Memang betul, daftar U-Pustaka boleh baca free di Ookbee Buffet | Hi, Assalamualaikum 

P ermulaan tahun 2020 hari tu, Aien menanam azam dan niat untuk terus menjadi warga netizen yang gemar membaca. Kerana membaca kita dewasa. Eh, tetiba. 

Dan, arakian ceritanya Aien terpengaruh muat turun aplikasi Ookbee Buffet oleh Kak Sha, blogger Kasihku Amani. Beliau boleh dijadikan idola juga dalam bab sifu membaca ni di kalangan blogger yang Aien kenal sebab saban hari entry beliau tentang buku, nivel, bahan bacaan ilmiah, mahupun komik. She reads everything. Oh, me is surrender dulu. 

Sebab Aien is picky reader. I only read my own genre like favorite genre. Urgh~ silly me. Sebab tu selalu living on her dream fantasy. 


Dan bila dah habis tempoh percubaan dari Ookbee Buffet, Aien macam.. Waa~ nak baca lagi. Tapi fulusnya ngak ada. So, teeus dicampak masuk dustbin. Bai! 

Beberapa hari kemudian, Aien baca di blog adik Tiara Sapphire berkongsi tentang Ookbee BuffetXu-Pustaka.  Aien apa lagi, benda free harus la dicuba. Akan tetapi  gagal untuk memahaminya. Sob sob sebab tak berjaya. Me like.. 


Sekali lagi, Ookbee tu kena campak ke bakul sampah. Apa boleh buat. Storage dah limited, nak tak nak campak je la kalau tak guna.

Akhirnya, Kak Sha naik entry tentang OokbeeXu-pustaka ni.  Ohoo~ rupa-rupanya ada lagi step kemudiannya. Sebab masa Aien dah install balik apps tu, katanya email Aien tu dah didaftarkan sebelum tu. Macam___ oh, pahtu tak boleh ke? Padahal memang kena pakai email yang sama. Bila Kak Sha terang dengan lebih jelas, baru la dapat. And... Now, Aien dah boleh baca balik novel di Ookbee Buffet. Yeay!

Bestnya aplikasi ni, dia lengkap sekali dengan surat khabar, majalah dan buku resepi pun ada. Boleh jadi one stop read aplikasi giteww~

Bagi korang yang gemar membaca, apa kata korang download sama. Mari la kita sama-sama menjadi warga pembaca yang setia! Eh.

Sementara masa ada tempoh masa percuma dia tu, pulun la baca novel banyak-banyak ye. ^^




6 Ulasan

  1. tak pernah try ookbee, selalu pakai wattpad huhu

    https://sayesyadiya.blogspot.com/2020/01/pilihan-airport-transfer.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dulu pakai Wattpad, tapi majoriti macam sama je. Haha

      Padam
  2. sorilah tak paham step yg saya bagi tu sebab saya pun ingat2 lupa macam mana nak register dengan pustaka..haha ♕Tiara Sapphire♕

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasib Kak Sha explain more details. tak mengapa, atleast I know dapat free. Yeay!

      Padam
  3. Nang rajin mbaca Sha Kasihku Amani.. hehe Respek..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya la, kita baru mok membaca dah mata tertutup. haha

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.