Mr. Plate Premium kini di Taman Universiti, jimat lagi sedap!

Isnin, Ogos 08, 2022

 


Lepas balik dari camping hari tu, ingat nak singgah makan area Kota Tinggi ke atau memana la paling dekat kan, sebab siap kemas khemah je sedar-sedar dah jam 3 petang. Haha padahal start kemas dari pagi. Banyak sangat barang tu. belom lagi berebut dengan bebudak lagi yang dah kelaparan lepas naik dari pantai. Tak dan masak sebab gas dah habis. Nak beli pun dah habis jugak. Tu yang kata, nanti lunch baru cari kat luar. 


Sudahnya sampai ke Taman Universiti baru dapat makan pasal anak-anak separuh jalan dah tertido kepenatan. Seawal pagi dorang dah turun mandi. Nadhira pakej dah tertido kat lengan ayahnya. Tak sempat mandi pe semua. Adeh, anak la anak. 


Mr.Plate 

merupakan kedai makan Melayu yang dibuka di Parit Raja, Johor yang terkenal dengan trademark Citarasa Mewah  Harga Termurah serendah RM2 sepinggan. Memang menarik sangat. Jika dahulu mereka ada membuka cawangan di Senai, namun tidak lagi.  Digantikan dengan cawangan di Taman Universiti pula kini. 


Mr.Plate Premium di Wisma PKMMNJ, Taman Universiti, Skudai.

Dua kali pusing gais, ragu-ragu dengan keadaan wisma yang tak berapa nak meriah. Tambahan pula ada kedai makan juga baru buka bersebelahan wisma. Lagi-lagi Mr.Plate Premium mengambil alih kedai makan Chamek Kopitiam namun papan tanda Chamek Kopitiam masih ada di situ. Konfius pelanggan. Well, dah boleh masuk la kan sebab papan tanda Mr.Plate Premium memang dah ada, cuma dia macam bergabung Chamek Kopitiam gitu. 


Perkara paling suka adalah, kita order tanpa sentuh. Mungkin pertama kali bagi Aien yang jarang makan di luar ni. Agak kagum juga la dengan sistem Mr.Plate Premium ni. Nampak sepi, tapi makanan semua sedap dan yang penting murah sangat. 


Untuk order pertama kali, dapat 10% cashback. Berbaloi ui. Pada hari kami datang tu, sepatutnya ada Mee Kari RM1 semangkuk tapi dah habis. Lewat petang, apa la ada lagi kan. Tak apa. Kita order je makanan lain, sedap semuanya. Yang penting, pedas mak ngah. 


Kalau rasa macam, eh tak pandai la nak order guna sistem begini. Pihak restoran Mr.Plate Premium ada juga menyediakan cara-cara untuk membuat tempahan. Senang ngat la! Kalau pergi dengan cucu, suruh cucu orderkan. Mereka generasi baru ni semua bijak IT. Kita pulak rasa ketinggalan. Haha 

Nayla siap tunjuk lagi dia nak menu macam dalam gambar tu. Sekali bila dah belek menu, tak ada la pulak. Makanya kita order apa adanya. 


French Fries Cheese untuk anak-anak. Kesukaan Nayla dapat makan sos cheese dan Mayonis tu. Hingga menjilat jari bak hang. 



Serius tak tipu ek dorang hingga menjilat jari. Kelaparan satu, sedap no.2. Bila dah balik siap tanya lagi, ibu ada lagi tak kentang macam kat kedai tadi. Aduhhh.. Anak.. Dia boleh pulak order dengan Ibu dia macam dia order kat kedai. Bertuah. 


Nasi Ayam Penyet suami punya. RM2.90 je see sepinggan ni. Nampak comel, tapi kenyang jugak. Terasa sama macam di pinggan biasa aje pun. Suami cakap, ayam dia kureng tapi sambal dia pedas kaw. Haa~ buat pengemar pedas boleh ke sini untuk cuba. 


Nasi Ciken Butter - Yet serupa rasa black pepper tapi don't worry. Sedap dia tetap terasa walaupun dah sejuk. Ingatkan bebudak dapat makan nasi ni. Sekali bila dorang dah jumpa french fries tadi, dah tak ingin la menu lain.


Semestinya Aien dengan selera barat, Spagetti Meat Ball. Nampak kicik, tapi masya Allah kenyang ya Allah. Sedap. Pedas - bagi Aien yang bukan pengemar pedas. Hehe


Tauhu Bakar kuah Rojak - special homemade sos. Alhamdulillah semua habis. Tak habis boleh bungkus bawa balik. Haha 

Serius talk- best sangat makan kat sini sebab orang tak ramai dan murah. Taste dia pun not bad. Lain kali boleh ajet ajet bawak adik beradik datang sini la makan kat sini. 

Info lanjut boleh baca di Facebook Page: Mr. Plate Cafe Premium


Lokasi: Wisma PKMMNJ, JALAN KEBUDAYAAN 21, TAMAN UNIVERSITI SKUDAI. (Sebelah traffic light) 

Masa Operasi: 10 pagi - 8 malam
Contact no: 012-515 6679



2 ulasan

  1. Fuhhh, sedap, jimat dan mengenyangkan gituhh!!! Thanks info, bolehlah singgah kalau ke area sana

    BalasPadam
  2. Wah.. menariknya menu-menu dia..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

Jaga diri ❤