REVIEW MOVIE: The Con-Heartist (2021)

Sabtu, Jun 05, 2021

 


Tajuk: The con-heartist (Netflix) 

Durasi: 2 jam 7 minit 

Genre: Romantic Comedy, Comedy 

Cast: Nadech Kugimiya, Pumichanok Luevisadpaibul, Thiti Mahayotaruk, Pongsatorn Jongwilas, Kathaleeyaa Mcintosh

Sinopsis: After her ex-boyfriend cons her out of a large sum of money, a former bank employee tricks a scam artist into help her swindle him in retaliation. 


My Review

Lama betul nak buat review movie ni. Rasanya cukup sebulan la aku baru ni publish post ni. Dalam draft begitu lama sampai aku pun dah lupa jalan cerita dia macamana. 

Mengisahkan tentang Ina yang cuba di-scam oleh Tower. Namun, sebaliknya identiti Tower berjaya didedahkan oleh Ina. Demi menyelamatkan dirinya sendiri, Tower bersetuju untuk menolong Ina menipu bekas kekasihnya yang dahulu telah menipu dirinya. 

"Bila penipu menipu dan ditipu."


 Best jugak laa sebab comedy. Lawak sangat-sangat sampai trigger mak buyong yang tak suka nak tengok movie ke drama ke nak tengok. Adeh, sakit perut aku gelak. Walaupun macam sakit hati la bila Si Ina ni asyik nak kena scam aje. Nasib dia dah bijak sikit. Last-last Si Ina pujuk Tower untuk berhenti jadi scammer . 

Adakah si Tower ni sahut cabaran si Ina ataupun tak? 

Struggle jugak la bila Ina dan Tower nak scam bekas kekasih dia tu, sebab bekas kekasih dia tu boleh dikategorikan 'love scammer' jugak dek kerana muka hensem dia. Yang penting mulut manis. 

Sampai satu tahap dorang ni macam dah sampai kebuntuan idea nak pusing cerita. 

Bekas Kekasih - ejen pelancongan / hotel 

Jadi untuk trik dia supaya bayar cash dan tak masuk ke dana Hotel yang dorang gunakan tu, amat la payah. 

Nak scam pun  kena rugi dulu baru dapat pulangan keuntungan tu. Tu yang blur sikit sebab ye laa nak faham pusing-pusing scam dia tu. Anyway, enjoy je laa sebab Tower ada sorang kawan scammer yang nampak macam lurus bendul je. Padahal, otak dia ligat betul pusing cerita. 

Musim PKP ni boleh layan movie ni buat hilang bosan tu. Al-maklum la, kena dok rumah diam-diam, kena lagi musim panas gini .

Dok buat ruang tamu tu ubah jadi movie hall pun syiok jugak. Enjoy! 


Nak tengok boleh tonton di Netflix. 

5 ulasan

  1. Best kan tengok strategy diorang scam ex bf Ina tu. Penat gelak dari awal sampai habis movie

    BalasPadam
  2. seriously kan, kalau writer block tu.. mmg setahun pon boleh kita punya story dlm draft kan haha

    BalasPadam
  3. dari hari tu nampak con-heartist ni berlegar kt netflix. tak smpt nak tgk lagi.

    BalasPadam
  4. seronoknya boleh layan kat TV ^_^

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.