Blog Performance May 2021

Sabtu, Jun 12, 2021

 


Apa la nasib. Bersambung lagi la, padahal yang ada pun belom habis. Memang dah boleh jangka la sebab kerajaan dan KKM target bilangan kes menurun sehingga bawah seribu ke seratus. Tapi, nak tunggu keajaiban di musim semua kompeni tak nak lockdown macam dulu, kena la hadap sampai hujung tahun . Ye tak? 

Bebel apa la ni. Aien nak buat happy achievement sepanjang bulan May yang sendu je. Dengan beberapa je post dipublish, namun evergreen topic menarik perhatian musim orang dok rumah ni. Jom kita tengok how they do it! 

Ku tengok page yang beri kesan impak pada readers tu sangat kecik nombor dia. But, it's okay la. No, I  really tak kisah sebenarnya. Saja la nak buat macam ni so I can really see what content in my blog yang boleh beri impak besar untuk menarik reader singgah. It's not easy gais nak teruskan comitment ni, but I love the typing and curhat. Sebab tu blog ni masih wujud dan cariannya tak lapuk dek zaman. Gitu... 

Macam biasa topic carian umum buat masa ni untuk newbie mom atau pun mom yang tak tahu nak cari macamana mula nak buat buku pink buat masa lockdown, PKP dan sebagainya. Memang berbaloi share benda ni. 


Tengok tu, carian dia memang hebat. Fuh, nervous pulak kongsi benda macam ni. Harap membantu la korang ye. Tetiba selit pulak orang nak baca tentang produk yang makin viral tu. Wardah. 

Macamana dorang jumpa pun masih bercerita tentang buku pink. Harap membantu ye ibu-ibu di luar sana. 


Semestinya musim begini, masing-masing dengan telefon di tangan. Cariannya semua lebih menarik dengan telefon pintar. Lagi-lagi bila kerajaan dah bukak Jaringan Prihatin untuk family boleh claim satu telefon ataupun data percuma sehingga Julai nanti. 

So far so good even though cuma 5 ke 6 post by May lepas. Kali ni before delivery, I habiskan review job yang ada. Dan nak rehat puas-puas. Doakan ye. 

Tadi tengok di analysis Google pun BR nampak cantik. Maaf la. Aien ni menulis saja-saja. Tak ada specific content ke target reader ke. Sebab asal kejadian blog ni more tu personal tempat curhat. Hehe 

Sekarang je baru reti sikit edit-edit bagi lawa thanks to my editor ALIEN OREN tu. Dia aje yang rajin push sis untuk keep writing. About family ke. Parenting ke. Tapi tu la sis rasa tak layak nak cerita about parenting cause I got a lot of trauma from the past, and it's in my blood. But, I try my best for future kids ni. Doakan ye. 



21 ulasan

  1. Waa tahniah.. Keep it up sis! ❤️

    BalasPadam
  2. Wow sgt :)
    shida bulan 5 teruk sgt perfomance sbb kurg update >.<

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe cari something yang evergreen. In shaa Allah boleh go. Hehe

      Padam
  3. Tahniah, Kak Aein. Semoga pencapaian bulan ni pun bagus juga.

    BalasPadam
  4. No worries Aien, chil2 je tulis ikut suka. Kalau rasa nak buat entry yang ada tips letak sikit2 SEO keywords supaya masuk dekat first page. Anyway keep it up ❤️

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macamana tu? Boleh ajarkan. Hehe kita masih blur SEO ni.

      Padam
  5. Tahniah Aieni !
    lebih baik dr saya :)

    BalasPadam
  6. teruskan berblogging! sy follow sini ;)

    BalasPadam
  7. Wahhhhh Ray pun bulan 5 Alhamdulillah. tapi masuk june, sendu semula hahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mood menulis tu biasa laaa. dok rumah je jadi mcm sendu banyak. haha

      Padam
  8. congrats ! best tgk view blog yg byk2 mcm ni

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.