MAKAN DI ASTANA PUTEH, SOLOK DUKU, MELAKA

Selasa, Oktober 02, 2018

Hai Hai Assalamualaikum w.b.t

Hello October, Bai sad month September..T^T

Disebabkan hati yang tak berapa nak baik lukanya, Aien tulis la apa yang Aien teringat je ni. Pada malam 29 September konon nak p celeberet birthday advance, Ayah and Umi Aien ajak la makan di Astana Puteh. Kalau anda biasa dengar Pengkalan Balak, tak jauh dah tu. Kiranya dari Masjid Tanah atas sikit ja dah nampak Astana Puteh ni. Besa signboard dia. Lagipun Astana Puteh ni dibuka pada waktu malam saja. Sesuai dengan namanya Astana Putrh, nampak menyerlah gitu di malam hari. Selain daripada menyediakan makanan arab, mereka juga menyediakan homestay, dewan untuk anda yang berminat untuk membuat majlis keramaian di situ. Well, kalau nak buat majlis kahwin kat situ pun boleh, sebab semuanya dah lengkap. Penempatannya, surau dan dewan. bravo~ 

Aien dari mula belajar dulu teringin nak makan kat situ. Dah ada anak sorang baru dapat p situ. Rezeki ayah belanja sempena raikan birthday umi, dan kejayaan kakak Aien yang konvo pada ahad lepas. 

Menu dia tak kurang hebat. Semua nampak sedap. Dan yang pasti, Aien teringin nak makan nasi Arab dia sudah pun tercapai. ♡ 


Pembuka selera garlic bread with mushroom soup


Milk booster Aien. Air barli suam je.Haha


Grilled Chicken Chop with Fries 


Nasi goreng Paprik with Chicken Paprik


My menu. Yang ni cukup banyak jugak. Aien share dengan husband kot.  Nasi Arab Kambing 


Chicken Chop



Fish and Chip

iTu je menu kami malam tu. Alhamdulillah kenyang la sekejap sebelum balik tu, anak ngamuk dengan tak cukup rehatnya, dengan dengan dengan..  Overall my birthday spoiled. 


By the way, Astana Puteh memang sedap. Cuba la kalau anda ke melaka. :)

2 ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

gallery @aienienka

© kisah aienienka.