Hi~ Assalamualaikum |

Baru balik dari blog walking a few blogger friends, baca dorang punya entry such a depressed on the end of the year. So, Have a faith and good luck for next year.

Aien bukan la nak cakap depressed sebab baca blog dorang, cumanya sedih baca entry tu. Tumpang sedih cause semua orang rasa apa yang kita rasa but NOT at the SAME TIME. You know what I mean? Everyone has their own roller coster. Masa kita tengah sedih, kita tengok orang ni happy. Time kita happy, entah-entah orang tu tengah sedih. Kan? So, that rollercoster is always up and down. To you guys, please keep positif even though I am not a positif person. Keep have faith with Allah because He is The Almighty. Keep doa and sabar. K?

Untuk happykan korang, Aien terfikir nak buat reverse bucket list ni. Hasil idea post challenge yang tak habis lagi la. Adoo~ ada a few lagi tinggal. Rasa macam dah hujung tahun ni, Malas pulak nak update blog. Bukan apa. Nak new template. Tapi nak duit. NAK .. Dan terus nak. Daripada berfikiran tamak sebegitu rupa, kesudahannya mim alif lam sin.

Haiya~ it's that happykan kitaorang Aien? huh~ baik tapayah!

Nah, ini sebenarnya benda nak share dengan korang semua.. Reverse bucket list ni ialah benda yang korang dah achieved sebelom ni. Means, korang dah buat la. Kasi sikit korang dan diri Aien sendiri proud dengan diri. Tengok cermin, tepuk bahu, say it. "I am proud with me. " Senang kan?


These are the few things Aien dah achieved. Haha Sangat menyedihkan. See, me is not to positif person! O M G!! 

And that quote always kena pada diri. Cause every single day, when I'm thinking about my future. I always blame my past. Why I can't do that dulu? Kenapa la aku ikut ke? Kenapa dan terus kenapa.. Kesudahannya yang takkan pernah habis. Sebenarnya kekecewaan tu terlalu banyak kalau nak dibandingkan dengan kemenangan. Adoo~ Why me? Tanya lagi.. 

Tolong la. U know the answer. Please not be stupid. So, demi kebahagian diri sendiri.. Aien smile. Senyum betol. Say to myself.  I proud with you. 

Proud sebab akhirnya dapat genggam segulung diploma, segulung sijil nikah dan segulung sijil lahir. Harap segulung sijil PhD breastfeeding Nyonya Nayla pun dapat la. Itu je target sekarang ni. ^^ 

Ada lagi satu benda yang unproud don't proud. Haa~ apa tu? Nanti Aien share tahun depan yek. Sekarang macam masih bertimbang timbang lagi.
At the end of 2018, selepas bersalin dan semuanya #syukurselalu dan #alhamdulillah untuk diri sendiri. #proudofme 

10 Ulasan

  1. keep positive tau aien. Om pun sebenarnya hampir tak dapt achieve target tahun ni tapi tu lah Allah hadirkan someone yang fulfill my dream. Always positive aien.. ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah moga kita sama-sama terus keep positif yek... #positivevibe ^^

      Padam
  2. 2018, banyak sangat benda jadi takdelah sedih sgt, happy sangat , just balance je dua dua. tu pun syukur alhamdulillah sangat sangat^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. 2018, in memories gitu.. Yang penting next year panjang umur, keep doing to keep your list terus tercapai.. ^^

      Padam
  3. Alhamdulillah tahniah aien bnyk dh pencapaian dlm hidup. Semoga sentiasa bahagia bersama family tersayang :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah YEA.. Terima kasih atas doanya.. ^^ Moga YEA juga begitu..

      Padam
  4. ya ya.. pasti semua ada target yang tercapai even sikit. alhamdulillah. namun yang belum di capai, next year ada lagi. heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan... Yang tercapai alhamdulillah. yang belom,, keep moving la untuk capaikan.. ^^

      Padam
  5. Alhamdulillah.. semua yang berlaku tu ada sebabnya..
    Kena sentiasa positifkan diri.. Boleh bersedih tapi jangan larut dalam kesedihan..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.