Prestasi Blog Januari 2022

Khamis, Februari 10, 2022

 


Terlambat hantar report kad. Tunggu punya tunggu di emel tak jugak kunjung tiba. Sudahnya jenguk di Google Analytic baru nampak noti dia. Al-maklum la kita blogging dari smartphone je. Jadi terbatas sikit. Hari tu laptop 9 tahun lalu dapat dihidupkan, cuma keyboard dia yang dah mereng. Husband try open. Malangnya tersalah kacau button apa entah. tunggu dia free lagi baru nak bukak balik. 


Okay, panjang pulak intro dia. Meh kita tengok sejauh mana kemajuan blog ni untuk tahun 2022. 



Jangan menangis nurani~~ Ternyanyi pulak bila tengok click tu merundum teruk dari bulan lalu. Eh  dah kenapa ek page view makin kurang. Tapi Bounce rate blog cantik pulak menurun. Audience pun kurang. Masalah lagi ke google ni? 

Sejak dari pertengahan 2021 rata-rata blogger ada masalah dengan PV merundum teruk. Dah la masa tu Aien baru je tukar template sempena hadiah melahirkan Nadhira Julai lalu, hampeh teruk. Dan mula menunjukkan prestasi cantik di akhir tahun. Tapi tu la, awal tahun ni dia buat pasal pulak. Eh, geram eh.. 



Evergreen page yang sentiasa kekal di carta tertinggi. Memang top result kata Google Search Console. Tapi, takkan la aku nak kena beranak tiap tahun nak update pasai tu. Haha


Sejak slot Yasmin di TV3 setiap hari sabtu tu ditayangkan, famous la jugk blog Aien ni pasal review Price of Passion tu. Jangan marah la review tu sekerat je. Sebab belum ada mood nak tengok happy ending Asli dengan ahh~ lupa dah nama hero dia. Maafkan Ibu anak-anak. Masih try to manage jadual mak anak tiga ni. Huru hara lagi. Tapi, ada back up review dari blogger Tiara Sapphire jugak. Dia punya review lagi lengkap dari ibu punya kan? 



Dr. Isaac Luth? Ebook dari penulis Afiadz tu hasil kenalan dari blogger Suraya. Pelajar jurusan Farmasi ni suka tulis pasal doktor. Hee, comel je. Nak baca review penuh? Jap.. 



Padan la, duduk top 1 rupanya. He he he Korang rasa nak baca novel pendek, boleh la beli kat shopee tu. Best!




Macam biasa la carian utama blog ni pasal mengandung, barang baby, pengalaman bersalin. Nak terus menulis bab tu, Iolls tak terer dalam menyusun kata. Serba cerca merba la ayat. Korang faham alhamdulillah. Haha 


Januari lalu dengan 18 post saja, bulan ni in shaa Allah nak cuba lebihkan. Harap dapat la tercapai. Kita up entry hari-hari jam 12:12 kecuali hari Jumaat. Semoga tercapai target tu. Hehe 


Terima kasih sudi baca report kad kita  ^^


20 ulasan

  1. Balasan
    1. Entah. Sebab in the middle of the day kot.

      Padam
  2. Ejulz lagi la lama x buka blog. Hehe. Lagi merundum

    BalasPadam
    Balasan
    1. In shaa Allah boleh usaha lebih lagi Ejulz.

      Padam
  3. hhahaah kita jarang tgk report kad kita...
    klu tengok pun, baca sekali lalu je hehehe
    Memang tak perasan la nak compare peningkatan dari bulan sebelumnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaah ikhlas tak tanda tangan tu? Konon nak jadi blogger maju. kena pay attention. Kononnya laa

      Padam
  4. Bagus Aien setiap bulan hantar report boleh semak kemajuan blog. Keep it up okay :)

    BalasPadam
  5. banyak drama turki sekarang kat tv, tak sempat nak tengok semuanya, yang sempat layan pun kadang terus lompat episod last..haha

    sedap pula nama dr luth, nanti rajin nak try baca ebook dia..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iyee, banyak. Ritu ada tertengok dolunay di tv2. Masalahnya sis ni tak rajin nak tengok tv. Haha

      Boleh cari.

      Padam
  6. Alhamdulilah, teruskan menulis dan sharing Aien.. all the best..

    BalasPadam
  7. Semoga terus berjaya dalam bidang blogging, Kak Aien.

    BalasPadam
  8. Teruskan berusaha Aien. Tengok result macam tu memang lemau la nak update blog lagi

    BalasPadam
  9. Awesome Aien.. semoga terus cemerlang..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

Jaga diri ❤