JAPANESE MOViE: He won't Kill, She won't die.

Khamis, Julai 02, 2020




Title: He won't kill, she won't die | The boyfriend who can't kill, and the girlfriend who can't die 
Genre: Comedy, romance, drama 
Duration: 2 hours 2 minute
Date of release: 15 November 2019
Cast: Mamiya Shitaro, Sakurai Hinako, 
Sinopsis: The drama revolves around the relationship between Rei Kosaka (a tsundere guy who easily gets worked up and who always says, "Just die already") and Nana Shikano (a girl who habitually cuts her wrists and who always says, "I want to die.")


Spoiler alert!

Randomly walk through telegram channel, terjumpa movie ni macam best tajuk dia. So, here I am writing the review. 

Shikano Nana; someone weird at school terkenal dengan diri yang selalu menghiris pergelangan tangannya sendiri. Namun, tak juga mati-mati. 

Kosaka Rei; A repeater from high school seem tak jumpa the reason he was living. 

Bila dia berjumpa dengan Shikano yang pelik ini, membuatkan dirinya tertarik pada personaliti gadis itu. 

Shikano selalu sebut yang dia nak mati, padahal bila seekor lebah mati, dikebumikan dia. Nampak sangat dia cuma nak ada harapan untuk dirinya yang selalu fikir mati. Kosaka pulak lelaki yang cold pada sesiapa dan selalu mengungkapkan "go die.. " 

Perjalanan kisah mereka pada mulanya serabut diselingan dengan kisah beberapa watak sampingan iaitu Yachiyo dan Nadeshiko serta Jimiko dan Kyapiko. 

Mereka berempat ini merupakan junior di sekolah yang sama. Nadeshiko seorang gadis persistent selalu mengatakan bahawa dia suka pada lelaki itu, Yachiyo. Setiap kali bersua muka pasti Skiidayo diucapkan. Sampai la satu hari Yachiyo buat baik dengan Nadeshiko ni balik, sampai dia rasa pelik dengan Yachiyo ni. Rupa-rupanya Yachiyo ni pun suka dengan dia, tapi kerana satu kes pembunuhan di sekolah mereka membuatkan dia takut nak jatuh cinta. 

Dan kes pembunuhan itu adalah merupakan pembunuhan Kosaka Rei yang dibunuh secara rawak oleh pyscho killer. Sedih~ 

Walaupun ending dia Kosaka mati, Shikano tetap kuat sebab dia selalu rasa Kosaka ada bersama dengannya. Kerana sebelum Kosaka dibunuh, lelaki itu mengajak Shikano untuk ke universiti yang sama. 

Gitu je la kesudahannya. Kosaka pulak mati dan Shikano teruskan hidup dengan penuh rasa bersyukur. 

Anda boleh tengok movie ni di kissasian atau download saja di telegram. 

10 ulasan

  1. Macam best plak yaaa... walaupun dah spoiler tu tapi sebab misteri oembunuhan tu, buat Sis nak nengok...

    BalasPadam
  2. lorhhh mati ka hero nya...huhuhuhu

    BalasPadam
  3. dah lama tak layan movie, adakah ini permulaan baru bagi saya ? haha

    BalasPadam
  4. mesti best ni comedy romance. selamat menonton

    BalasPadam
  5. Ala.. malas nya nak download.. hold dululah.. Kot ada muncul dekat youtube, boleh tengok..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tengok kat kissasian la kak Sha kalo malas dunload. Haha

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

gallery @aienienka

© kisah aienienka.