PRESTASI BLOG AUGUST 2021

Rabu, September 08, 2021


 

Bulan ni excited tunggu email daripada Google Console Team ni tau. Selepas berita gembira dengan adsense.. Nak la jugak tahu bagaimana pretasi blog selepas kehadirannya. 



I was empressive dengan page with first impression tu, but a little bit unhappy with cliks and impression tu agak merundum daripada bulan Julai yang lalu. Tak tau la apa masalah dia, sebab nak kata tak ada posting, ada ja hari-hari. Bahkan selepas pasang iklan tu, macam sikit-sikit je PV yang dapat. Aiguuu~ 

Bah, no worries la bah. Relax-relax aja nih. Santai-santai aja. Okay next, semestinya jika awak pembaca blog setia ni, mesti tahu content menarik perhatian is all about motherhood .  Nanti nak tulis banyak2 la lagi. Moga korang sudi singgah lagi ke mari. 



Antara yang dicari para pembaca mesti la first time mummy ni agaknya yang suka nak buat search about information ni. Tapi, mungkin ayat tunggang langgang.. Orang pun. yeee.. malas ler. tekan la button X tu. Tapi dalam entry carian orang ni, paling tak sangka, entry dapat vaksin dalam pantang dapat teruih duduk di first page. Pahtu Ibu lupa pulak nak update untuk second dose. 



Mungkin sekarang ni macam ramai lagi ibu berpantang dapat vaksin sebab KJ nak laju kan. Ada jugak yang risau lagi, macam kakak sepupu Aien hari tu, dia tolak sebab risau kesan sampingan vaksin ketika dalam pantang. Bagi Aien benda ni tak ada la side effect sangat, sebab dia ibarat amek suntikan vaksin yang lain juga. Cuma rezeki dapat sinovac yang memang terkenal la dengan kesan sampingan yang tak seberapa jika hendak dibandingkan dengan Pfizer ataupun Astrazeneca. 

Seterusnya dengan carian Checklist beg hospital 2021 entry ini juga duduk di first page dengan suggestion ke-5.. Kira okay juga masih di first page. Ini adalah keputusan daripada google console team. 


Jika dilihat berdasarkan static di dashboard Blogger sendiri apa yang boleh Aien faham adalah PV semakin rancak menaik. Cuma tu la, slow sikit untuk September ni gayanya. Harap-harap kena cari konten menarik untuk orang singgah. 



Moga bulan ni dapat hit 90-100k pun alhamdulillah. Manakala static daripada google analytic sangat menyedihkan. Semua merundum jatuh. Eh, saat entry ditaip, cantik pulak daripada google analytic ni. kau ni! nak permainkan hati orang kee? Tak kisah la janji BR blog semakin cantik uolls.. I is happy sangat. Ehem.. jom kita bagi dia hit sampai 80-75% untuk September ni. Chaiyok! 


Tu je report untuk August lepas. Mari la kita usaha lebih sikit untuk pastikan September will end with smile too. Haa, korang jangan lupa tau join giveaway Aien tau. Mana tahu rezeki korang dapat suprise box. Eh... 

Giveaway link di tepi (desktop user) skrol bawah (mobile.user) 


26 ulasan

  1. Tahniah..semakin meningkat trafik tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.. Kita follow je ni. tapi masih tak faham. haha

      Padam
  2. alhamdulillah.. tahniah utk prestasi bln lps.. =)

    BalasPadam
  3. Tahniah. Padu PV last month.. :) No worries semuanya ambil masa

    BalasPadam
  4. Pergh chaiyok2. Kita bulan2 target dapat 10k dah bersyukur hahahha

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah tahniah Aien ada peningkatan lagi walaupun ada part merundum sikit. Paling seronok dah dapat adsense tu kan. keep it up Aien :)

    BalasPadam
  6. Tahniah.. Chayook!! Chayook Aien..

    BalasPadam
  7. Tahniah kak ! Blog akak pasti berjaya sebab kita yang belum kahwin pun suka content akak pasal seorang ibu ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih. Allahumma aamiin. :) Moga serba sedikit membantu esok hari.

      Padam
  8. Tahniah aien atas percapaian blog bulan Ogos ya

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah tahniah.. biasanya kalau impression tinggi tp klik rendah cuba tgok artikel tu di halaman berapa.. kalau halaman 4-10 mungkin chance utk dapat klik tu terpaksa bersaing dgn blog lain ^^ Just pendapat sy.. semoga dipermudahkan urusan.. Keep it up sis!

    BalasPadam
  10. Tahniahhhh! Fighting! Saya punn suka kalau dapat tahu performance blog ni, suka jugak baca kalau blogger lain share performance blog mereka hehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita pun ikut teruja nak majukan diri kan.. untuk jadi lebih baik sebegitu. :)

      Padam
  11. Alhamdulillah tahniah <3 road to 90k-100k pv hihihi

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

Jaga diri ❤