MOVIE REVIEW: INCREDIBLES 2

Jumaat, November 30, 2018

Hi~ Assalamualaikum | Incredibles 2

Okay, I know it's lame and people already watched it like millions time till I review it, but this is my way to keep remind myself what I watched, how do I felt about that movies or dramas. In case someday, I will forget about all my life. Like my past. So, here I turn up everything I did like something I rasa penting supaya in the next year and afterwards I have place to go. 

Eh, emo pulak. Haha ntah. There's a loy in my mind I think. After watching this movie, with my daughter, suddenly I felt how old I am. Now, I'm watching this kind of movies with her. Oooo~ 

Dah la, drama sangat la tu. 

credit: googles.

Title: Incredibles 2
Genre: Action, Cartoon, Family, Science Fiction
Duration: 2 hours 8 minute
Production: Pixar Studio
Release date: June 2018


MY REVIEW: 

Okay, first of all, stress la dia asyik lari ke atas je keyboard ni. Den tak nampak apa yang den taip! Hish~ After a few second, squeezed it down.. Settled! apa susah! Problem solved! 

Al-kisah cerita ni dia tayangkan selepas bertahun lamanya semenjak Incredibles 1. Dari Aien bujang, sampai dah Nyonya Nayla dah pandai duduk, baru keluar haa. Ikutkan dah lama dia ditayangkan. Masa tu Nyonya Nayla baru berapa hari na.. Itu la baru sekarang boleh tengok. Al-kisah tak ingat. Itu je. 

End up, nak bagi Nyonya Nayla makan petang baru la terlintas hati nak tengok. And, wow~ puas hati la jugak sebab dah BLU-hd. haha 

Aien suka part yang baby Jack-Jack dapat kuasa dia. Memang itu pun highlight dalam trailer yang lepas kan? Jack-Jack dapat kuasa yang uncontrolled dan banyak. 17 perhaps? Paling penting, Elasticgirl a.k.a Helen mak dia terlepas nak tengok semua tu. Memang Incredibles punya family la. Kuasa anak-anak semua berbeza. Haa~ dari situ tau laa. Every child is different. Never compare them to each other. Ecceehh~ betul kan? 

Paling serabut la si Mr.Incredible tu handle Jack-Jack sampai dia balas tidur 17 jam lama. Agaknya penulis skrip ni suka angka 7 kan? haha 

Time story cerita ni selain nak cerita Jack-Jack dapat kuasa baru. Dorang pun nak cerita pasal how superhero hidup hiding themself because law forbid them to use their power. Sedih~ 

Kesudahannya, saya suka suka! Memang terbaik and harap ada la yang ketiga sebab nak tengok how Jack-Jack develope his power. Haha mesti comel. Please Disney?? Haha berani kau buat request gitu. 

Sekian, itu saja review Aien. Korang suka tak tengok karton ni? Kalo suka put your hands up and say hhheeyyoio~ 



6 ulasan

  1. Zumal pun suka tengok citer ni tambah lagi kartun.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kartun memang takkan lapuk dek zaman. eh~ dek usia. hehe

      Padam
  2. Balasan
    1. kena tengok ni.. masa cuti, buat popcorn. acah tengok kat wayang. waw~

      Padam
  3. Balasan
    1. adooo~ ramainya tak tengok lagi. akak la masa cuti sekolah ngan anak2.. huu~ family time. ^^

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

gallery @aienienka

© kisah aienienka.