worries. Simple, and buat hiburan semata. 


Tee, seorang jejaka yang telahpun dikatakan dirinya bernasib malang. Untuk itu, di pun dah redha agaknya dia akan buta disebabkan glaucoma. 

Apa itu GLAUCOMA? 
Merupakan sejenis penyakit yang memberi efek kepada penglihatan. Korang boleh baca DI SINI untuk info lebih lanjut tentangnya.

Bila dia bertemu dengan Elle, seorang yang tak percaya akan tilik nasib semua ni, semuanya berubah. Al-maklum ler lawa bertemu dengan si hensem. Uhuhu

Buatnya dia tilik nasib Elle bakal kehilangan orang yang dia sayang dalam masa terdekat and Elle tak percaya dan tak lama kemudian mak dia mati, dia meratap di bahu Tee. Sedih, marah dan rasa bersalah bersatu dalam hati mereka.

Tapi, hubungan mereka itu tidak disukai oleh Bapa Tee, Lui kerana nasib mereka berdua itu sangat bertentangan dan bakal menyebabkan kematian Tee. Disebabkan Lui sangat menyayangi anaknya dia, dia cuba nak pisahkan mereka. Tapi, jodoh itu lebih kuat dari ajalnya.

Rupa-rupanya si Tee ni buta bukan disebabkan glaucoma akan tetapi tumor yang menekan saraf penglihatannya. Elle berjaya pujuk Tee untuk jalani surgeri yang dianggap sebagai penyebab kematiannya.

Everything already decides by up there. 

Adakalanya orang kata, kita harus melalui hari-hari kita sepenuh hati supaya kita tak menyesal di kemudian hari.


Till the next drama..


5 Ulasan

  1. Betul tu.. setiap hari perlu dilalui dengan sepenuhnya.. Nice drama..

    BalasPadam
  2. tak pernah layan bangkok series ni sebab tak kenal pelakon dia..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aien layan je sebab nampak mcam best. haha

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.