My Merdeka Story. Happy Independence Day Malaysia!

Selasa, Ogos 31, 2021


 

Getting exciteddd!! 


Tak expect pun cerita Merdeka Aien happy macam ni. Alhamdulillah. Terima kasih Allah. Setelah 11 tahun bertapak dalam dunia blogger, beberapa kali mohon asyik ditolak. Dan pending tak sudah-sudah. Dua hari lepas cuba mohon balik. Dan yeah! Semalam dah approved gais! 


Ya Allah, terima kasih. Tak sia-sia Aien taip panjang-panjang tiap malam, schedule post sebab tahu siang walaupun ada masa pegang phone, tapi mesti akan hadapi writer block. Alhamdulillah. Akhirnya. 


Korang mesti boleh agak kan apa yang buat Aien happy sangat ni? *sengih kerang busuk* 


Ya. Bijak sekali! Kalau korang reader dan follower yang sentiasa setia dari blog ni ntah berapa kali tukar nama, dan tahun lepas Aien consistent dengan Kisah Aienienka dan tahun ni rezeki Nadhira, dapat template dan Aien fokus kepada Little Noone Family, mesti tahu benda apa yang Aien nak sangat. 


Baca kisah : Blogger dulu, kini dan selamanya



Bertahun wei, tunggu. Dia dah approved! Umm.. umm.. bis tu macamana ya. Dah tampal iklan tu. Semoga lepas ni consistent la terus menulis. Dan boleh jana duitt poket geli geli la. Buat belanja diri sendiri dan anak-anak. Lepas duit skincare pun jadi la. Duit mainan Nayla, Najmi dan Nadhira pun okay jugak. Rezeki anak-anak la ni. Merdeka kali ni, Ibu dapat menjana dari blogger. Keep moving Nur! Korang jangan jemu pulak OK? 


Wei, excited tak habis wei. Allah, ni kira hadiah paling syiok yang Aien tunggu dari dunia blog ni. My hidden port. Semoga lepas ni Aien boleh berkongsi benda bermanfaat lagi untuk korang singgah. Semalam tengok analytics blog pun dah makin cantik. BR pun dah turun sampai 85% kalau tak, asyik nak main sekitar 88-89% je. Chiayok Nur! 


Sebelum korang menyampah tengok mak anak tiga ni excited lebih sangat, baik undur diri la. Happy Independence Day Malaysia! Selamat hari Kemerdekaan yang ke -64! Bersama-sama kita bersatu untuk melawan wabak Covid-19. Jom berganding bahu, ambil la vaksin untuk lindungi diri dan lindung semua. Stay at home and stay healthy gais! Happy Holiday! 




26 ulasan

  1. alhamdullilah..tahniah aien dah dapat pasang balik kat adsense. semoga dimurahkan rezeki untuk jana income melalui blogging :)

    BalasPadam
  2. Salam Merdeka ke-64. 🙂

    Tahniah! Bukan senang nak dapat approval AdSense ni. Sekali dapat, memang happy lah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan? Apply bertahun lamanya. Ini kali baru kena approve. Omoh!

      Padam
  3. Wahhhhh.. Tahniahhhhh! Keep it up!!!! Jangan jemuuuuu. Gituuuuu...

    BalasPadam
  4. Tahniahhhhh kak aien! Tumpang happy kita. Tahniah tahniah. Alhamdulillah. Doakan saya jugaaa :D tapi tu lah kena tukar domain dulu kikiki tengok lah nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih... Blog tnpa domain pun boleh... ^^

      Padam
  5. Tahniah
    Semoga dapat menjana pendapatan sampingan

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah . Tahniah .. Dapat rasa kegembiraan tu bila adsense dah lulus kan ..

    BalasPadam
  7. Salam merdeka aie sekeluarga...
    semoga malaysia cepat la bebas dari covid ni kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu harapan semua warga Malaysia sekarang, setelah divaksin kita semua harus terima untuk hidup bersama virus. :'(

      Padam
  8. Alhamdulillah, saya tumpang gembira sebab fahammmmm sangat perasaan happy bila dah lulus tuuu. Nak menunggu lulus tu memang terseksa sungguh kan hehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah Jiha, oh Atiqah. Hehe kan kan kan.. Bila dah dapat rasa macam dapat jodoh baru gituu. Haha

      Padam
  9. smoga kita smua terus smngt berblogging.. <3

    BalasPadam
  10. Tahniah, Aien! Moga terus murah rezeki dalam berblogging!

    BalasPadam
  11. wah tahniah aien.. mama dah cerai talak3 dah huhu

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

Jaga diri ❤