J-MOVIE: DAYTIME SHOOTING STAR

Khamis, Oktober 25, 2018

Hai~ Assalamualaikum w.b.t 

Asyik tentang chinese drama, kali ni Aien nak share pasal movie Jepun yang Aien tengok dua minggu lepas kot. Maaf ler, ini je cari nak aktifkan blog sebab Aien pun banyak tengok drama, movie untuk hilangkan bosan menyusukan anak. Ha Ha Ha


Title: Daytime Shooting Star
Bahasa: Japan
Genre: Romance, Teen
Cast: Mei Nagano, Shohei Miura, Alan Shirahama
Sinopsis: 
Suzume Yosano (Mei Nagano) is a first grade high school student. She lived in the countryside, but, due to her parents transferring overseas for work, Suzume now lives in Tokyo with her uncle (Ryuta Sato). Suzume has never had a boyfriend before, but she has feelings for her homeroom teacher Satsuki Shishio (Shohei Miura). Meanwhile, her classmate, Daiki Mamura (Alan Shirahama), becomes attracted to Suzume.

REVIEW AIEN

Aien jumpa movie ni masa tengok apa ntah kat youtube. Pahtu ada orang tu dia macam buat fanmade MV la based on movie ni. Baca komen semua dorang kata cerita ni best. Lagi menarik movie ni adaptasi daripada manga. Biasa kita drama semua adaptasi daripada novel kan, dorang belah sana suka adaptasi daripada manga dan juga webtoon. Hee~ Aien apa lagi, try la layan cerita ni. Mula-mula kind of boring jugak. Ingatkan dia kena buli ke baru dia jatuh cinta dengan hero-hero ni, tapi tak. Mamura tu duduk sebelah Yosano ni dan cikgu dia tu kawan kepada pak cik dia. Haa~ klise kan? Realiti ada ke yek? Dorang Jepun selalu juga Aien tengok buat drama ke movie yang student bercinta dengan murid macam Biniku Cikguku. Haha Eh~ macam familiar pulak tajuk tu. Ada ke?? *keep thinking*

In the ending, guess Yosano bersama dengan siapa?? Hee~ nak tau kena tengok la kan... Macam biasa, klik saja pada gambar di atas. :)



Selamat menonton..




8 ulasan

  1. oh! thanks suggest...Sally selalu usha anime je...kadang-kadang bosan dengan K-Drama pi lari tgk movie jappp...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama la.. Boring sana, tengok sini, boring sini try tengok lain lagi. Haha ^^ macam rabbit pulak lompat2

      Padam
  2. lama tak tengok drama drama ni busy :p :p

    BalasPadam
  3. わたしは これを みたいいい

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Boleh la buat buang bosan tak ada data. ahaha

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.