MOVIE REVIEW: THE HOUSE WITH A CLOCK IN ITS WALL

Selasa, November 27, 2018


Assalamualaikum dan Hi! | The House withe a Clock in its Wall. 

Tajuk: The House With Clock In It's Wall
Genre: Thriller/Fantasy
Durasi: 105 minit
Sinopsis: Lewis, seorang yatim piatu bakal tinggal dengan pak ciknya, Jonathan di sebuah rumah 'tik tok' yang penuh dengan misteri. 


*My review*

Biasa la, Aien dan cerita fantasy pelik-pelik ni memang tak dapat dipisahkan. Tengok triller dia best, sekali layan.. rotten tomato pun tak kasi banyak sebab dorang kata lack of story telling. Dan ada yang cakap, boleh la untuk budak-budak 'tua' macam Aien. Haha So, boleh katakan tak rugi pun kalau tak tengok. Lagipun cerita ni berdasarkam novel yang ditulis oleh John Bellairs pada tahun 1973 dengan tajuk yang sama. Kira tua la kan? Bajet cerita ni besar juga masa pembikinan dia.  Satu lagi cerita yang tak berapa nak gempak dengan bajet yang besar. Over all, tengok la bagi support member. 

Lewis, budak yatim piatu yang bijak dan pelik tinggal dengan pak cik dia di New Zimbee ke hape.. Pak cik dia pulak seorang warlock yang cuba nak cari jam yang ditinggalkan oleh kawan dia, Isaac Izaard. Masalahnya sampai sudah dorang tak jumpa jam tu, sampailah Lewis p bangunkan Isaac ni dari kematiannya semata-mata nak show off dengan kawan dia, Tarby. 

Bila cerita fantasy, semestinya watak utama akan menang. Dan Lewis pun berjaya menjadi Warlock muda yang pelik. Kejahatan Isaac dan bini dia, Selena pun dapat ditumpaskan. 

Bercerita balik pasal movie ni, Aien rasa deja vu macam pernah tengok cerita ni sebelumnya. Adakah ini mimpi? Ayyyiiioookkk~ 

Okay, sampai jumpa next movie. Jaa Nee!


12 ulasan

  1. Macam best jea movie nie.. Oh ya..! saya tag nama awak yea.. Jemput join...

    https://www.shikinrazali.com/2018/11/mystery-boxes-giveaway-by-liyana-jasmi.html

    BalasPadam
  2. Jack Black berlakon of course lah best cerita ni kan. Nak download lah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Okay download. nanti buat review dr PoV fiza pulak. hehe

      Padam
  3. Sesekali layan citer fantasi memang best Aien, otak relax and kita pun enjoy..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan.. Probs is Aien layan too much fantasy. haha

      Padam
  4. Balasan
    1. Boleh la jugak layan.. Terkejut pun ada. haha

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

gallery @aienienka

© kisah aienienka.