JAPAN DRAMA: Love Last Forever (2020)

Khamis, Julai 02, 2020



Tajuk: Love Last Forever, An Incurable case in love
Genre: Romance, Medical, Drama
No of Episode: 10 + 1 special episode
Duration: 47 minute 57 second
Cast:  Mone Kamishiraishi, Takeru Satoh, Katsuya Maiguma 
Sinopsis: Nanase Sakura is a 23-year-old rookie nurse. She met Doctor Kairi Tendo several years ago and fell in love with him. To meet him again, she studied hard and became a nurse. After 5 years, she finally meets Kairi Tendo again, but he has a totally different personality than what she imagined. Kairi Tendo, who is 31-years-old, is commonly referred to as the "Devil" at work. He is a level-headed perfectionist and often makes biting remarks to doctors and nurses. Nanase Sakura works hard to receive recognition from Kairi Tendo and she also expresses her feelings honestly to him. Due to her persistence, Nanase Sakura becomes well known at the hospital and she picks up the nickname of the "Warrior. Chick" Meanwhile, Kairi Tendo becomes attracted to Nanase Sakura.

(Source: AsianWiki)


Spoiler Alert!

Lari kejap la tengok drama Japan. Bezanya drama Jepun dan drama Cina ni episode dia tak jarang la jumpa meleret leret kecuali yang jenis sitcom punya tu. Heee~ seronok ati den nak menonton. 

So, randomly find this drama bila lalu video sudutan drama ni di FB. Eh, macam best la kan. Macam biasa skrol dulu cari kot ada manusia yang bertanya tajuk. Konfem ada punya la kan? So, download. And tak sampai sehari dah boleh habis satu drama. Eh, yang berjela pun boleh habiskan semalaman. Dengan syarat speed kena laju. Ha Ha Ha 


Nanase Sakura, perempuan dalam keluarganya sangat la tidak bertuah dalam pemilihan jodoh ni. Jadi,dia mohon pada Meow jodoh  untuk dapatkan jodoh yang baik-baik. Ini kalau tengok dalam special episode lawak betul la. Ha ha 

Berjumpa la dia dengan seorang lelaki hensem lagi macho membantu menyelamatkan seorang wanita yang tetiba sesak nafas ketika Nanase Sakura ni dalam perjalanan balik dari tokong Meow tu tadi. Dan lelaki itu adalah, Dr. Tendo Kairi seorang pakar cardiology di Hiura General Hospital. 

Sejak dari itu, Nanase Sakura memasang azam demi mendekati cinta hatinya. Malangnya selepas 5 tahun berlalu, Dr. Tendo Kairi itu bukan la seperti yang dia sangkakan. Bahkan seluruh warga Hiura General Hospital menggelarkan Doktor kacak itu sebagai The Devil. 

Disebabkan pada hari pertama praktikal lagi Nanase Sakura telah meluahkan rasa hatinya pada The Devil itu, dia terkenal dengan jolokan Warrior Chick di hospital tersebut. 

Lawak jugak la drama ni. Di samping cerita cinta antara The Devil and Warrior ni tadi, ada jugak bab medical dorang and tak boring punya la. Jarang la drama Jepun ko nak fast forward. Sudah la episode sikit, gaya dorang berlakon pun lawak-lawak untuk rom-com macam ni. For sure uolls tak boring. 

So, selamat menonton la k. Aku download siap-siap untuk next drama pulak. Jaa Nee!
 

16 ulasan

  1. aiee kedak lawak jak cerita tok..ada ka dalam netflix owh..mun sikda terpaksa ku mendolod juak..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. sik tauk juak eh.. Kamek nang jumpanya di telegram jak. Haha

      Padam
  2. kita pun ada tengok sedutan drama ni kat fb. tapi x tau tajuk. ni dah tau boleh la tengok dah. salam kenal. done follow sini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. gitu la bila dah boring-boring tak tau nak tengok apa. Padahal dalam wishlist banyak je drama nak ditengok. Haha

      Padam
  3. Wah muka heroine dari tepi macam Park Shin Hye! ngeeee
    .
    Nice review kak Aien ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. lebih kurang la kecuali heroin ni gigi arnab dia terserlah. Haha

      Padam
  4. selalu kalau jepun tengok movie jee belum pernah nak layan diorang punya drama...

    BalasPadam
    Balasan
    1. drama dorang best sangat tak meleret kalau nak bandingkan dengan cina. Haha

      Padam
  5. drama jepun pendek sgt sehari je dah boleh marathon semua episode..haha. aien try la tengok drama todome no kiss. best juga drama ni..hehe

    BalasPadam
  6. Done masuk wishlist. Haha Thanks for suggestion. ^^

    BalasPadam
  7. Bertahun dah tak tengok JDrama. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu la. Tetiba nak bertukar angin pulak. Haha

      Padam
  8. drama jepun biasanya kurang meleret dan tak banyak episod tapi kurang tengok sebab dia punya mood tu selalunya gelap.. hahaha..

    BalasPadam
  9. Jepun punya style drama pun masih style lama.. xde over lighting macam chinese. Hehe

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.