Hi~ Assalamualaikum 

Happy Halloween? hee~ kalau ingat barat, the end of October is Halloween day. Nak cerita panjang-panjang pun kind of tak berapa nak tahu sangat, so just assume it's the day kids collecting their candies with wearing a horror custome. Nah~ Should it be nice isn't? 

Sempena Halloween ni juga Aien terhabis tengok cerita yang baru saja tamat or tengah ditayangkan di Netflix called CHILLING ADVENTURE OF SABRINA. 


Title: Chilling Adventure of Sabrina
Genre: Drama, Fantasy, Horror
Channel: Netflix
Episode: 10 
Duration: 1 hours 20 minute
Cast: Kiernan Shipka, Ross Lynch
Sinopsis: As her 16th birthday nears, Sabrina must choose between the witch world of her family or the mortal world of her friends; based on the 'Archie' comic. 

◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇ Aien Review ◆◆◆◆◆◆◆◆◆

When Aien watched this series, kinda creepy jugak sebab Aien ni sebenarnya penakut! Adeh~ eventhough cerita Munafik 2 pun Aien tak tengok lagik, apatah lagi cerita creepy macam ni. Mesti korang wonder eleh, cerita omputih boleh pulak layan.. Meh Aien jawab sikit, sebabnya cerita ni tak la seseram mana kecuali latar belakang pekan Greendale tu yang semacam seram je. Selebihnya tak ada la seram. Time dia tunjuk muka Mother of Demon pun Aien skip, hey~ nampak tak penakut dia. ^_^||

Over all cerita ni boleh la ditengok. Lagipun banyak dah cerita adaptasi Sabrina ni such as Sabrina the teenage Witch, or etc. Senang kata dia mungkin dari komik lama kot, tak ada pulak Aien belek dulu sebelum review ni, Lagipun pengubahan cerita ni membuatkan kita wonder apa pilihan Sabrina sama ada stay as mortal ataupun jadi witch. Iapa la tak nak punya kuasa kan. Tapi Sabrina ni dia lain stil dia end up choose what is matter for his beloved. So, nak tengok tak? Subscribe saja di Netflix selama sebulan free. Ataupun, tunggu la kat mana² laman pirate. hee~ 

Oh ya~ hari ni merupakan hari terakhir dalam bulan October, moga esok datangnya esok membawa lembaran baru untuk kita. Masuk bulan baru bermakna, 2018 hampir melabuhkan tirainya. Guess world moving so fast now.. •﹏• 

Till we meet again.. 








6 Ulasan

  1. Kalau pendek macam nie, syoklah nak tengok.. bolehlah try cari.. kalau ber season nie kurang minat sikit..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa~ kan.. tengok la. best tengok Sabrina challenge up Dark Lord yang gigih nak dia sign buku witch tu. haha

      Padam
  2. jemput singgah :) https://messarah.blogspot.com/2018/11/life-update-mese-occupato-busy-month.html

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.