E-Book: Dr Isaac Luth

Selasa, Oktober 05, 2021

 



Akibat terpengaruh bookstagram Sue, Aien dapat ebook ni. Got excited nak baca. Dah baca... Eh, situ je. Sambung la lagi sambung la.. 


Mengisahkan tentang perjalanan cinta antara Dr.Aina Qistina yang dapat housemanship  di nun jauh Negeri di bawah Bayu. Jauh cinta dia datang, akhirnya bersatu jua dengan jodoh ketentuan Allah. 


Bila baca novel kan, I respek dengan dorang novelist ni cause their imagination tinggi tau. Macam nak sambung ayat tu semua. I really impressive dengan dorang. Sebab dahulunya konon cita-cita tak jadi I ni nak jadi writer or novelis, tapi bila sedar sendiri ni ayat tak puitis and balik-balik kosa kata yang sama aje digunakan , so resign la. Lagipun jalan cerita I ni predictable. Tak ada excited. Tak ada bunga-bunga dia. Haha 


Nak buat review panjang tak pandai ah, sebab E-book dia ada 300 plus plus pages je. Macam tak puas je baca. Lagi-lagi bila tengok cover dia, ditilik lama macam muka Jang Ki Yong pun ada. Haha adoo, Dr Isaac Luth ada lesung pipit pulak tu. Aiguu~ so cute. 


Bila dulu masa remaja baca novel boleh hype dengan hero dia, sekarang kalo baca asyik nak kaitkan dengan laki sendiri. Paroh paroh! Tu la orang kata tiada siapa boleh tandingi cinta seorang suami. Ajee gituu. 


Buat Aien terfikir sejenak bila ngenang Couvade Syndrome  Dr Isaac Luth tu. Sweet aje. Teringat diri sendiri pulak. 3 kali pregnant, bila ngandung anak perempuan je mesti ayahnya kena sekali. HAHA nasib la labu. Baik masa Nayla dulu atau masa Nadhira. Sebab tu masa ngandungkan Nadhira, rasa hati kata sah perempuan. Sebab ayahnya kena sekali. Dia bukan muntah-muntah tau, dia jadi migrain teruk si ayahnya. Pahtu ada mengidam makan and lemau teruk ayahnya. Dan masa ngandungkan Nadhira, alih-alih dia tak leh makan pulut. 😂  Padahal sebelum tu elok aje. HAHA 


Sayang sangat ayahnya kat anak perempuan dia ni. Bila ngandungkan Najmi, sedikit morning sickness pun tak ada. Semua smooth aje sampai nak bersalin kan dia. Macam tak ada memori sangat sebab tak banyak karenah. Aiguu~ sian anak bujang Ibu. Dia begitu la kan. Benda yang pahit tu lagi kita kenang, manisnya hilang entah ke mana. 


Eh, orang nak buat review e-book ni. Ko pulak bukak cite ko. SMK betul. K dah la bai~ pageview masih merundum lagi. Malaih ler nak menulis lagu ni... hurm... 

2 ulasan

  1. eh eh sweet lah kak aien niiii, dengan dr. isaac luth pun boleh dibanding dgn hubby sendiri... org dh berpunya kannn hihi comel aje baca review nii

    p/s: su x baca lagi sebenarnye hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haahah

      Baca cepat! Sekelip mata dah habis.

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

Jaga diri ❤