Chinese Drama: Eternal Love | Pecah rekod Aien bersengkang mata gigih menghabiskan drama lebih daripada 30 episode. Pergh! Ingat tak korang yang Aien pernah share tentang ONCE UPON A TIME yanh menceritakan pasal eternal love yang menyebabkan tiga kali kehidupan semula tetap cerita cinta dorang sedih? Okay kali ni Aien nak share version panjang iaitu drama dia. Sedih tetap sama even different actor and actress. 

Tajuk: Eternal Love / Ten Miles of Peach Blossoms / Three Lives Three Worlds
 Episod: 58 
Durasi: 47 minit 
Genre: Melodrama, Romance, Action, Fantasy
Barisan pelakon: Yang Mi, Mark Chao, Dilraba Dilmurat, Gao Wei Guang, Vin Zhang, Huang Maggie
Sinopsis: 
 A couple who fall in love, despite obstacles set from last generation, they overcome to be together for eternally. 


°Review Aien°

Berdasarkan daripada tajuk dan sinopsis yang diberi, drama ni sangat sedih. Dan Aien pun dah tengok movie punya version (okay ini spoiler) so Aien dah boleh agak jalan cerita kasar dia macamana. Tapi, yang best untuk drama dan menambah rencah untuk penonton always vote cerita ni adalah the most best a.k.a must watch chinese drama 2017 adalah mungkin sebab kisah Lord Dong Hua Dijun and  Qing Qiu's Bai Feng Jiu kot. Rasanya la kan. Memang cerita cinta Hero (Mark Chou) dan Heroin ( Yang Mi) best, tapi Feng Jiu dan Dijun punya unfated love lagi on fire. gitu~ Itu agaknya Aien gagah dan gigih tengok sampai habis 58 episode. Fuh~ dah habis lega rasanya dan tak sabar nak share dengan korang supaya korang pun terpengaruh sama. ๐Ÿ˜Œ 
Three lives in Three World. Bai Qian, Queen of Qing Qiu menjalani achestor trial dia dengan menyamar sebagai pengikut kepada High God Mo Yuan di Khunlun Mountion yang hanya menerima pengikut lelaki sahaja. So beribu tahun berlalu, dorang hadapi konflik dengan Ghosy Tribe dan perang~ and somehow High God Mo Yuan korbankan jiwanya untuk kunci Ghost Lord yang busuk hati. Pahtu meratap la Si Yin (Bai Qian undercover) selama beribu tahun lagi. Sampai masa Ghost Lord tu hampir dapat lepaskan diri, Bai Qian korbankan diri dia untuk seal balik Ghost Lord ni, tapi dia terpaksa ke dunia Manusia untuk hadapi High Goddess trial dia untuk relationship. Huwwaaa~ mula sweet gitu. Comel Mark Chou a.k.a Ye Hua (rebirth of Mo Yuan). adoo~ Punya sedih sampai Aien sob sob sorang tengah malam. Sebabnya Ye Hua kawen dengn Bai Qian mortal ni tadi yanh dinamakan Su Su dan dorang ada anak tapi Celestial Tribe sangat pandang hina pada mortal ni. Disebabkan salahfaham Su Su terjun Zhu Xian Terrace, dan dia kembali menjadi Bai Qian. Sedih sangat kisah cinta dia, Bai Qian minum amnesia potion. Ok, ni base cerita dia. haha Panjang tak? 

Harap sudi la baca yaa... 

Part Dijun dan Feng Jiu tak larat la nak cerita sebab so sweet dan lagi comel. Ha Ha Ha... berdasarkan dari genre, korang janganla amek berat sangat cerita merapu ni  haha 

Okay.. Aien nak cari mood untuk tengok 2nd best chinese drama most watch. ๐Ÿ˜Œ 

Korang kalau nak tengok, macam biasa klik saja pada gambar di atas. Selamat menonton~ 



4 Ulasan

  1. Pergh!! Bercinta nak habiskan.. suka nak tengok tapi bila panjang sangat, rasa macam seksa nak habiskan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang berchinta kak nak habiskan... Skip-skip aje tengok ni.

      Padam
    2. Sesungguh itu je yang mampu sebab dah tengok movie dia. Meleret sngat smpai 58 episode

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. ๐Ÿ˜˜

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.