REDISCOVERY THIS DAY 10-12 OCTOBER

Sabtu, Oktober 12, 2019


Hi~ assalamualaikum | Rediscovery this day. 10-12 October. 

In the middle of chaos this morning, google phot make me smile a little bit. The photo that remind me how I met my love one for the first time. And actually ada dah entry dia yang Aien simpan kat sini tak lama lepas jumpa dia. Ada ja, nak cari link dia balik malas. Sebab nya Aien sekarang ni always write or typing this entry in the middle of night, temankan anak-anak tidur sementara diri sendiri tak boleh nak pejam. Or actually, curi masa sikit untuk jalan sini. Luckily these two kids dorang dah ada jadual tido yang memudahkan Ibunya melepak di malam hari. Soon,, I will manage others time nak update entry di laptop. 

Ah, bebel apa ni? Sudah-sudah la asyik nak menerawang je. Balik cerita asal. 

How I Met Him? 

Actually a planning journey become unplanning journey because some error. A journey that make others will think, Gila kau?! and that journey make me, always smile alone. Senyum sorang-sorang. Teringat dan terus tersemat. 

Kalau nak baca macamana,, rajin nanti Aien tag link dia,, tak rajin korang cari la past entry yang lepas. tahun 2015 perhaps. Or every year I always mention this date. 

The day I met him, hati terus terdetik, tenangnya tengok dia. Such a calm big brother. Bukan sebab Aien tak ada abang. Dia cuma itu perasaannya datang sekali kok. Ngak ngerti mau bilangin gi mana. 

Malahan,, masa kitaorang dok lepak-lepak selama tiga hari ni, consider a blind date la kan, make me thinking. Why the reason I fall in love with him even though tak pernah jumpa ha? Sambil sembang, teringat. How he make first call to me, when I said, I'm taking SPM as private candidate. Eh,, masa tu aku tengah konon study BM kot. Haha Teringat details pulak. 

The first and last call. Haha Shy shy cat la konon sebab Aien kalau sembang tak suka ikut phone. Ntah kenapa. haha

Bila jumpa terus jatuh tangga buat kali kedua. Soon, he is my fiance , and now he is my husband. 

Tetiba rasa macam ada yang bosan ke hee? Aien ni asyik cerita benda yang sama je. Lingering feeling gitu.. ye dak? 

Hurm. 

Happy birthday awak. >3< 

May Allah bless you with happiness and health, grant your wishes so that kami tiga boleh kongsi rezeki awak. hehe 

Terima kasih jadi suami yang memahami perangai gila bini dia ni,, layan karenah anak-anak bila mood bini dia ni swing gitu, be there when I need you. 

Thanks. 

Dah empat tahun kita kenal secara depan,, 
Sepuluh kenal atas talian,,
Selama tu enam bulan jadi ex fiance,, 
and now dua tahun lapan bulan jadi suami. 

ihik~ kbai. 

I was apperciate you for everything you done for me. Even more I always with my mood tornado. Thanks... 

😘😘 

Selebih nanti esok lusa kita tengok yaa.  



6 ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

gallery @aienienka

© kisah aienienka.