Drama Thailand: Oh My Boss

Isnin, Oktober 18, 2021


 

Tajuk: Oh My Boss

Genre: Romance, Comedy, drama

Bilangan Episod/Durasi: 14 / 45 minit

Barisan Pelakon: Mook Worranit Thawornwong, Luke Ishikawa Plowden, Knomjean Kulamas Sarasas, Ohmi Ryota

Sinopsis: When Noomnim finally lands a solid fine job, she decide to have fun night out with her friend to celebrate. At the bar, she meets a handsome stranger guy and spends a lovely night with him. However that stranger turns out to be her new boss! Luckily for her, thr handsome CEO doesn't seem to remember her. Or does he? When he make Noonnim his personal assistant, she finds herself wondering wether he is interested in her or just this flirtatious for everyone. -dramawiki


MY REVIEW

Okay, ibu balik Asia kejap. Heee~ drama yang penuh kemanisan dan cringe thingy~ Slowly Ibu realise.  Aku ni dah tua untuk benda gini. Bwahaha 

Ni penangan pelakon lelaki utama tu, Luke Ishikawa anak kelahiran Jepun tapi membesar di US, baru menjadi pelakon di Thailand. Jauh dia travel untuk mencari rezeki musim pandemik ni kan. Haha 

Bagi Aien, lakonan agak kaku dari both pelakon yang baru muda jagung lagi. Boleh di usahakan lagi kimia antara mereka ni la. Drama yang cuma ada 14 episod ini memang tak boring untuk mereka yang cari light-light drama yang cringy la. 
.

Suka dengan ending dia je. Haha 

Okay, Oh my Boss boleh dijangka apa cerita mereka ni kan. Sangat predictable. Tapi yang predictablenya apabila Aikitsuki Koji itu rupa-rupanya bermula dengan sugar sister dengan Ms.Rena tu. 


Mati-mati ingat Ms.Rena tu yang tak sedar diri nak pisahkan Aikitsuki Koji dengan Noomnim. Padahal rupanya Aikitsuki berkerja dengan Ms. Rena bermula dengan pelayan kemudian diberi pekerjaan dan sebagainya dengan syarat la. Begitu la seadanya. Bila Aikitsuki ke Thailand, jadi CEO syarikat cawangan Ms.Rena yang beribu pejabat di Jepun, tak sangka berjumpa dengan Noomnim yang sangat polos dan naif tu. 


Seronok tengok drama ni, setiap pelakon utama dalam drama ni semua agak boleh bercakap dalam bahasa Jepun. Konichiwa! Ahhh~ gitu... 


Tapi, Aien masih jetlag dengan Trukish, Allah Allah masih lekat. Balik kejap je ke Asia tertiba adik kabo ada satu drama Turki yang telah viral kat Tiktok. Gigih mencari, akhirnya jumpa yang fully english subtitle dengan full length drama. Fuh, Aien terbang balik ke Turki! Bai! 


Oh, korang boleh cari drama ni di Youtube tau! Bai! 


4 ulasan

  1. Nanti boleh masuk list. Akak sekarang tengah layan drama Thai juga - May-December Romance

    BalasPadam
  2. kalau kayu, sis malas nak tengok..haha

    BalasPadam
  3. hahahah sama la..suka tengok drama turki..orang turki ensem2 hehehe

    BalasPadam
  4. Baru lagi berlakon kot tu yang kayu dan tak kimia.. hehehe..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

Jaga diri ❤