Ber-SUSHI BONANZA di Sushi King

Khamis, Julai 09, 2020



Hai, Assalamualaikum,, 

Yosh~ setelah sekian lama tak makan sushi, thanks for my elder sister n her sister in law ngajak dan belanja guwe besushi bonanza. 

Sushi Bonanza Sushi King: 6 Julai - 12 Julai 2020

Alhamdulillah lepas rasa tekak. Tengahari di kala cuba melenakan bebudak, my sister called suruh siap, 10 minit sat g dia mai amek. Hokoloh, bertempiaran lari. Al-maklum la, kita ni ibu malas. Jadi paham la kan? 

Siapkan bebudak dulu, baru Ibu siap. Makanya, Taraa~ bersushi la kami di Sushi King Taman Universiti. Disebabkan rasa teruja tu, aku tak sempat nak amek gambar. Ha Ha ha A.k.a malas. Sebab orang tengok macam kami ni aneh-aneh aja. (ke perasaan aku saja?) 


Dah scan QR Code mysejahtera di pintu masuk, kami terus la terpinga-pinga menunggu orang served. Ha ha Tapi teda siapa perasan, kami pun masuk la. Ha ha nampak jakun dowh. 

Sekali manager dia datang kata kena tunggu kat luar. Oh,  mana nak tau. He he pAhtu tanya aplikasi member. Eh, rupa-rupanya ada term & condition untuk sushi bonanza ni. Ke kami je tak tau? Kah Batak siak. 



Makan tak boleh lebih sejam. Tapi disebabkan kami order Sakura Ice Cream lambat sampai, so makan masa la sikit. Nak punctual tak jadi punch gitu.  

Over all, cerita dia terima kasih pada sis aku yang sudi belanja adik dia yang takkan punya geng untuk makan sushi ni sejak kawen. He he 


Muka Nayla serius je sebab tak ada apa yang boleh dia makan kecuali timun tu je. Ha hA tekak Banjar ni, makanan gini tak masuk. Nami sakan makan ikan sanma Mak lOng dia suapkan. Syiok ah Nami pertama kali makan di Sushi kIng ni. 

Lepas dari tu, kami jalan-jalan la sekejap ke atas. Cuci mata. Lama dah tak kemari. Teringat di Jusco tu la tempat aku melepak lepas kawen. Eh, berkerja la di Department Sushi la. tapi, bawah Aeon punya. Situ la aku dapat kawan pertama lepas kawen, situ la aku bermain. eh mencari rezeki duit sampingan. Buang boring. Tapi tak terfikir nak kumpul perabot ke mende. 😬 

Banyak dah berubah. Orang pun ramai dah tak kenal. Hee~ tapi antara aku dan laki aku, ramai kenal laki aku lagi dari aku. ahaha Dulu masa bujang pun dia kerja situ jugak. Ex ex jugak la ni. 

memori itu indah, sekali sekala boleh jugak diputar kembali. kan? 

18 ulasan

  1. duhal kerja kat aeon la kitak dolok...kenal la ngan kak Najah, nya kerja aeon juak ke sana ke sini jak nya..haha...entah2 pernah jumpa owh kita..kamek selalu bah gi aeon taman u ya tapi sik la selalu juak..😂

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sik juak kenal kowh.. Kamek tok cda berjalan juak. Jenis sik pateh. Haha Kali eh.. dekat jak kita tok..

      Padam
  2. OM pun tak sabar nak bersushi bonanza ni. heheheheh

    BalasPadam
  3. lamak x mbak org rmh mkn sushi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bah, embak semua la sekali bersushi bonanza.

      Padam
  4. seronoknya makan sushi... sy pun lama dah tak makan sushi..

    BalasPadam
  5. wahhh peminat sushi ye kak aien? saya tak minat sangat tapi ada few laa yang boleh telan tapiii tapii kc suka bento lagi dari sushi! hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tolak batu ngan kayu semua telan. Hish sedapnya..

      Padam
  6. Kami suka je sushi.. Ada sesetengah orang takleh nak makan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang tak boleh telan tu geng laki kami. Depa di bawak ke sushi king, tengok jaa. Haha kesian

      Padam
  7. baca ni tetiba craving sushi lak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom mama, sempat lagi nak bersushi bonanza ni.. ^^

      Padam
  8. best tu bershushi. sian pula Nayla tak makan sushi.

    BalasPadam
  9. Kalau dekat memang bestlah tapi jauh sangat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah, dekat. Tapi kalo tak ada orang bawakkan pun tak jadi jugak. Haha

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.