DRAMA CHINESE: PERFECT AND CASUAL (2020)

Jumaat, Januari 08, 2021


Tajuk: Perfect and Casual / Mr Perfect Miss Almost 
Genre: Romance, School , Drama 
No of Episode: 24 
Cast: 
Sinopsis: 
This story revolves around the cold and icy "male god" professor Zhang Sinian and the calm and sunny Yun Shu. After a fractious first meeting, where Yun Shu dressed down the especially finicky Sinian, she was shocked to find out that he was her university lecturer. Through a series of coincidental encounters, the two agreed to engage in a contractual marriage. As the feelings between them grow, how will they keep their relationship from those around them? (Source: DramaWiki; Baike.Baidu) * Adapted from novel 完美先生和差不多小姐 by 婉之


SPOILER ALERT!


Terjumpa masa randomly tak tahu nak tengok drama apa padahal banyak jer yang bersusun dalam list. Ye la, plot semua majoriti lebih kurang, nak cari yang fresh ideas pun susah. And tengok pelakon lelaki dia macam hensem (Ha Ha Ha) maka Aien pun menontonnya. 

Jalan cerita yang sangat predictable. sangat cliche. Tapi tula tengok jugak sampai habis. Haha


dia punya plot tu kan bila dilihat balik macam cerita full house sikit pun ada, my girl sikit pun ada sebab apa tau? Sebab si Yun Shu tu kena tipu bila dia nak beli rumah daripada sepupunya. Alih-alih rumah tu milik professornya. Demi untuk mengaburi mata kakaknya yang berada di luar negara, Yun Shu duduk satu rumah dengan Professor tu. 

Selain dari tu, Professor tu pulak minta Yun Shu berlakon depan atoknya yang agak kritikal di hospital untuk jadi girlfriend dia. 

Bila berlakon mesti la jadi kenyataan bila Professor punya atuk ni kenan betul dengan Yun Shu. Yun Shu yang sangat berhati luhur heart warming gitu, menawan hati orang tuanya untuk bersama cucu beliau yang sangat fokus pada matematik. Apa pun dibuat semua ada kiraan. Jenuh betul. 

Erm.. Okay dah tak ingat sangat jalan cerita dia. Sebab bagi Aien terlalu biasa sangat la jalan cerita dia ni. At the end, dorang pun suka sama suka. The End- 

Tapi tak faham la kenapa drama ni antara 10 drama yang mendapat high rating dari viewer dan drama wajib ditonton 2020. Agaknya musim covid ni orang tengok aje la drama apa yang best. 

HA Ha Ha 

Kalo tengok di group peminat drama chinese di muka buku, majoriti muda-muda lagi. Haha ada yang baru high school agaknya berjinak dengan drama chinese ni. 


Bagi Aien, next drama please! 

 

8 ulasan

  1. Cliche pun tetap juga tengok. Rasa nak tahu juga jalan cerita dia kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la pasal. nak jugak tahu kot ada plot twist di penghujung dia kaa.. Gitu~~

      Padam
  2. i feel you .. kalau tatau nak tgk .. kita cari yg hero handsome hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha kerana heronya sedap mata memandang kusetia menonton. Kah!

      Padam
  3. yg ni pun tengok sekerat juga sebab klise, malas nak tengok..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala tengok la. pelakon lelaki doa hensem . Kbai!

      Padam
  4. high rating mungkin kerana pelakonnya hensem...tibahhhh

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.