Novel Gantung, BEST!

Selasa, Februari 04, 2020


Novel Gantung, BEST! | Hi~ Assalamualaikum


Hasil dari berjalan ke blog Farhan Jafri yang menceritakan berkaitan dengan novel ni, terus hati rasa macam, I must read this book!

Cuba tengok di Ookbee mungkin ada, YES! Ada e-pub dia. Tambahkan di simpanan, tapi disebabkan Aien tak sabar nak tahu best-nya cerita ni. Gigih baca malam tadi. 

Sudah la ini novel FIXI pertama yang Aien baca, dan cerita nya begini. Macam, I was watching The Vampire Diaries campur dengan Ghost Whisperer punya skrin. WOW! 

Sebenarnya Aien dah sneak peak sikit dari drama dia dan macam ingin tahu dari versi novel. Mula-mula tu takut nak baca sebab kena bahagian 'benda'.  Dalam kepala, Oh ni cerita hantu. Esok je la baca. Again, tak penyabar teruskan jugak baca. 

Oh, my oh my.. I'm gonna love this novel. Patut la kebanyakan orang sekarang kalau baca cari novel FIXI sebab bahasanya tak terikat dengan Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka. Okay, now I get it. 


Gantung 

"Musketeer Code - no all for one, just one for all." 

Gibbs, Ray, KJ dan Troll - sekumpulan pelajar lelaki paling popular dan paling akrab di sebuah sekolah asrama elit. Mereka berempat mencipta Mustketter Code - peraturan yang tudaj membenarkn sesiapa antara mereka mempunyai steady girlfriend, tetapi sebarang skandal amat dialu-alukan untuk dikongsi oleh semua. 

Sehingga peraturan itu dilanggar... Seorang awek psiko mencetuskan tragedi yang bakal menghantui hidup mereka semua. Kemudian --
kredit: fixi

 Next, drama dia pulak. Jaa Nee!

20 ulasan

  1. Balasan
    1. best sis! kamek otw tangga drama nya. ya pun. 👍

      Padam
  2. Belum pernah baca lagi buku fixi. Tapi nampak macam best 😊

    Syaza | www.syazaraihanah.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. best sis, sama la macam Aien tak pernah baca novel Fixi. Haha

      Padam
  3. x de masa sgt nak membaca so bole baca review org je la haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekejap je baca dia Ray. Sedar-sedar, eh dah habis? HAHA

      Padam
  4. yeayyyy happy aien suka baca novel ni. Nanti baca gantung 2 pulak ea

    BalasPadam
    Balasan
    1. in shaa Allah. Tengah mencari jugak ni. dekat Ookbee tak ada yang 2 punya. ^^

      Padam
  5. semoga abe kie ada masa nak baca novel spt masa belajar dulu2.

    BalasPadam
  6. Tak pernah baca novel Fixi lagi setakat ni rasanya ni

    BalasPadam
  7. Hana pun pernah baca review kak FJ pasal novel ni. heehe tapi tak belum ada rezeki nak baca lagi. :)

    BalasPadam
  8. lama tak melayan novel-novel ni..kat mana boleh baca ni, ain?ookbee tu apa?apps ke camne?allah, ketinggalan sungguh la hai part ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah apps kak Fieza. senang, lgi2 dah daftar u-pustaka.

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.