Hari cuti spoil bila orang curi review

Jumaat, Oktober 29, 2021


 

Weh weh weh... Eh, sik ada ampun-ampun kawu eh.. Geram sa ati ku tok. Padahal kawu nya dikenali rame.. Lak orang madah aku curi idea kwu.. bencik ku eh..


.

Apa cerita nya tok? Terkiak kiong..  

.


Ceritanya. Kau sedang holiday. And one good buddies of blogger sharing dia terbaca di satu blog femes ni  review pasal filem Sa Balik Baju as sebijik macam Aien tulis. Macam.. 

Lalu dia berkongsi link blog femes itu kepadaku. Eh, eh.. Eh.. Eh.  Eh.  Kau tau aku rasa nak gelak. Haha 


Aku cakap macam Karya arwah Yasmin Ahmad. Dia kata karya arwah Yasmin Hamid. Sian akak kita. Masih panjang umur beliau, kau seru dia mati? Bwahaha 


Berpada-pada la. Whatever la sis. I don't care. Tak luak pun kau kopipes tu. Cuma tu la kan nak cakap. Review aku ni tak ada la bahasa puitis lagi pujangga. Aku tulis ikhlas dari hati. Apa yang aku rasa. Apa yang aku rasa la kan. Kau? Rasa bersalah tak tu kopipes aku punya review? 

.


Nak cerita sahih? 

Jap Jap. 

Si pencetak


Mesinnya aku! Nih! Ori Twu 

.


Okay, dah. Aku nak sambung cuti. Lusa up story. Busy nak close Oktober dengan cerita lawak ni tau. Kau, duduk la fikirkan best ke jadi femes dengan korek review orang eh? Hari Jumaat malam sabtu nak suruh aku sumpah seranah orang. Eh, takbaik tau. Aku nak kutuk orang pun nak kasi sampai lebih 500 patah perkataan supaya kau sanggup ke tak nak baca sampai habis. Tapi aku rasa malas la pulak nak taip sampai 500 patah perkataan demi menyumpah orang yang dengan baik mengeluarkan ideas kau keluar daripada kepompong kau sendiri. Bak kata kawan aku, 'kalau dah jadi femes, jangan lupa kitaorang.' Hahaha 

tetiba naik benda ni. Eh. Femes la sangat aku ni. Sampai blogger terkenal pun kopipes idea review aku. eh.  tulun sikit. Tulun ketepi. PERMAISURI NAK LALU NI...  Haa, jaga. Karpet merah jangan lupa. tak tak. Aku tak mau. 


Aku nak makan. Eh. Sedap pulak menu makan malam tadi. Tapi tu la. Anak-anak penat dorang macam overdose sangat. Jadikan ibu dorang ni nak jadi singa. Plus kena lagi orang cetak review kau sejibik tanpa penyedap kata cuma ubah tajuk. Makin la nak jadi naga kau. Bukan calang-calang di Maharaja Lawak tau. Eh. Ke mana asal entry ni. Haa. Maarohhh marrooohh la ni! 


23 ulasan

  1. Okay done marah si "pengcopy paste" orang punya artikel. Ha2😆
    Tak beragak si Beutiful Nara ni.

    BalasPadam
  2. pergghhh tak sangka selekeh jugak perangai admin beautifulnara ni

    BalasPadam
  3. malas sangat nak tegok movie tu tapi tetap juga nak update sebab dah viral.
    sabar aien, tenangkan fikiran dengan bercuti melihat keindahan alam..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gitu laa. kang kata aku tak support karya anak melayu. Padahal... Malaih laa

      Padam
  4. Laaa main kopi je ke xde kredit bagai?? Ermm... Kot malas nak menaip pun, baik x yah buat review hahah.. Paling pun ikut la review based on pe dpt diri sndri ye dak!? Aisshh masih ada lg org2 camni ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iye sebijik kak Ret dikopi dia. Cuma bagi sikit la ayat penyedap mana yang kita tulis tak sedap tu. but 99% is kopipes.

      Padam
  5. dia post kat blog ke aien, report la akta DMCA

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah mama.. Panjang tak cerita dia nanti? haha

      Padam
  6. Timm dah bca, mmg dia copy, ubah sikit2 je.kojaq betoi,,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan? Nak maroh ke nak gelak tu tim? Kesian orang kopipes ni.

      Padam
  7. geram je ek..at least bagilah credit ke ape.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sesungguhnyaa... Tiada apa lagi mahu dikata. Haha

      Padam
  8. Samannnn! Haihhh, memalukannn ahhh!!!

    BalasPadam
  9. masih wujud agik duhal kes curi copyright urang lain..

    tok mok keja senang lenang jak tanpa fikirkan penat lelah urang lain

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aok eh. sememang wujud cdak tok. kaum lembu punya susu, sapi dapat nama. haaaa ..

      Padam
  10. orang penat2 perah otak, sedap2 dia copy.. cissss

    BalasPadam
  11. terus terkeluar slang serawaknya sekejap kotan manas gilak... hahaha
    x sangka eh pengopy duhal

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya terus disinsing lengan baju tok. Aok kawu.. Haha

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

Jaga diri ❤