Hi~ Assalamualaikum | K-Movie: The Gangster, The Cop and The Devil


Huish~ Tajuk macam apa kan? syiok laa kan. As usual lakonan Encik Ma ni memang semuanya tentang aksi dan aksi sahaja. Tak ada lagi setakat ni cerita dia yang bukan aksi yang Aien dah tengok. 

Sinopsis cerita ni is about a vengeful crime boss forms an unlikely partnership with a detective the catch the elusive serial killer who viciously  attacked him.

Bila penjenayah dan polis bergabung mesti gempak kan? Ma Dong Seok as Jang Dong Soo the crime boss was stabbed by serial killer yang bunuh orang ikut suka dia je siapa dia nak bunuh. Dan kes dia tak pernah dapat diselesaikan oleh pihak polis. Kim Myung Yeol as Jung Tae Suk, a detective yang gila-gila pergi buat deal dengan gang boss ni tadi. Sebab dia rasa, satu-satu orang yang selamat dari serial killer yang sama dorang pulak cuba nak tangkap tapi tak dapat. 

Namun, pihak atasan dia, as usual biasa la ada corruption between higher tiers and criminal cuba nak sembunyikan hakikat tu. Sebab takut la kena apa-apakan gang boss ni tadi. 

Maka bermula la perjalanan dorang dua menangkap seriel killer ni. Fuh, orang psycho je suka bunuh orang ni. Dia rasa dia main peranan untuk bunuh siapa yang dia rasa tak layak nak hidup. 

The end of story, of course dorang berjaya tangkap the devil ni, and u olls mesti la kena tengok how dorang buat. Nak cerita spoiler la pulak kan. 

No worries, korean movie atau drama sangat friendable access everywhere. Hehe

K bai. 

6 Ulasan

  1. Suka tgk drama dan Movie korea ni, x boring...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan,, tapi Aien skrg ni dah beralih angin sikit.. huhu

      Padam
  2. Dah tengok cerita ni. Best dari awal sampailah habis. Puas hati. kelakar dan banyak aksi. Tak rugi tengok :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kelakar? Haha Tengok aksi je penuh. Boleh la. Film lakonan En Ma ni tak pernah menghampakan. ^^

      Padam
  3. Nak tengok dekat mane ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dekat kissasian boleh, dramanice boleh. movie korea ni tak susah cari. ^^

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.