PKP 2.0 apa nak buat?

Selasa, Januari 12, 2021

 


Sejak Abah Muhyiddin buat pengumuman PKP di sesetengah buah negeri,masing-masing da resah dengan anak-anak sekolah lagi. Haiyaaa, tahun 2021 ni lebih kurang agaknya dengan sebelumnya. Bahkan ada troll, 2 minggu PKP seterusnya dah sampai tahun 2022. Ha ha ha betul la tu kan. 

Resolution kita nak buat apa? takkan repeat benda yang dah buat masa PKP lepas? haiyaaa.. Tapi tu la, kalo sama je tak buleh keluar nak buat apa lagi kan. Lagi-lagi dah dapat bersinar lebih tu. Haha Boleh praktis masak lebih.

Aien, Allah.  2021 ni semangat menulis belom nak sampai. Nak blogwalking pun.  Allah, sorry gais. Dapat blogger sendu gitu la kan. Pencarian December pun kurang, tapi banyak orang cari drama Melting Me Softly yang sedang ditayangkan di TV3 dan Romance of Rose and Tiger di 8tv. Ada la jugak orang cari. 

Maka resolution untuk 2021, ada jer drama dah tengok tapi nak update,, malasnya nak menaip ya Tuhaaaannnn!! 

Dalam draft ada: 
  • Perfect and Casual 
  • The Tale of Nine Tails 
  • More than Friends
  • Maiden Holmes

Currently watching: 
  • Legend of Fei 
  • Sparkle of Love
  • You Complete Me

Banyak kan? Ish ish ish.. Nak updatenya tu.. Tak la berapa nak rajin. Doakan PKP ni rajin la sebab Encik Suami pun WFH. Ada la geng nak tengok anak-anak. Ha Ha Ha Alasan semata-mata.

Dah la 18hb ada appointment KK untuk si Najmi. Nayla dah dua kali skip appointment sebab dorang KK surug hold dulu masa check up 2 tahun dulu. agaknya tak masuk kot sebab tak ada timbang berat dia semua dalam buku. Nanti nak tanya semua. Ibunya pun ada appointment jugak. Ish ish. Harung la sekali tiga. senang! Jangan kena marah sudah laa.  kenapa tak datang awal-awal.  Musim covid ni saya malas keluar misi. Haaa gitu boleh? Itu kemudian la kita update. Apa-apa roger bisok. 

Bagi negeri kena PKP jangan sedih jangan risau, moga covid kembali pulih dari negara kita. Sultan pun dah umum darurat untuk parlimen yang gila kuasa. Eh. Moga amek la iktibar dari PRU Sabah dulu. 

Sarawak pun kena PKPB walaupun PM umum PKPP, tapi KM dorang umum PKPB sebab kluster makin banyak kat sana. Ye la, mungkin orang berebut nak balik CNY nanti. 

Korang, jaga diri tau. Nak puasa, raya dengan keluarga. Nak balik Sarawak. Sekarang guidelines nak masuk sana kalah nak masuk negara asing. Sedih amat. 

Bah, mupok lok kamek . Sambung mana yang dah duduk dalam draft tu. moga ada yang masih sudi singgah. 

23 ulasan

  1. Balasan
    1. selamat bersenang-senang di rumah. Haha -huh

      Padam
  2. PKP 2.0 saya dalam musim online exam hahaha, after that mungkin tengok k-drama yang bertimbun nka layan tak terlayan >< oh, nak start blogging balik semulaa, rindu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyak je bunyi dia tu kan.. all the best for exam ..lepas tu baru boleh tarik nafas buat semua. ^^

      Padam
  3. kena ajar anak sendiri kat rumah...5 orang pdpr..fitem makk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Allah, semoga dikuatkan jiwa dan mental MY. Fuh, seriau dengar.

      Padam
  4. Sejarah berulang lagi. Hadaplah kita PKP PKPB PKPP bersama sama..Aien dah siap siap ada list dan plan apa nak buat tu okaylah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha nak buat mcmana kan. Ada list tapi cycle nya lebih kurang je laaa.. Yang penting happy kan hati dlu. Haha

      Padam
  5. Semoga pendemik ini dapat segera diredakan

    BalasPadam
  6. selamat berPKP balik.. kena byak up entri resepi sbb org duduk rumah balik haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu la pasal.. Dah la tengok malas bebeno nak memasak musim sejuk ni.. nak berlingkaran di kamar je. Haha

      Padam
  7. i baru nak starts tgk legend of fei!! BO DI !!!!! sure handsome gila

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha memang hensem wei. rasa nak tngok the untamed la pulak. Belom tengok yang tu lagi. ketinggalan betul

      Padam
  8. alahaiiiiiii klu tengok untamed... bertabah laaaa yaa! hahaha sbb BL kan... if u open minded ! boleh nampak the love between them lagi enjoy hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. adoooo... ni yang buat nak tengok ni. Hahaha tunggu jap dunload dulu. ^^

      Padam
    2. tak sabar nak tgk review u ! hehehe

      Padam
    3. Adeh, jangan tunggu .. I tengah kumpul mood nak tengok ni.

      Padam
  9. stress pula bila banyak lagi drama tahun lepas tak sempat lagi nak habiskan..hahaha

    semoga dipermudahkan segala urusan aien dan keluarga :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tengok mana yang paling best je laa. Nak tengok semua memang tak dapat laaa. ^^

      Padam
  10. ya la tek..serawak ya sehari lepas abah umum pkp, terus nait kes jadi seratus lebih..tekezuttt semua..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya Laa, impian mok beraya dengan family cinun pun terkubur lagik.. T^T

      Padam
  11. Pkp lagi maka wfh lagi sekali... Task, discussion, meeting/briefing etc semua online.. tapi.. time ni la, ada masa nak buat benda2 lain.. hobi, saya datang!!! 😆

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

Jaga diri ❤