BOOK REVIEW: JOSH and HAZEL's GUIDE TO NOT DATING

Jumaat, Oktober 26, 2018

Hi~ It's me here.. 

Haa~ gais buat apa tu? TGIF yek.. Minggu gaji pun yer.. ngajak la family keluar makan. Bagi yang belom lagi tu jangan sedih jangan duka kerana minggu mu belom tiba. Eecceehh~ apa ni.. Saja nk menyakat hangpa sebelom ni pengenaikan buku ni. Haa~ asyik cerita pasai drama la, movie la. Kadang boring jugak. Meh la kita membaca pulak. Generasi membaca pun dah makin pupus la ni, masyarakat pun kadang malas nak baca. Tapi korang tak la kan.. sebab korang rajin membaca la suka tulis blog. ye dak? ^O^ 


Tajuk: Josh and Hazel's Guide To Not Dating
Penulis: Christina Lauren
Muka Surat: 204
Genre: Romance
Sinopsis: 
Most men can’t handle Hazel. With the energy of a toddler and the mouth of a sailor, they’re often too timid to recognize her heart of gold. New York Times and #1 international bestselling author Christina Lauren (RoomiesBeautiful Bastard) tells the story of two people who are definitely not dating, no matter how often they end up in bed together.

Hazel Camille Bradford knows she’s a lot to take—and frankly, most men aren’t up to the challenge. If her army of pets and thrill for the absurd don’t send them running, her lack of filter means she’ll say exactly the wrong thing in a delicate moment. Their loss. She’s a good soul in search of honest fun.

Josh Im has known Hazel since college, where her zany playfulness proved completely incompatible with his mellow restraint. From the first night they met—when she gracelessly threw up on his shoes—to when she sent him an unintelligible email while in a post-surgical haze, Josh has always thought of Hazel more as a spectacle than a peer. But now, ten years later, after a cheating girlfriend has turned his life upside down, going out with Hazel is a breath of fresh air.

Not that Josh and Hazel date. At least, not each other. Because setting each other up on progressively terrible double blind dates means there’s nothing between them...right?


Okay sinopsis tu Aien copy je dari google book. Cause I don't know how to pendekkan sinopsis dia. Hahaha

◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇

MY REVIEW: 

Mula-mula baca tu dah menarik. Aien saja ja try baca cerita ni semalam. End up Aien boleh habiskan dalam beberapa jam sahaja. Well, Best kot. Sambil nyusu anak, sambil buai anak, dah dia tido, baru boleh fokus. Haa~ gitu.. 

Hazel ni bright personaliti, dan Josh pulak kind of Mr.Perfect gitu, somehow dorang klik bila bersama. Apa orang kata, ada kimia di situ. πŸ˜‚ 

Lagipun bila tengok review majoriti dan tak dinafikan Christina Lauren ni memang BEST NEW YORK AUTHOR dan karya dia punya banyak. Buku ni baru di-realise-kan September yang lepas. Kira latest book dia la. Rasa hampir 30 jugak karya Christina ni. Masyuk idea dia. πŸ‘ Thumbs up la. 

Kadang-kadang kita perlu berubah angin bila terlalu fokus dengan satu benda kan. Bosan menonton kita membaca. Dah tak buleh nak hadam segala bacaan, kita mengaji. Eh~ gitu. oK, sebelum Aien membebel merapu, bagus jugak berenti menaip ni. Penat jugak menaip kat phone je. Bagi mereka yang komen² kat entry Aien, thanks, tapi Aien tak dapat nak reply on phone somehow dia macam tak keluar. Sedih laa~ tunggu bajet baru ada idea nak beli theme baru. Okay, hari pun nak hujan. Moh kita lena dengan anak sat. 

Selamat membaca uolls.. 



4 ulasan

  1. Nice sinopsis.. bolehlah sha cuba baca nanti.. lama gak tak baca romance english nie..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best kak.. Aien kadang nak layan gila si Hazel tu, ngulang lagi baca. hee~ ^^

      Padam
  2. Wow, cool post. I’d like to write like this too – taking time and real hard work to make a great article… but I put things off too much and never seem to get started. Thanks though.

    BalasPadam
  3. I think this is an informative post and it is very beneficial and knowledgeable. Therefore, I would like to thank you for the endeavors that you have made in writing this article. All the content is absolutely well-researched. Thanks... λ‚¨μž μ„±μΈμš©ν’ˆ μΆ”μ²œ

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

gallery @aienienka

© kisah aienienka.